40

free_slave

преди 9 години

Да 48Само уточнение: в тази част на София няма панелки, ама ако беше малко по-интелигентен щеше да знаеш, че няма панелки по-високи от 9 етажа.Ама дай да се правим на интересни и да пишем глупости на фона на една трагедия!

39

Анонимен

преди 9 години

Евакуация на цялата държава.

38

до 47

преди 9 години

панелките се разпадат , след 2-3 години ще започнат да падат и цели етажи.

37

Georgi Georgiev

преди 9 години

Аз съм един от Енжинерите които проектират и след това инсталират асансьорите на значими и уникални проекти за ThyssenKrupp Elevator North America . Повярвай ми , аз изпитвам панически страх от асансьорите в България и просто не ги използвам когато посетя страната . Всеки асансьор би трябвало да бъде инспектиран един път месечно за 2 часа , и ако трябват ремонти е задължително да бъде изкаран извън експлоатация до извършване на предвидените ремонти и допълнителна инспекция след това .

36

Анонимен

преди 9 години

Сега пак Бойко Борисов ще им е виновен. ... а това че никой в този 12 етажен блок не иска да дава пари за ремонт и поддръжка на асансьора ??! Това че ние сме свикнали все да аванта да караме -да не плащаме за нищо, да не издаваме касови бележки , да не си плащаме данъците, да не плащаме за общи части. ... сами сме си виновни. Сами си се самоубиваме

35

Gru

преди 9 години

В блокчето където живее майка ми, техника от Milenium ДХД, беше забол метална шпилка през лентовия кабел на управлението на асансьора, понеже се били изпокарали за поддръжката. В съседен блок, хора с униформи на същата фирма бяха заснети от камера за наблюдение как изнасят масивни елементи от асансьорната инсталация. Разбира се нищо не стана, ама при тоя с камерата просто не му се получи. Много го драха и биха, че до съдилища стигнаха....и ОЩЕ повече го драха и биха!

34

Анонимен

преди 9 години

До 25Типична смешна глупост на соц-панелен ***

33

дфг

преди 9 години

Хората са предупредили преди 2 месеца: vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/tri-ot-chetiri-asansiora-u-nas-sa-potencialni-ubijci-6015036

32

Анонимен

преди 9 години

къде се намират тези *** от асансьорната фирма, да дойда да ги пусна аз в шахтата от деветия етаж....

31

Анонимен

преди 9 години

БЕЗ КАЧЕСТВЕНА ПОДРЪЖКА ОСОБЕНО НА СТАРИТЕ АСАНСЬОРИ ВСИЧКИ ЩЕ СЕ РАЗПАДНАТ. ЗА ДА ПРОПАДНЕ АСАНСЬОР ИМА РЕД ПРИЧИНИ. ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ Е ИЗНОСЕНО ФЕРОДО НА СПИРАЧКАТА. ВТОРАТА Е ОТКАЗ НА БЛОКИРАЩОТО УСТРОЙСТВО НА КАБИНАТА КОЕТО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАДЕЙСТВА ПРИ ДВИЖЕНИЕ С ПО ВИСОКА СКОРОСТ ОТ ОПРЕДЕЛЕНАТА. И ТРЕТАТА ПРИЧИНА МОЖЕ ДА Е СКЪСВАНЕ НА ВЪЖЕТАТА И ОТКАЗ НА ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ ПРИЧИНИ. СКЪСВАНЕ НА ВЪЖЕТАТА Е ВЪЗМОЖНО САМО В 1 СЛУЧАЙ НА МИЛИОН. КАКВО ДА СЕ ПРАВИ ПРИ ДЕМУХРАЦИЯТА ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО.

30

Анонимен

преди 9 години

Какъв Жендов ви гони, блокът се намира на ул. Академик Георги Бончев.

29

Анонимен

преди 9 години

Георги, не знам каква е професионалната ти позиция, но има и асансьори с 3 въжета, да не говорим за най-малките - т.нар. "кухненски".

28

Georgi Georgiev

преди 9 години

Нормално инсталиран асансьор просто не е възможно да падне в шахтата . Дори най-малкият асансьор има поне 4 стоманени въжета , всяко с капацитет поне 10 тона . Отделно си има въже с капацитед 500кг. чиято работа е единственно да активира спирачките ако кабината пропадне . В този случай явно този асансьор никой не го е проверявал много години , и ръждата е прояла въжетата . От професионалната ми позиция аз бих посъветвал всеки да не се качва в Български асансьор по стар от 10 год.

27

Анонимен

преди 9 години

Стари, не поддържани асансьори, сключват се договори за поддръжка, които нямат никаква стойност. Не се води дневник на асансьора за ремонти, гаранция, части.....асансьорните техници масово са пиандурници. Имам един съсед с брандиран автомобил, "ремонт на асансьори", той мигача не пуска като взима завоя, асансьор ще ти оправи. Пълна безотговорност и безхаберие, липса на контрол от държавата.

26

Анонимен

преди 9 години

Със сигурност в документацията ще пише, че асансьорният техник е проверил асансьора миналата седмица и не е имало проблем. Виновни пак няма да има. Колко струва човешкия живот в БГ? НУЛА..

25

Анонимен

преди 9 години

Какво става с тея софянки? Дават ли се още както са си пред магазинчетата, таковат ли се яко? Еййй, живеете си живота вий там!

24

Анонимен

преди 9 години

Горката женица, мир на праха и..:(.., но всеки един от нас е потенциална жертва на повреден асансьор, за съжаление, освен, че липсва/почти навсякъде/ редовна поддръжка, хайде да не си кривим душите...и ние не пазим...сутринта разговарях с техника на нашия асансьор..ами...такива чудеса ми разказа човека...ужас...как може да пикаеш в асансьора, как може да си хвърляш *** в шахтата...Друг е въпроса, че на тези стари асансьори трябва да им се прави профилактика поне веднъж в годината.

23

Бат Георги

преди 9 години

Намира се до офиса на ТВ Европа, работя наблизо и ходих да видя за какво става дума ... ужасно е.

22

Анонимен

преди 9 години

Чета, че не сте доволни от старото строителство. Има панелни и тухлени блокове, които ще издържат още 50 години. За новите блокове обаче, които се строят с пясък, там имам големи съмнения, че могат да докарат до 20 години.

21

ПУК

преди 9 години

ЗАЩО ВСИЧКИ АНОНИМНИ ПИСАЧИ СА АМЕРИКАНСКИ ГЪЗОЛИЗАЧИ....