42

fleets

преди 9 месеца

Тези, които са писали статията не са се подготвили въобще! Според vsichkotok.bg, обществените зарядни станции в БГ са 1344, от които АС станции на 683 локации и DC станции на 286 локации. Могат да се видят на картата, с каква мощност са и с какви конектори.

41

До 44

преди 9 месеца

За 15 мин. можеш да зарадиш батерията с около 15-30% от капацитета й, зависи от модела автомобила и батерията. Само Тесла могат да ползват суперчарджъра, какво правим с другите модели автомобили? Седем станции са нищо, това означава капацитет от десетина автомобила на час. А опашки няма защото много малко хора предприемат пътувания на далечни дестинации с ел. автомобил, аз лично няма да го направя. Виж за града ел. автомобила е супер, но ти трябва гараж за да си го зареждаш.

40

Анонимен

преди 9 месеца

41 - по Тракия има бол, на Нова Загора има 7 зарядни в посока, например, електричките зареждат 15 мин, за да продължат - чакане от 3-4 часа би било опашка от порядъка на 1000 електромобила42 - Тесла суперчарджърите все още са безплатни в България и предстои откриване на такъв в Бургас

39

Анонимен

преди 9 месеца

"Най продавания автомобил в света е Тесла модел Y. Панелните спецове тука нека анализират" - Грешка. Най-продаваният автомобил в Света е Тойота Корола, с над 50 млн. продадени бройки. Ако говорим за "модел", то Модел Т на форд и "ВАЗ 2101" (Жигулката, брат) са със съответно по 16.5 млн и 17.75 млн бройки. Модел Y стана най-родаваната за първото тримесичее на 2023-а, а за второто, дори не е в топ 20. Основната причина, за високите продажби е, че 4 години на предпоръчки, се случиха за един месец.

38

Анонимен

преди 9 месеца

"Да не говорим, че на Суперчарджърите на Тесла зареждат безплатно." - Тая програма я спряха преди 7 години , бе братчед ...

37

Анонимен

преди 9 месеца

Тръгваш от София за морето с ел. автомобил, трябва да спреш някъде да заредиш батерията, обаче всички станции са заети, следва 3-4 часа чакане - добре звучи нали?

36

Анонимен

преди 9 месеца

Няма вече безплатни зарядни станции, всички са платени и въобще не са евтини, да не говорим че трябва да чакаш минимум около час докато се зареди батерията до горе. Най-евтино ще ви излезе ако си зареждате ел. автомобила вкъщи през ноща и го карате само в града. Извън градски пътешествия с ел. автомобил са една голяма мъка.

35

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен 30 - Мобифон и GSM са едно и също, просто някой се изхитри да смени името, като стнаха по-малки ...

34

Анонимен

преди 9 месеца

До Мен 35 - Пак не е като в чужбина. Там отиваш, питаш колко е тая кола - 60000 евро ... ама ще ти дадем 15000 от хазната, да те "стимулираме".

33

Анонимен

преди 9 месеца

Ей сега, като направят индустриалния ток, така ще заимат, че ...

32

Анонимен

преди 9 месеца

С тези цени на електричките е абсурд да се продават...

31

Мен

преди 9 месеца

Купувам си кола на ток и вися цял ден в мола да се зареди .... Хората които си ги купуват явно имат възможности защото са скъпи а не плащат нито зона,плащат ниски данъци и т.н ..Демек помагате на хората с пари а не на тези които нямат ..Хората по селата едва ли им е нужна вашата кола на ток ... защото за извън града трепериш защото в по малките градове няма станций на всякъде...

30

Анонимен

преди 9 месеца

А ток откъде ? Харизаха АЕЦ-а на Зеленски бастисаха тецовете. С вятърни перки и слънчеви батерийки ток не се прави. Единственото смислено мещо е насочване на много ресурс в развитието на реактори използващи термоядрен синтез.За съжаление трябва да минат още 4-5 енергийни кризи и дебелогъзите политици както и зелените психари да поседят малко на студено и тъмно за да се сетят очевидното.

29

Hoqsan

преди 9 месеца

В София, Теслите да не ги раздават някъде? Прави впечатление, че се появяват доста такива автомобили.

28

Смел Гибсов

преди 9 месеца

Продавам Тесла , кове 100 пирона в минута....

27

Анонимен

преди 9 месеца

Продавам една тесла,ама без дръжка....:))))

26

Анонимен

преди 9 месеца

Водородната клетка е бъдещето.Тия батерии са междинки като мобифоните,после излязоха джиесемите.

25

Анонимен

преди 9 месеца

Продавам батерия за тесла - 9500лв на 7 години, Изгодно.

24

Мухаха

преди 9 месеца

Ами нямат.... В нашата изостанала Територия нямаме сервизна база за такива автомобили . Нямаме обучени техници. Народа все още масово предпочита и купува "ноф Внос" коли на само 60 хил. км. карани от "германски баби" от автоморгите на Германия. Нямаме зарядни станции... то като се огледа човек, ние и пътища нямаме . Какви електрически коли... какви пет стотинки... щото ние и сме бедни. Скъсан ни е джоба за такива коли, нищо че в Интернет сме АйййТи-та и мильонерчета дето само в Дубай ходим.

23

Анонимен

преди 9 месеца

Не.