46

Анонимен

преди 8 години

До До 46Инвестират- родителите на децата. Понеже им се извиват ръцете. А тези, които не желаят да го направят, влизат в огромната маса, за които математиката е пълна мъгла.

45

Анонимен

преди 8 години

Това е от Комунистическо време така .. Завършилите математика и физика или са даскали или работят като учени в БАН.. В промишлеността пък е само за инженерите .. Училището за учители.. Нито на запад нито в Русия е така... В промишлеността има много физици и математици.. В Германия инженери и учени от промишлеността преповадават във ВУЗ без да имат професорска титла.

44

Анонимен

преди 8 години

Трябва да има математика всеки ден и да се обръща повече внимание на логическите задачи.

43

Анонимен

преди 8 години

Няма коментари, изпълнени с омраза към математиката. Напротив, математиката, като наука, не е по- маловажна от останалите и точно това се пише тук, но явно лично ангажираните по въпроса желаят да й се даде короната като на най- важна. Е, не е. Има хора, които са лично засегнати и изкривяват обективизма в останалите мнения. Не е полезно, дори математикът е добре да чете правилно нещо, което е ясно написано и да не търси под вола теле. Хубаво е да разберете, че не е само математиката на света.

42

До 45 Тони

преди 8 години

"Гледам че според много хора математиката е едва ли не ненужна. Математиката е изключително важна, защото учи човек на логическо мислене - нещо което помага във всяко едно начинание. Една от малкото дисциплини, при които зубрачите нямат шанс."Евалата, Тони, това е един от малкото смислени коментари в тази тема. Не разбирам защо повечето коментари са изпълнени с толкова омраза към математиката. Да, трудна наука е, но пък за сметка на това всяка инвестирана минута в нея си заслужава.

41

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 44, защото въпросът не е в бройката часове, а в съдържанието им и начина на преподаване. А като знаем нивото им у нас, то повечето часове в училище само ще нанесат повече вреди на децата.Не е нужно масата да учи предмети на университетско ниво. Опитът ни дори доказа, че това води до още по- голямо изглупяване. Високите нива- в специалните училища. За останалите- нужното, но пък добре разбрано и овладяно.И проверено с реални изпити.

40

Анонимен

преди 8 години

До До 43 Математиката Има приложение - в западните университети се учат Изчислително Инженерство и Техническа Математика , Бизнес Математика и статистика.. И математици има навсякъде в промишлеността , софтуерни фирми и IT

39

Тони

преди 8 години

Гледам че според много хора математиката е едва ли не ненужна. Математиката е изключително важна, защото учи човек на логическо мислене - нещо което помага във всяко едно начинание. Една от малкото дисциплини, при които зубрачите нямат шанс. Важно уточнение - много е важно как се преподава. Ако на децата се дават еднообразни задачи и не се насърчава креативност е нормално на този проблем да се гледа с недоволство. С най-голяма сила това важи точно за задачите до 7-ми клас.

38

Анонимен

преди 8 години

Защо не се удължи учебната година, примерно от 01.09 до 30.06. с кратки фиксирани ваканции от по 5 дни. Следобедите да не е сегашното подобие - занималня, а да са часове за упражнение на взетия сутрин материал. За всеки 1 нов урок по 2 часа упражнения. Повече часове за спорт и разтоварване - рисуване, пеене, муз.инструменти С времето част от децата ще покажат заложби и след 4-ти клас да имат възможност да се преместят в профилирани паралелки или училища.

37

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 41,Точно защото програмата е тежка, учениците масово нищо не научават. И никой няма полза от това.Чудят се вече откъде да докопат допълнително, че са им малко безбройните курсове и уроци, които водят.

36

Анонимен

преди 8 години

Петко 36, таблицата за умножение не е основата за НВО в седми клас. Ставате смешни.

35

Анонимен

преди 8 години

Говорите си колкото да не заспите.Грешна е посоката.Тя не е възвеличаване на един от многото предмети в училище. На въдицата може да се залови само ваш колега. Нищо против математиката. Нищо против която и да било друга учебна дисциплина. Масовото образование е насочено, обаче, към масата и сега си говорим за нейните проблеми. А те няма да се решат с допълнително натоварване. нито с олекотяване. Нужна е работа с децата в клас, трябват обяснения и тренировки, домашни, проверки и реални изпити.

34

Анонимен

преди 8 години

Аз не съм привърженик расизма.. Но има хора от Господарска семка и стават и има такива които са робска семка.. Аз го обяснявам прости думи.. Примерно НАКОВ който е добре приет от медиите , редовно повтаря , че масово хората не стават обучение в инженерните науки , математика и физика , информатика.. Затова внимавайте каква се семка се съешавате , брачеда в Канада се ожени за мелезлък. И му се народиха ***..

33

Петко

преди 8 години

Там е проблемът- че образованието преди години също не е било на необходимото ниво. Щом родителите се затрудняват от таблицата за умножение и им е трудно да решават задачите от четвърти и пети клас. Дааа, това никак не говори добре за вас, хора, никак не говори добре.

32

Анонимен

преди 8 години

Не е случайно, че на Запад математиците взимат едни от най-високите заплати въобще, нали? Завиждате, когато някой е успял, ама изобщо не щете да знаете колко усилия е положил, за да постигне този успех.

31

Ина

преди 8 години

Като гледам, преобладава мнение, че не е нужно всички да са добри по математика. Защо тогава, дее.. при кандидатстване където и да е се взимат оценките само по математика и български?

30

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 31,Не само на велики.Целта е да си напълним нашата си кошница. С часове. И с пари.

29

Петко,

преди 8 години

Пишеш глупости:"Става въпрос вечер след работа да отделиш половин-един час и да порешавате заедно задачи с малкия. Математиката до 7-ми клас е достатъчно лесна и би трябвало всеки един зрял човек да я разбира."Излез от СМГ. Полезно ще ти бъде. Ако дъщерята има родител, който може, 10 синове и дъщери нямат такъв.

28

Петко 29, Мен и т.н.

преди 8 години

Напротив, говорим. Точно за финанси си говорим. Защото масово хлапетата се спукват от платени курсове и уроци заради сегашния начин на преподаване и проверка. Който ползва изключително и само лобито на математиците, а по- рядко и на българиците у нас. Но не решава основните проблеми- децата да бъдат наистина грамотни и училището да им осигурява това. И говорим за базова грамотност, не за доказване по върховете на науката. Ще порешават задачки родителите, които могат. Не всички са ваши колеги.

27

Петко

преди 8 години

"Ако ще ангажираме родителите да поемат финансовата тежест по допълнителното обучение..."Тук не говорим въобще за финансова тежест. Става въпрос вечер след работа да отделиш половин-един час и да порешавате заедно задачи с малкия. Математиката до 7-ми клас е достатъчно лесна и би трябвало всеки един зрял човек да я разбира.