28

Блондинка

преди 12 години

Знаели сте предварително какво да очаквате от образованието си драги специалисти (това включва не само лекари, но и всички останали висшисти). Никой не е виновен за изборът Ви. А сте имали такъв и за разлика от останалите имате възможности за реализация въа фарма бранша, където заплатите са нормални!

27

Анонимен

преди 12 години

Хайде д ане ми се тръшкат лекарите колко са били учили и колко малко са вземали и как били недооценени в БГ.Аз също искам да се тръшкам и хленча, че съм инженер, компютърен специалист, работещ държавна работа с държавна заплата (но без ДМС) учил също 18 години, езици и т.н., още неизбягал на запад, здравно осигурен , НО .. плащащ си под/над масата всяко посещение в частна/държавна болница поради всякакви причини: избор на екип, липса на направление, и т.н. Около 8000 мин година ми свиха лекари

26

Калев до:Edi

преди 12 години

Напълно съм съгласен с вас че в нашето съсловие човек може да се сблъска и с хора, чийто морал не е примерен. За съжаление и моите нерви са се изпускали, за което аз си знам колко нощи после не съм спал. Но как да съм спокоен и усмихнат? Опитвам се да вържа двата края всеки месец, без да знам дали ще мога да си платя тока или други елементарни разходи.. Знам, че това не е оправдание и че повечето хора са така.. но все пак не го намирам и за нормално сервитьор да получава по добро заплащане..

25

KOM6IATA

преди 12 години

MANGOTO KARA BMW-X6 A ObIKNOVENIAT bULGARIN JIVEE NAI MIZERNIAT JIVOT ( ZA6TOTO E 4ESTEN 4OVEK ) TOVA E NAI GOLEMIAT PARADOKS V SVETA !UVAJAEMI KOM6II , VIE NAISTINA STE NAI INTERESNATA NATSIA V SVETA :))

24

Edi

преди 12 години

Господин Калев, изпитвам огромен респект към професията ви, но не мога да приема факта, че след като на вас не ви плащат достатъчно, вие ще си го връщате на пациентите с лошо отношение и недоглеждане, което може да коства нечий живот (не говоря конкретно за вас, а като цяло за лекарското съсловие). Без да се обиждате, но надали има човек, който да не се е сблъсквал с това.

23

Калев до:22

преди 12 години

Какво значи хуманитарна професия? детето ми да гладува защото аз работя за 3 минимални заплати? къде е казано че понеже съм лекар трябва да не получавам нормално заплащане? Учих 15 години за да не мога да си позволя да заведа семейството ми на една почивка? това ли ти е мнението за лекарската професия? Ако ми се заплаща нормално ще гледам ли хората в ръцете?

22

KOM6IATA

преди 12 години

...... do nomer 24 ...... Kom6u , vednaga po4vai da nau4i6 Turski ezik ( pone sredna stepen ) Tuk v TURKIYE parlamenta prieme nov zakon i ve4e LEKARITE OT DRUGITE DARJAVI IMAT PRAVO DA RAbOTIAT TUK. Ne se bazikam , kazvam istinata.

21

до:aristotel

преди 12 години

ми кат няма се лекувай сам!!!

20

до:Hristov1984

преди 12 години

виж дали пред болниците кръжат псевдо журналисти за да усер.т някой лекар та да наситят омразата на хората, виж какви са възможностите на средно-статистическия им лекар и ги сравни с нашите и после ела да ми кажеш че сме останали само некадърниците и слабите студенти!!!

19

KOM6IATA

преди 12 години

Uvajaemi kom6ii , tuk v TURKIYE lekarite vzimat minimum 4500 Turski Liri , okolo 2000 EURO ( darjavna bolnitsa ) A na va6ite lekari kolko leva pla6ta darjavata vi ?????

18

до:Hristov1984

преди 12 години

Та вместо като истински българин, който гледа да омаловажи хората, които останахме и като цяло всички нас работещи в здравната система, опитай се да надскочиш себе си и поне кажи едно браво! Аман от "компетентни" пациенти, журналисти и всякакви ***!! Идете на "запад" и ми кажете дали и там не стават грешки, дали и там не умират хора от "елементарни" операции - само от този израз става ясно колко не разбират журналистите за какво иде реч - кажете ни колко ви струват прегледите там,

17

aristotel

преди 12 години

90% от полицаите,90% отюристите,90% от служителите и 110% от бачкаторите НЕ СА ДОВОЛНИ и предпочитат да отидат на запад. Проблема е в ДОХОДИТЕ. Работниците взимат 200 евро заплата, служителите взимат 250-300 евро, полицаите взимат 400 евро, а в австирия 3000 евро в Гърция 2000 евро,когато се изравнят доходите на най-долната класа бачкаторите с толкова ще се вдигне и на лекари, полицаи, юристи, служители и т.н. Иначе ще дадем на лекарите 2000 лв. на полицаите 1500 и за работниците 500 ли??? няма!

16

до:Hristov1984

преди 12 години

Не знам как е във Варна но не съм съгласен с теб... Завърших през 2004 с успех 5.60.. миналата година взех специалност. Работя в една от най-големите болници в София и взимам 537лв основна заплата + около 200 лв пътеки АКО ИМА, че нали се сещаш че не всеки месец ги има... Е от моя курс "слабите" първи заминаха и вече се уредиха - става ти ясно нивото на "запад"... Аз *** останах... за сравнение жена ми с един туризъм и 4 години "учене" в момента изкарва 3 пъти колкото мен...

15

АЗ

преди 12 години

НИЕ ПЪК 100% СМЕ НЕДОВОЛНИ ОТ ТЯХНАТА КОМПЕТЕНТНОСТ.

14

Анонимен

преди 12 години

Лекарската професия е ХУМАНИТАРНА! Това е професия ,която би трябвало да избереш за да помагаш на хората ,а не да си пълниш джоба! В момента всеки лекар в България те гледа в ръцете колко ще му дадеш , а хич и не мисли да ти помага. Морала в лекарската професия е просто нещо изчезнало. В статията е изразена статистика и не разбирам причините заради които лекарите са недоволни. За мен те са важни ,а не просто цифрите.

13

SS

преди 12 години

Аз пък не мисля, че огромна част от т.нар. лекари у нас биха искали да работят в чужбина. Първо, защото там ще са гастарбайтери, и едва ли ще работят нещо смислено, и второ, за най-малката грешчица в белите държави ше ги разкатаят от глоби, че и затвор. С други думи - номерата им дето ни ги пробутват тук - в тези държави (от които в това отношение още дълго време ще сме мноооого далеч) не вървят... Е, остава Либия и Ирак

12

Анонимен

преди 12 години

само, че в чужбина не искат да назначават некадърни лекари

11

Анонимен

преди 12 години

На въпроса Бихте ли препоръчали Вашата професия на по-младите си колеги?, 44% са заявили отрицателен отговор и са избрали съответните опции на скалата. Тревожно висок процент от анкетираните доктори - 29% - заявяват, че въобще не биха препоръчали професията лекар.

10

Анонимен

преди 12 години

Почти половината или 47% от всички анкетирани лекари отговарят, че биха променили работното си място. От тях 78.6% обмислят да заминат в чужбина, а значително по-малък процент (16.5%) искат да се прехвърлят от държавния в частния здравен сектор. Около 5% от анкетираните лекари дори обмислят възможността да променят професията си.

9

Do 15

преди 12 години

Може и да не са на върха по доходи, но НИКЪДЕ не са натикани сред утайката на обществото (неграмотни бачкатори), както в България, с изключение на шепа далавераджии, които са окупирали определени позиции и не допускат конкуренция. Затова не 78, а 108% от младите лекари искат кариера зад граница, и ще я имат. Напук на вечно мрънкащите българи, според които докторите трябва да завършват само с 6+, а всички останали могат да кретат с тройки.