78

Зорко

преди 13 години

Религия и църква са различни понятия, не забравяйтерелигията е учение, система от ценности и правилацърквата е организация, която позовавайки се на религията, се облагодетелства по различни начини, използва търговски прийоми, продажба на услуги /обредни ритуали/, свещи, рекламни материали и т.н.Да припомним, че Исус не е имал църква и не е проповядвал да се ходи на църква.

77

До 75

преди 13 години

"За първи път чувам, че Христос сключва устни договори с нашите свещеници... "А аз пък за пръв път чувам Христос да сключва устен договор с някой изобщо. Нило то и папата. Какво прави "държавата" по-свята или по-права от духовниците. Нямали договори. Ми какво от това. Вярно е че не всички от тях са добри но повечето са на тази служба защото вярват за разлика от нашите държавници.

76

HRISTIANIN

преди 13 години

ISTINSKIAT HRISTIANIN ne rugae nito zarkvata , nito slujitelite i --- svewtenizite !!!

75

das man

преди 13 години

Много хора тук явно позволяват на стереотипите да определят начина, по който гледат на свещениците. Човекът е склонен на обобщения, но често стига до крайността- частното да притъпи възможността му да види общата картина. Истината е, че във всяко стадо си има най-малко по една черна овца, което не позволява всички да се сложат под общ знаменател. Освен това много хора осъждат религията без да съзнават изначалната ѝ роля, вероятно вярващи единствено в човешкото величие...

74

поръбвам

преди 13 години

Духовният водач на Пловдивска епархия хич не ми се покрива със символ веруюто на Христос!!!

73

Тоягата

преди 13 години

Християнин съм и нямам намерение да ругая църквата,а служителите й!!!

72

NIKOGA

преди 13 години

N IKOGA EDNA DARJAVA NE MOJE DA BADE NAD ZARKVATA, NEVAZMOJNO E !!! NE HULETE, A POGLEDNETE SEBE SI -- OZLOBENI I NEWTASTNI STE , WTOM RUGAETE PRAVOSLAVNATA ZARKVA !!!!!!!

71

Тоягата

преди 13 години

Симеоне,сигурно има и свестни хора сред поповете,но са единици!Рядко влизам в църква,но жилището ми е срещу църковния двор и виждам какво става всеки ден-гуляи,педерастщина,мошеничество...и всякакви отрицателни явления!Не искам да се повтарям-свещеник бие баби...и никой не взема мерки!Службите служи винаги пиян,камбаната бие до полуда,понякога и час без прекъсване,зависи,колко е пил и...какво ли не...!

70

баба Хакерка

преди 13 години

За първи път чувам, че Христос сключва устни договори с нашите свещеници... Да не би в тези неписани закони да е казано, че трябва да се кичите като царски особи??? Скъпи свещеници, кога ще разберете, че държавата е над всички организации, включително и религиозните... Освен в църквите, нашите проверяващи трябва да идат и в джамиите и синагогите... Това означава демократична свята република, остана да стане и СВЯТА, за което трябва да помогнем всички - от поповете и ходжите до... "баба Хакерка"

69

МИЗЕРИЯ !

преди 13 години

ВЕРНО Е , ЧЕ ЦЪРКВАТА НЕ ПЛАЩА ДАНАЦИ ОТ ПРИХОДИ ЗА СВЕЩИ И ТЕМ ПОДОБНИ ДРУГИ ..НА КОЙ ПОМОГНА РЕАЛНО ЦЪРКВАТА-НА КОЙ ДАДЕ ХРАНА ПАРИ И ПОДСЛОН?НЕ ПРЕВРЪЩАЙТЕ ВЯРАТА В ДАЛАВЕРА И НЕ СПЕКУЛИРАЙТЕ С ЧОВЕШКИТЕ МЪКИ!

68

преди 13 години

попове -мутри с дебели ланци и джипове,блажиш ли дядо попе

67

Анонимен

преди 13 години

Злото потропа на всяка врата.Въпосът е кой му отвори?...

66

до Симеон от читател

преди 13 години

Симеоне, очевидно не правиш разлика между вяра и религия, а именно религията и нейните проводници са нещото, което хората масово не одобряват.

65

Станислав

преди 13 години

В други държави към черквите има столове за хранене на бедни и инвалиди, има помощи, които се дават, а тук- НИЩО !!! Това ли трябва да бъде българската черква- охранени попове, което не ги е грижа за хората!!??

64

до Симеон

преди 13 години

Симеоне,дано не си Втори,колко благородни мисии е подкрепила БПЦ в последните години,освен да анатемосва и заклеймява,магьосници и Дънов.....Колко пъти тази църква помогна на енориашите си,единственото,което мога да кажа е,че освен да събира пари,да продава свещи и да се затваря в себе си.....нека да съм грешен според църквата,но да съм праведен пред съвеста си

63

как

преди 13 години

Аз съм служител на Хипократ!В него съм се клел.На него служа.Нооо не знам защо не ми плаща данъците и осоигуровките.

62

Станислав

преди 13 години

Църквата нека да си плати всички данъци С ЛИХВИТЕ ЗА МИНАЛО ВРЕМЕ, за земите си,за горите си,за заплатите на служителите си!!

61

прасчо

преди 13 години

Гей скандали,стрелби,боеве,мерцедеси и беемвета,охранени попове и тоталната откъснатост от хората,тук таме някой истински духовен пастир не стига,за да може да се прикрие цялата мръсотия и безбожие завладяла църквата.....И същата тази църква,която е пазила българщината сега е оцапана до ушите с ....................

60

Анонимен

преди 13 години

Няма по-големи неверници от българските пияници, уупс попове да кажа...

59

Симеон

преди 13 години

Благодаря на всички ви за дадените мнения по въпроса,особено на хората които стъпват по веднъж в година в храма-те са най-вещи по въпроса за поповете и православието.Точно на тях искам да кажа,че хулите срещу вярата не остават безнаказани.