15

Анонимен

преди 3 години

Сърболята македонизираха братята българи в Македония. Те им "написаха" езика на сръбска пишеща машина.

14

Анонимен

преди 3 години

Що за глyпocти?Откъде ги намирате?Още почитаният в цяла Сърбия Вук Караджич е казал за преходните говори, конкретно за Торлашкия, че хората които говорят на торлашки не говорят нито на чист български, нито на чист сръбски език, а на нещо средно между двата.Какво има да делим и присвояваме за Бога???

13

Анонимен

преди 3 години

Сърбе на върбе!1885 г. те ни забиха нож в гърба! Не сме забравили!

12

Ща е србин

преди 3 години

све е юнак?!У поле бега, у куке !!

11

Анонимен

преди 3 години

Целия зор е да не се развива ЕС и да има противопоставяне на балканите. За това може да благодарим само на САЩ и Русия.

10

Истукан

преди 3 години

Сърбия, Албания, Македония и Румъния са по-добре от Българя.

9

HeinrichHimmler

преди 3 години

Не разбраха ли, че сръбски език няма, сложили към нашия език j вместо я и доизменили някои думи и хоп, измислили език, да ама не! Сърбите както винаги нагли до дупка. Те и претенции имат към Македония, но там нямат никакви корени, освен че са наложили цензура по времето на комунизма, че да размият българите! Смешници!

8

ПроСоТо

преди 3 години

с една дума:-Щуротии!..Сръбския и българския езици са.."ПЪРВИ БРАТОВЧЕДИ"!Това всъщност е един език,"модифициран" ДИАЛЕКТНО през вековете.Невероятна глупост е СЕГА да се хванем за гушите дали сръбския е видоизменен български,или българския-видоизменен сръбски...ега ти дивотията!...Кой и защо подклажда такива безумни спорове?!

7

Анонимен

преди 3 години

първо пише че белград бил скочил срещу книгата, после пише че било сръбското малцинство в скопие, последно сърбите или макетата скачат че не се разбира нищо от драсканиците в дописката

6

Анонимен

преди 3 години

НПО-та соросиди финансират разни медии и от сам и от там да раздухват всякакви скандали, тъй може и война да стане. Дали си дaвате сметка какви ги вършат НПО-тата. Прости управници - слаба държава.

5

Анонимен

преди 3 години

Джокович, брат...аре им поговори на тия твоите да не се излагат повече! Само теб уважавам от цялата ви нация.

4

Анонимен

преди 3 години

Тея техните жълти медии нямат ли си друга работа, освен да пишат глупости за България?И македонците по тяхната ***. Някой да им каже кой народ им е основал 90% от градовете, за да ги постави на мястото им.

3

Анонимен

преди 3 години

Думата "славянски език" е въведена за пръв път от Josef Dobrovsky във Виена през 1822г. като това и до ден днешен е признато в САЩ и Англия като синоним на "български език", но не и в България и Русия, а явно и в Сърбия.

2

Анонимен

преди 3 години

Тези започнаха да се излагат. Те ако чуят как говорят надолу към Петрич българите дето нищо не можеш им разбра ще се чудят какъв език е това. Навсякъде има диалекти които са пълни с чуждици, бе цъъървулиии сръбски!

1

акъл

преди 3 години

Сърбежите пак се правят че имат културен принос различен от чалгии.