20

Анонимен

преди 2 месеца

Че що не ги ловите ,толкова комисии за контрол ,но тия които не владеят данъци тв са милионерите и ви плащат на когото требва и така 30 г.)

19

Анонимен

преди 2 месеца

Някой не разбрал какво ни препоръчаха от МВФ.

18

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен Когато цените са спрямо заплати. Като зимаш 10 бона трянва да плаща по 1000 лева.

17

Анонимен

преди 2 месеца

Доста голям резерв при осигуровките е максималния осигурителен праг, който ГЕРБ умишлено държа много ниско дълги години. Разумното му ниво е да бъде колкото 10 минимални заплати и така беше в първите години след въвеждането му. После ГЕРБ го замрази, после леко го вдигаше и сега тези 3750 лева са само 4 пъти минималната заплата. Това води до несъбрани много милиони от осигуровки. Води и до нови яхти и самолети за дебеловратите бизнесмени и мизерни пенсии за пенсионерите.

16

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 15, мечтата на хората на минималка :) Ставащи и можещи да им плащат съществуването. Нали искате да сме равни :) Защо не ви харесва равен данък за всички? Нали врещите срещу етносите, а сега сами се нареждате до тях? Угодия нямате! Когато въвеждаха плоския данък умирахте от кеф как можещите и знаещите щели да плащат повече... сега пак врещите, че плащали малко....Кога ще намерите формула, която да пасва на егото ви?Все в паничката на другите гледате, и все сте бедни :) Сега е честно!

15

Анонимен

преди 2 месеца

За доходите данъка трябва да е много голям до някакъв минимум, след което рязко да падне и да влезе в схемата на прогресивно подоходния данък. Примерно за суми под 2000 лева месечно, да се плаща 400 лева данък. За суми между 2000 и 4000 лева - 400 плюс 5% от сумата над 2000 лева. За суми 4000-6000 - 500 плюс 10% за над 4000. За суми 6000-10000 - 700 плюс 20% за над 6000. За суми над 10000 - 1900 плюс 40% за над 10000.

14

до Киро

преди 2 месеца

""""""А защо да не ги намалим за ниските доходи и да ги увеличим за високите."""" -------- Според тебе кой държи Ножъ у държаватъ - тези с високите доходи или с ниските??? Кът си отговориш на този въпрос, шъ получиш и "сакралния" отговор на въпросъ си!!!!! -)))))))

13

ГЕРБ = Мафия

преди 2 месеца

При данъците действа други правила. Примерно, през някаква година от управлението на ГЕРБ от данъци са събрани 30 милиарда, от които ГЕРБ открадва 16 милиарда, а останалите 14 отиват по предназначение. Вдигат се данъците и примерно за 2025 ще съберат 50 милиарда, като от тях ГЕРБ открадва 36 милиарда, а останалите 14 милиарда отиват по предназначение.

12

Анонимен

преди 2 месеца

Здравния данък в вече 70 лева на месец. Това е ПОВИШЕНИЕ а не понижение.

11

Анонимен

преди 2 месеца

Голямата сума от данъци се събира от най-бедните, защото са най-много. Винаги и навсякъде е така. Стещу укриването на доходи може са се сложат долни граници за осигуровки и доходи. Например, осигуровки да се плащат за сума не по-малка от 2000 лева и данък върху дохода за сума не по-малка от 1724 лева. Разбира се трябва да се вдигне максималната осигурителна сума до 10 минимални заплати, както си беше в началото.

10

Анонимен

преди 2 месеца

Кога Хората на Сороc ще предложат необлагаем минимум, за да се намалят данъците? Те увеличиха данъците на бедните и премахнаха данъците на богатите.

9

Анонимен

преди 2 месеца

Да се намалят присъдите, за да не се извършват престъпления.

8

Сив сектор

преди 2 месеца

Щом делът на сивата икономика е толкова голям какво прави НАП по въпроса? Кой проверява собственици на огромни имоти и скъпи коли дали са декларирали приходи и платили данъци? Кой проверява сuгaнckuте барони от къде имат пари да построят палатите си?

7

Анонимен

преди 2 месеца

Супер идея !

6

Реалист

преди 2 месеца

Данъците и сега са прекалено ниски. Въпросът е как се използват тези данъци и колко милиарда от тях ще открадне ГЕРБ. Стотици милиарди открадна ГЕРБ докато беше на власт.

5

Киро

преди 2 месеца

Абе какви бунааци коментират тези теми. За да оправдаем неспособността на администрацията да свърши работата за която и се плаща, дайте да се самоубием дружно. А защо да не ги намалим за ниските доходи и да ги увеличим за високите. За да е справедливо. Сега Домусчиев има данъчна тежест 10.2%, а продавачката 33! А администрация която не успява да си събере данъците да потърси друга работа в която може да са по кадърни.

4

Анонимен

преди 2 месеца

Що бря ,нали получаваме огромни пенсии и заплати според ПП

3

р

преди 2 месеца

За какви и за чии скрити доходи говорите, бе, Рекетьори?! 75% от хората живеят от заплата до заплата, потънали са в заеми, съкръщават потреблението си, борят се за физическото си оцеляване. Дребният и Среден бизнес и малкото "бели пари" на хората отделени за "черни дни" ги унищожи Ковида! Ся, като вкарате и Гилотината на Еврото и Геноцида, който ни устроихте ще бъде тотален!

2

Зозо

преди 2 месеца

На Асан Василев 1 ст. не давам. Бax го в измамника.

1

Анонимен

преди 2 месеца

Те укриват доходите и с ниски данъци но държавата губи милярди. Щом спадат данъците тогава да намалат и цените на ниво 1990 г.