14

Анонимен

преди 8 години

Тоя пич може да е много кадърен, но не му достига тактическа грамотност в ситуацията. Може да е за добро - млад е, интелигентен и образован е - успех! :)

13

Момо

преди 8 години

Идеята е да убедиш този който провежда интерюто, че си таман.Нито си твърде квалифициран за поста, нито да си твърде неклавилифициран. Трябва да си таман!Затова се правят упражнения и т.н.Разиграваш си интервюто първо, подбираш отговори на евентуални въпроси. Болшинството въпроси са почти идентични и се научават лесно след няколко интервюта.Както вече казах, далеч не е толкова лесно да си намериш пост в днешно време, особено в администрацията на голяма компания.

12

Анонимен

преди 8 години

До МомоНикой не отказва на желан кандидат - "тъврде високо квалифициран" просто означава, че искат да ти дадат малко пари и са сигурни, че ще откажеш.

11

Анонимен

преди 8 години

Не искам да се подигравам или да злорадствам на човека но и на мен ми се е случвало да съм прекалено квалифициран за дадена работа. Напълно нормално е човек с качества които надвишават изискванията да не бъде нает на работа защото същия този човек след около година ще му стане монотонно тъй като няма да има развитие. Следователно същия този човек ще напусне позицията и цикъла по назначаване ще започне на ново.

10

Анонимен

преди 8 години

Трябва да се усмихваш с празен поглед подчертаваш, че си "флексибъл" - т.е. имаш твърда позиция в нямането на позиция и си съгласен с всичко което ти наложат - безпринципен, но следващ принципите на компанията. Както се казваше: "Напред другари, само напред. Кръгом и пак напред."

9

Анонимен

преди 8 години

Пожелавам на момчето да си намери работа в някакава сериозна фирма, която не *** пари от програми за подпомагане за хора с увреждания, а просто обективно оценява качествата на всеки един кандидат.

8

Сп???нс

преди 8 години

това са БГ-работодателите - търсят хора смачкани , мижитурки , готови на всично , и да не са способни да си намерят работа - по този начин ще са ти благодарни с поколения напред и ще робуват всеотдайно , да не е утре да те оставят защото не им плащаш с месеци или подаянията ,които наричаш заплата , им се сторят недостатъчни

7

Момо

преди 8 години

Обясних ви защо е отказът му.На мен също са ми отказвали пост, заради твърде голяма квалифицираност.Идеята е, че ако си твърде квалифициран си неподходящ, защото работата ще ти е безинтересна и няма да си мотивиран да я вършиш. Също така ще търсиш някой по-хубав пост, а работодателите в същото време ще разчитат на теб.Ето това е.Пляскайте си колкото минуси искате. Фактите са такива.Да се явиш на интервю за работа е изкуство, а не "Айде отиваме на интервю днес".Дрехи, подбрани изречения...

6

до3

преди 8 години

До Момоиска им се човек в безизходица ,който няма друг избор :)) и който ще е готов да прави компромиси /щото няма друг избор /както и на повечето работодатели в Бг ...то и затова възможността да си избират на кадри намалява

5

Анонимен

преди 8 години

Аз съм инженер и ми се е случвало и на мене да ми казват, че съм твърде квалифициран за определена работа и немогат да ми осигурят заплащане, което да ме задържи на тази позиция, само че не се самосъжалявам в новинарските сайтове. Може би тази новина трябваше да е положителна защото големите фирми се опитват наемат инвалиди, вместо това пак се извади негативизъм.

4

до 1

преди 8 години

нямаш мзоък,явно си бг пишман'' бизнесмен''

3

Момо

преди 8 години

Всъщност това не е толков странно.Жена ми е магистър HR в Сорбоната и работи в централата на SNCF(френското БДЖ) в отдела за хора с увреждания. Тук(Франция) законът е такъв, че такива хора имат приоритет в наемането.Обаче за конкретния случай няма нищо необичайно. Както е казано "Твърде хубаво, не е на хубаво".Хората търсят някой, който ще бъде сериозен, а няма утре да си каже "Абе какво ме занимавате тука? Аз си имам бизнес. Я чупката!". Това е.Този е говорил твърде много на интервюто си.:)

2

Анонимен

преди 8 години

Познавам го

1

тъй де!

преди 8 години

Много дрънка тоя - явно не става за работа!