85

:)

преди 13 години

На теб *** май ти се пръска от яд нещо :D Личи си че не си запознат.

84

sofeto

преди 13 години

Я ако може по скромно от новоизлюпените икономически емигрaнчета че там дето сте, сте отишли НАГОТОВО и не сте допринесли с нищо за това което местните са постигнали в продължение десетилетия борба. Също се знае и колко много от вас пладнуват на гърба на социалните системи на тези страни. А това че пращате кинти в България е само и едиствено по ваше желание!!!

83

гурбетляк

преди 13 години

Ние не искаме да сте ни благодарни, че ви храниме, ние искаме да не го отричате и да не ни плюете!Много ли е?

82

boza

преди 13 години

Chestno kazano vsichki emigranti sa se opitali da napravjat nesto za Bulgaria ---ja biznes ,ja magazinche sa otvorili,ja njakoja rabotilnichka ili nesto drugo ,ama ikonomicheska deinost v Bulgaria se pravi samo s blagoslovijata na debelite vratove ,ta zatova tezi hora sa namerili nachin da se realizirat tam kudeto ima zakon ,tam kudeto ne te luzhat ,tam kudeto ti plastat tochno i navreme ,taka che ne gi sudete --vsichki tezi pari sa izkarani sus zverski trud !

81

били

преди 13 години

и аз съм в чужбина , имам семейство и дете и мнооого разходи и все пак мине се не мине изпращам по 200-300 еуро към бг..., все се намира причина , нужда, повод и т.н. Не трябва да забравяме близките си, който се борят с трудностите в родината любима..

80

Анонимен

преди 13 години

До така наречения гурбетчия.Ей хлапе нито си гурбетчия нито емигрант.Защото ако беше такъв нямаше да пишеш простотии.Аз работя в чужбина и съм доволна че помагам на семейството си.Не бих казала че живея добре сама далече от моето семейство но поне съм сигурна че ще посрещнат нуждите си със тези кървави пари изкарани с много труд и лишения.

79

Анонимен

преди 13 години

Ами благодарим ви :)) ама не искайте да сме ви задължени. И аз да бях в чужбина щях да помагам на роднини и нямаше да ги карам да ми се чувстват задължени. Нали се сещаш че в това е благородството да не искаш благодарост за добрите си дела. Пък някой ако се чувства подтиснат или използван от роднините си може да спре да им праща. Това е негов избор. И не мисля за емигрантите като за *** а просто за хора който са отишли да живеят на по-добро място. Приятна вечер.

78

гурбетчия до 78

преди 13 години

Приятел,хората които не получават пряко пари от имигранти,получават ги косвено!Всички тези пари влизат в обръщение в бг.банки,строят се магистрали и разни др.,когато ти трябват 20 000 лв. заем от някоя банка , тя ти отпуска заема,защото има пари в банката,а защо има ? Естествено не казвам,че всичко това е само от емигрантите , но 2 320 000 000 евро годишно никак не са малко ,а може и да са много повече от 2,3 млрд.! Така,че си сложете ръцете на сърцата и кажете : БЛАГОДАРИМ ВИ БЕ *** !

77

До 77

преди 13 години

Никой не казва че не ви уважаваме. Вие сте отишли в чужбина за да живеете по-добре. Живи и здрави. Но недейте да казвате че ни пращате пари и благодарение на това живеем като все едно че ви дължим нещо. Това е ваш избор дали да пращате пари или не. Вие ни изкарахте тук търтей които се хранят на ваш гръб. Спонсорирали мафията не знам си кво. Ами ние тук в България дето едвам издържаме не я ли спонсорираме. Да казваш че родителите ти или роднините са търтей е най-малкото неуважение.

76

гурбетчия

преди 13 години

Не се ядосвам на бг.народ ,дори напротив подкрепям тезата ,че за малко пари малко се работи - Wenig Geld , wenig Arbeit ! Но наистина съгласете се ,че ако не са емигрантите , жална ви майка ! Моля за малко уважение , не плюйте в чинията ,от която ядете ! Знам ,че сте доста горделиви и не бихте се съгласили с някои истини ,но когато фактите говорят дори и българите трябва да мълчат ! Кусура бакмайън ,севгили ватандашларъм =Извинете ме , мили съотечественици !

75

Един от Ливорно

преди 13 години

Работя в Италия и получавам 3650 евро месечно възнаграждение след удръжка на данъци и такси. Изпращам на роднини в България 500 евро всеки месец. С тези пари дефакто аз съм нетен спонсор на мафията в България, защото българските ми роднини пушат цигари без бандерол, пият алкохол без бандерол и ядат кашкавал, сирене и др. млечни продукти от нелицензирани мандри, чиито собственици почти не плащат данъци.

74

Анонимен

преди 13 години

69-ти, взел си бащати щото имаш само него. Сигурно нямаш баби,дадовци, братя, сестри...роднини. А неса правили съществено с парите ти, защото толкова си им пращал. Ако бе пращал доста по-големи суми, може би щяха да направят, но се съмнявам. Едва ли са по-умни от теб. То искренно се съмнявам и там да правиш нещо съществено ама ти си знаеш. Дано никога не се върнеш в България. Неказвй че си Българин. Неси.

73

Sasho

преди 13 години

BALGARIYA SI YA OBICHAME KATO RODINA---NENAVIJDAME DARJAVATA "BALGARIA" !!!

72

Анонимен

преди 13 години

"Хората дето сме навън се дразним,защото нищо съществено не правите с тези пари,които получавате"Кой пари? С тези който изпращате ли? Ами ела ти да направиш с тях нещо в България като толкова много разбираш. Ама не знаеш тук какви са условията. Нали? Емигрантите все си мислят че нещо им дължим. Ако някой ви дължи нещо това са роднините ви от България. Пък и никой не ви е карал да им пращате пари ако се чувствате толкова ощетени. Горките те отишли в чужбина и пращали пари тук. ***.

71

Izvan Bulgaria

преди 13 години

61.vi, ti si edin "capuy"/ spravka ispanski rechnik/. Da shte prastame oshte mnogo, oneje mnogo ot tvoyata kategoriya harchat parite ni na halost.I oshte- kakvo shte kaje statistikata po tova opovestyavane, zashtoto tya obiknoveno komentira taka: - Potrebitelskata koshnitsa na bulgarina prez mesetsite avgust i septemvri se e porazshirila. I ne obyasnyava zashto. A yasno e che prichinata ne e ot uvelicheni prijopdi na sanarodnitsite ni.

70

@70

преди 13 години

е, не "раниме", ама мажете на готово бая...

69

Анонимен

преди 13 години

Емигрантите звучат точно като нашите селяни-"Добре ,че сме ние да ви раниме"

68

от 42 до 50 - 52

преди 13 години

За какво да пращам пари на баща ми ,да прави оборот на мошенниците ли? Взех си го тук при мен ! Хората дето сме навън се дразним,защото нищо съществено не правите с тези пари,които получавате! Дори и да не пращам пари,аз плащам тук данъци и съм заинтересован какво става с моите данъци,точно както ти не искаш *** да получават на готово от твоите данъци,така и а не искам моите данъци да отиват в България и да влизат в джоба на Болен Сидеров например !

67

Гастърбайтер

преди 13 години

Трябва да изпратим Боко, Цветанов, Дянков, Фидосова и Цачева в Испания да берат чушки и домати, да изпитат на гърба си тежкия физически труд, за да са наясно какво тегло теглят българите в чужбина. Тези оядени дюмбели ще се откажат още на втория ден и ще се приберат в България за да продължат с краденето, с лъжите и манипулациите.

66

с. до 53

преди 13 години

Боко Тиквата ми е през еди какво си!Коментара ти показва сериозна ограниченост!Много отдавна не съм в България и много отдавна съм надживял тия неща!Б.Б. също е креатура на ЦК на БКП и мнението ми е,че нищо хубаво няма да ви донесе!Хората в България имат навика да вярват в месии,което е несериозно честно казано!Всеки си гледа интересите!Факт!