72

Жужи

преди 4 месеца

Плашилото Пиза, вече не плаши никой друг, освен гаргите в Швейцарските Алпи. Им

71

Анонимен

преди 4 месеца

Най-***, най-беден, най-безроден. Това е да си истински българин

70

РУССКИЙ ОККУПАНТ

преди 4 месеца

Нито един от днешните "вишисти" нямаше да може да завърши средно образование с тези знания преди 1990 г. А ако цели 7 училища бяха получили двойка на матурите, то още на следващият ден, половината от МО отиваше директно в панделата доживот, без съдебен процес.

69

Петъръ

преди 4 месеца

Един английски средностатистически гражданин не може да различи Румъния от България, обаче той е много високо образован според Пиза, нали така?

68

Жужи

преди 4 месеца

69, никой не е длъжен да те образова безплатно. Пиза е едно плашило изобретено от неокимунистите с цел да се плащат необразованите народни маси в различни страни. Критериите на Пиза са боза на квадрат. Ти като искаш можеш да се равняваш по тях. Твой избор.

67

Анонимен

преди 4 месеца

Жужи ли си, Петър ли си спести ни умнокрасивия спам и се благодари, че не участвахме в класация с африканските държави ...Тогава щеше да е плачевно положението, защото пак щяхме да сме на последно място. Изключително точна статия и блестящ анализ на текущото положение в образованието. В момента образование няма а има "имитиращ продукт" със който се усвояват средствата от бюджета и това е очеизвадно за всички!!!

66

Uiu

преди 4 месеца

До СТРАНДЖАТАТоалка си, чувал си за някаква "Теория на Хаоса", или си чел, обаче нямаш нищо общо с физиката. И ти личи. Явно си част от статистиката и не ти изнася ...

65

Жужи

преди 4 месеца

На някой случайно да му дошла идеята да провери по какви критерии неокимунистите от Пиза класифицират държавите по необразованост?

64

Петъръ

преди 4 месеца

Идеите, които се рекламират в тази статия са класически неокомунизъм, маскиран като демократичен сос. Глупост след глупост на квадрат.

63

Жужи

преди 4 месеца

Жената чиито думи се преразказват - Маргарита Христова - може винаги да каже, че не е цитирана правилно.

62

Бъ

преди 4 месеца

Статията няма автор, защо ли?

61

Иван

преди 4 месеца

Във българското образувание е един абсолютен хаус. Неграмотни учители и ученици но това е за ради неграмотните учители. Пишаго като родител на ученик то ест от първо лица и потърпеш.

60

IQ 3.14

преди 4 месеца

ае, от 89та раздавате дипломи за вишу на добронадеждни, дето не могат да се подпишат. сега "системата" била виновна. предполагам, че "системата" ни е насадена от "великите сили" или в най краен случай "колективният запад"

59

...

преди 4 месеца

истината е, че ако искаш детето ти да знае нещо то или трябва да учи в частно училище, по възможност извън България или трябва ти да го учиш ако можеш! То дори вече с платени учители НЕ става, понеже НЕ останаха знаещи и можещи такива! Инак то детето ако е умно е възможно дори след 8-ми клас да излезе да се учи извън БГ! било то чрез стипендия било то чрез богати родители! Но интересното е, че извън БГ всички българи спазват правилата! докато тук в БГ почти няма българин дето да ги спазва!

58

Анонимен

преди 4 месеца

На тази държава децата не са и приоритет. Приоритет са ротативките и бързите кредити.

57

Анонимен

преди 4 месеца

Превръщат българите в стадо, лесно за манипулиране и ограбване, както вече са нагласили нещата на Запад. Обаче там се натресоха "бежанци" и правят каквото си искат безнаказано, защото подобни стерилни общества са беззащитни, неспособни да се възпротивят и негодни да генерират полезни идеи, защото нямат нито явна националност, нито религия, нито морал, нито своя култура и им липсва смислена национална цел. Такова полумъртво общество са се заели да направят и в България.

56

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен 53 Всичко, което се случва в образователната ни система е част от плана за превръщането на населението в стадо овце за стригане, за яздене, за доене и за месо в услуга на всяка фрик идея на задокеанските поробители. Точно такива "прогресивни" програми за "образование" се мъчат да натрапват навсякъде по света, където искат да колонизират и да изсмукват необезпокоявани от сляпото местно население неговите богатства. Това поробване правят повече от 100 г в латинска Америка, дойде и тук.

55

Гиб Мелсън

преди 4 месеца

Давам за пореден път пример , който показва много точно какво представлява образованието в България днес. Мой познат ми казва: "Излизам от стаята за 15 минути да могат да препишат. Връщам се, виждам, че някои не са успели да препишат и пак излизам за още пет минути. Иначе трябва да им напраскам двойките и трябва да повтарят годината. А директора не иска това. На него му трябват бройки." Всяка бройка носи пари. Не е важно качеството, важното е бройката. Така е във всички български училища и унита

54

Българин

преди 4 месеца

Абе парите следват ученика и студента, това е нашият основен принцип, вие не ми философствайте! Качеството го изхвърляме на ***!

53

Анонимен

преди 4 месеца

Трябваше просто да не разрушават образователната система от времето на бай Тошо. Юнеско обяви тогавашното ни образование на трето място в света! Сега имаме образование вероятно пак на трето място, но отзад напред. Но скапването на образованието и опитите за манипулиране на децата от "фондации", тоест чужди сили е следствие от назначаването на управници с двойно гражданство, корумпирани от задгранични сили и посолства. Резултата е фунционална неграмотност и оглупяване - полуграмотни био роботи.