224

a

преди 15 години

za kakvi zatvoreni kolonie govorite be.parvo kat ne poznavate horata 6to govorite.moje li da ima takava zloba u vas.taq zloba 6te ve izqde ot vatre.v toq sait ima *** kat tazi za toq fricel -takav *** ima samo 11 mneniq.a tuk 222 .moje li da taite takava zloba kam hora koito darjat na tradiciite si.tolkova ste prosti 4e nqma na kade ve4e.

223

преди 15 години

etni4eskiqt mir e edin nadut balon,koito 6te se spuka skoro,omraza ima navsqkade v evropa mejdu hristiqni i musulmani.

222

преди 15 години

do 10 godini balgariq 6te zagubi 4ast ot teritoriqta si zaradi takiva etni4eski kompromisi ot darjavata,tuka e balkana,ne moje da ima kompromisi istoriqta go e dokazala,otnovo 6te ima prokudeni balgari ot rodnite im zemi,i nikoi ne moje da me ubedi v obratnoto,dano ne se lee krav pone,v koeto se samnqvam.

221

преди 15 години

Какво да чуя, куха лейко? Давам пример какви християнски секти има. Не съм казал, че е правилно. Всеки има право да си живее както си иска. Може би на тебе ти харесва да си развяваш голия г*ъ*з по минижуп и аз не ти търся сметка, нали? Аз дори нямам против да ти го сложа ако много те сърби, но уважение трудно ще получиш, ок ли ти обясних?

220

аnn

преди 15 години

Към това ли трябва да се стремим? Към муджахидински начин на живот? Както казваш - в затворени колонии без никакви комуникации и техника - на това ли да обричаме децата на Рибново и други. А между забрадка и вид фередже все пак има мъ-ъ-ничка разлика. И все пак МОН да каже - има ли този учител педагогическа правоспособност и ВИИ - Висшият ислямски институт по българския закон за висшето образование ли е, и МОН ли утвърждава приемите за този институт, както е това за другите висши училища и къде е посочен в официалната българска статистика този институт и специалностите в него? И ЗАЩО СЛЕД КАТО ИМА ТАКЪВ ИНСТИТУТ ЗА ПОДГОТОВКА НА ИСЛЯМСКИ СВЕЩЕНОСЛУЖИТЕЛИ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ СТРОИ И С Л Я М С К И Ц Е Н Т Ъ Р ПОД ВИТОША СЪС СЪЩАТА БЛАГОВИДНА ЦЕЛ?

219

преди 15 години

Преди по-малко от век. А дори и сега има секта на староверците, които живеят в затворени колонии без никакви комуникации и техника. И не си бръснат брадите, точно като муджахидини.

218

преди 15 години

пуснете BTV

217

преди 15 години

slavi trifonov prodadi bulgaria,pliu si na surata za nqkoi lev

216

вярващ

преди 15 години

Правилно - руските жени пред 2 века са имали забрадки, е, не са били фереджета, ама те рускините винаги са малко по-тъй - непокорни. И българките са носели забрадки - е, най-често са били връзвани отзад на врата и са откривали ушите и част от косите, да не говорим за лицето, а пък момите и младите булки винаги са носели ярка китка, бодната на "забрадката". Ама те и българките са малко бимбашка. Те и французойките преди -ра световна война са си слагали мрежичка над веждите, пък и шапка - е, само че е било за мода. А пък италианките и сега носят "капелини", толкова широки, че не само лицето, но и раменете им не се виждат, а само голите рамене и деколтетата ... Ама нейсе. А пък тук като гледам кокетните личица, прихлупени с гиздавите шамии, с тия предизвикателни шарени дантелки по тях, дето са се завили момиченцата, та само нослето и очичките им се виждат, и все ми се струва, че колкото повече нещо се крие, толкова по-голямо е желанието то да се открие. Особено пък черните раса до петите, така предизвикват мъжкото съсловие да разбере, какво пък толкова се крие, джанъм. Че стара истина е - забраненото е най-желано. Това ли иска и цели неистовия стремеж да се "запази морала" на жените. А защо не става дума за морала на мъжете ??? Смешна история. Значи 50 % (жените) от населението няма право да решава, как само да пази морала си, та трябва да го увиват като чувал. Загрижил се един молла и се изявява по телевизията, че видите ли "ние не искаме децата ни да станат наркомани .. и .." ама не му идва на ум, че отглеждайки, продавайки и вземайки пари от тютюна, всъщност правят и своите и чуждите деца наркомани, защото НИКОТИНЪТ Е НАРКОТИК. Не го ли знае това, този "искрен" проповедник?

215

преди 15 години

edin samolet s *** za ribnovskite rezaci

214

преди 15 години

До 212 и 205.Харесаха ми последните Ви коментари (нямам време да чета всичките Ви). Българите най-сетне трябва да разберат, че тези, които са по високите етажи, като Доган, Сидеров или който и да било, изобщо не са хората от масата(ако сте чели български произведение като Вапцаров, Смирненски и т.н. ще разберете за каква маса говоря). Трябва да разберат, че не могат да слагат цяла нация под един общ знаменател. Това е което исках да споделя.

213

Доню Донев

преди 15 години

Ама недейте така - преди да твърдите нещо, убедете се в негоната достоверност. Няма традиционно облекло на руските православни жени, оставете и матрьошките. Просто в много православни църкви, включително руската, се спазва едно измислено правило от т.н. апастол Павел /Савел/ - жените да бъдат забрадени при църковните ритуали. То просто се отнася само за в църквата, няма определен вид, просто жените в нея трябва да влизат забрадени. И изобщо нещата със същността на християнството и наслоенията върху него е дълга тема, така че вместо да говорете глупусти потърсете за тези неща примерно в Хегел или Паул дьо Лагард.

212

Доню Донев

преди 15 години

Радвам се - това което сте написали сега е друго и на практика го приемам изцяло. Знам че е така - всички нормални хора са в състояние да се разберат и да решат проблемите си помежду си, стига да уважават чуждата свобода и достойнство не по-малко от собствената си свобода и достойнство. Но има елементарни гадни тарикати, които за власт и богатство /лично!/ насъскват ловко хората на най-различни основания, включително етнически и верски. Но това накратко неможе да се изложи, пък и тук не му е мястото.А колкото до това, че партиите у нас са всичките етнически - е, не е съвсем така, но това не променя факта, че те на практика работят против всички нормални и достойни граждани на РБ, независимо от етноса и религиозните им убеждения. Изобщо т.н. демокрация също се оказа дефектна по много причини, а и политическатга власт на практика при нея е в най-добрия случай трета, тя е подставена и контролирана най-вече от истинската власт, стояща в сянка, но всесилна - финансовата. Но тава пак е друга дълга тема...И още за ДПС - мен не ме тревожи, че е етническа. Турците, с които съм бил, се е случвало да постъпват по-добре от много българи. Но ДПС е сборище на келеперджии - тарикати, които са вредни за всички нормални хора у нас. И изобщо на базата на натрупаните знания и опит много хора са убедени, че без радикална промяна на системата и то не само у нас, нещата няма да се оправят и гадни келеперджии ще ни жертват за своите вредни користни интереси.

211

преди 15 години

(До 207 и всички, които споделят мнението на потребителя.)Не разбирате ли, че за всеки има място под слънцето. Не разбирате ли, че човекът е човек, не заради религията, която изповядва, не заради цвета на кожата си, а заради своите качества и вътрешна красота ???Как бихте се чувствали Вие, ако бяхте в друга държава, и бяхте малцинство и всички около вас се държат с Вас така както Вие в момента с тях ?

210

преди 15 години

Да бяхте погледнали какво е традиционното облекло на руските православни жени. Забрадени са точно по същия начин. Ако сте толкова мало*умни да не ви е направило впечатление, вземете една матрьошка и я разгледайте. Ако нямате матрьошка, разгледайте старите снимки на бабите си от село. Които от вас имат, де... Повечето сте дървета без корен, първо поколение градски лай*нета.

209

преди 15 години

Добре, де, 207. Съвсем нормално се изразяваш. Нищо радикално не казваш. Би ли се изправил пред камера и да повториш всичко това? Не, нали. Сам разбираш, че е пълна простотия...

208

преди 15 години

а най-*** е, че се опитват да препишат на *** , че се турчеят. Та *** никаква религия не го лови. Защо ги изкарват мюсулмани , само това немога да разбера. Ако е защото така им отърва ще ги разбера , ама май трябва да се наритат малко

207

преди 15 години

Защото се подиграват с наципналните ценности. Не сме в турция а в България! Тук се става християнин , не се носят забрадки , не се учи турски в училище и не се учи ислям.

206

преди 15 години

Абе всички Вие, които само псувате и хулите хората защо не спрете. Защо не може човек да приеме другия какъвто е ?Защо трябва човечеството да се дели ? Защо трябва да обиждаме другия, а не да се вгледаме в "човека" в човека ? Защо съдите хората след като единствено Бог има правото да съди живите създания ? Какво Ви е ?

205

Турчин

преди 15 години

Истината е винаги била горчива. Понеже не бях довършил предния текст, мога да ти кажа че не съм по смотан от теб. Продължението беше...- Ей затова трябва има Исламски център. Обучението на имамите трябва да е под контрола на държавата.Ама някой се опитва да всява етническа вражда. И тия балъци в Рибново си нямат представа в каква игра са ги вкарали. Ако си мислят че са по-мюслюмани то тези които са против забрадките/мюслюмани със светско виждане/ , то се лъжат... А за това дет си писал за ДПС-то..."Пиша това с болка и съжаление, защото добре ви познавам - като репресиран николапетковист от репресирано семейство на много места и в многа ситуации, с българските турци и мюсюлмани често единно сме се справяли с проблеми и злини, ама това, дето го прави ДПС и Доган от една страна и крайни ислямисти от друга си е само за техния дребен келепир и е и против българите, и против нормалните турци и мюсюлмани. Между другото не ви ли прави впечатление, че почти всички нахални и вредни елементи от ваша страна, от Доган до този Башев, са бивши сътрудници на Държавна Сигурност?" ЕВАЛЛА. Но за съжаление нямаме друга алтернатива... Всички партии в България са етнически.