173

Гочоолу

преди 14 години

Искаме или не искаме, нормата да не се пуши в обществени заведения и в закрити обществени помещения ще се наложи рано или късно. Пушачите трябва да си имат своя алтернатива, но не за сметка на непушачите. Да я измислят умните глави в народното събрание, нали затова сме ги пратили там, а не да ми разтягат локуми как щял да пропадне туризма и т.н.

172

Анонимен

преди 14 години

НЕ ГИ СПРЯХТЕ ЛИ ВЕЧЕ ТЕЯ ЦИГАРИ БЕ ?! ХААХАХА НЕЩАСТНИЦИ

171

ууу наркомани

преди 14 години

Ами нали това е проблема *** - че навсякъде се пуши, *** наркоманията, *** чудото!

170

Смях

преди 14 години

Ако 70% от Българите който ходят на кафе са пушачи по твота логика останалите 30% трябва да им се наложат. Във подобно отношение няма никакъв толеранс, а опит за налагане на по малката група.

169

baykolu

преди 14 години

Ама и ти не престана да смесваш понятията!Първо се уточни, законно ли е пушенето?! Явно да! Сравнявай го тогава със законни неща! Не с побои и изнасилвания! И както всяко законно нещо, и пушенето има право да съществува на определени места! Наред със секса! Както никой не ти пречи да правиш секс в хотел, така не бива да има ограничения, ако се пуши в определени зали и заведения! Това е! Никой не говори за тотално разрешаване на пушенето! Става дума за ОПРЕДЕЛЕНИ ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!

168

Томас

преди 14 години

@БайколюСпоред статистиката пушачите били 30% от българите. Според мен, като гледам по заведенията, са 70%. Разбира се, те и простаците и побойниците са много повече от кротките, културни и спазващи закона хора, но това не е повод да се отменят законите, които задължават всички да се държат приемливо на обществено място, нали? ;-)

167

baykolu

преди 14 години

:))))))))))))))))Че то има ли нещо по готино от това?!?!?!:))))))))))Няма такава тръпка! Ако не си опитвал, съветвам те да го направиш!!!! :))))))

166

blue wave

преди 14 години

baykolu е наивник и ЛЮБИТЕЛ на вредните газове (било то от цигари или автомобили) без които не може.

165

Nobody

преди 14 години

А какво ти пречи да се лишаваш в момента?Някой пуши - лишаваш се от присъствието му, някъде се пуши - не ходиш там. Просто е.

164

Томас

преди 14 години

@Байколю (158). Чудесно. А сега ми кажи къде си видял да е разрешено секс да се прави на публично място (освен в публичен дом)? ;-)

163

baykolu

преди 14 години

Е, щом е толкова сериозно положението, не остава нищо друго да се приеме челния италиански опит, и да минем на варианта, на всеки бар да има табелка "ЧАСТНО ПАРТИ" Това ни чака...ама защо да е така?!?! Тъпо е! Но...пък няма друг избор! Въпреки че, вскичките приказки за обществена неприемливост на пушенето са ....леееееекичко смешни, в едно общество с повече от 50% пушачи. Проблемът е, както писах малко по назад, че противниците са доста по кресливи и по некомпомисни! Това е истината!

162

Томас

преди 14 години

@NobodyИменно. Не искам да се лишавам от компанията на пушачите, нито от правото си да ходя там, където ми харесва. Но ако ще пушат, няма начин - ще се лиша, и то без да се замислям. И все повече хора ще го правят.

161

Смях

преди 14 години

Явно говорим на различен език !!!!Пример много рядко след ядене със повече алкохол във ресторанта се наслаждавам на една пура. Ако има зала за пушачи и знам че ще пия повече ще се намърдам във тази зала, а ако само ще ям влизам във залата за непушачи. Така имам избор и никой няма да ме принуждава какво да правя.

160

Nobody

преди 14 години

Докторке,поправи ме, ако греша, но този навик, колкото и да е вреден изобщо не е незаконен, та тепърва да го узаконяваме.

159

д-р Куин

преди 14 години

Не, Nobody глобите целят да научат някого, да спазва общоприетите правила, а не узаконяването на вредни навици.

158

@Смях

преди 14 години

Ще се учудиш колко посещавани са нощните заведения в Сингапур, където не се пуши никъде вече от 4 години. Ефектът върху посещаемостта е нулев, когато забраната се въведе изцяло. Единствените губещи са производителите и търговците на тютюневи изделия. Но да жалим за тях, е точно като да жалим за това, че убиец е заловен и повече не може да убива.

157

Nobody

преди 14 години

Томас,нито аз съм се наврял в компания на непушачи да паля цигара, нито съм задържал непушач насила в моята, докато пуша. Въпрос на елементарна толерантност. Аз се стремя да не ги опушвам, срещу което те ми връщат жеста да ми "простят" няколкото изпушени в тяхно присъствие цигари, особено в заведение с добра вентилация. Баланс му е майката, а не ритане по зъбите "хехехехе, ***..ахме ли ви, гадни пушачи". Защото аз главата си залагам, че всички тук плюещи по пушачите имат поне по 1 човек приятел, който е пушач и от чиято компания не биха се лишили с удоволствие. Та дай да го принудим - хем да не ни лишава от компанията си, ама да е лишен от неговото си удоволствие по административен път, щото иначе няма начин, а на нас не ни стиска да се изпотрепем с него. Е, извинявам се за цинизма, ама не може ем онова до края, ем душата в рая.....

156

Томас

преди 14 години

@БайколюВече го обясних няколко пъти. Никой няма право да ме лишава от правото да вляза в един бар, най-малкото - други негови клиенти, заради смрадливия си навик. Ми дай да направят и барове за пърдящи и пикаещи на масата! Няма да има, защото това е обществено неприемливо. Е, имам новина за теб. Пушенето е също толкова неприемливо!

155

Смях

преди 14 години

Проблема е че ще фалират заведнията за непушачи от това ги е страх непушачите ;)Особено дискотека за непушачи давам и един месец ;)

154

baykolu

преди 14 години

Да допълня, че сега видях поста ти!За секс говоря! Не за онанизъм, не за изнасилване!За един бар, в които всички са съгласни да се пуши...и си правим секса, без всякакво насилие и без принуда!