67

Анонимен

преди 1 година

Недостигът на КАДРИ е стряскащ. Под кадри се има предвид кадърни хора в професията си. Не знам какви са тия готвачи, излизащи с всички разходи 3-4к месечно, но имаме 3 заведения с мои приятели съдружници и на сериозни готвачи плащаме около 3-4к на втори помощник, а на главен се стига и до над 8 според зависи. А вече в ИТ сектора нещата са стряскащи- даваме 15к и не можем да намерим човек. Просто няма и няма. Всеки работи на по 2-3 места и си прибира по 30-40к и нагоре.

66

до 68

преди 1 година

До Бай Шилезащото тогава имаше държава сега няма нищо !

65

Анонимен

преди 1 година

И по-голяма липса ще дойде, в Германия МИНИМАЛНАТА е около 4000 лева. Тука ни пари дават, ни държавата ни е държава. Ако не се образоват и нашите индиици, вече катастрофата ще е пълна.

64

Пижо

преди 1 година

Не заради липса на персонал, а заради липса на роби. Индийците са свикнали на робски труд. Нищо по-добро за тях няма от това да дойдат легално в страна-членка на ЕС и оттук - към UK.

63

Българ

преди 1 година

Само и само да не дават нормални заплати на българите. смешна държава....

62

BG СМЕШКИ 2

преди 1 година

българските т. нар. работодатели сами си го направиха ! от алчност и простотия ! всичко читаво избяга в чужбина ...

61

Бай Шиле

преди 1 година

По соц време учениците работеха лятото по почивни станции лятото и изкарваха добри пари, а също и почиваха на морето.Бяха златни времена.Храната беше отлична три пъти на ден.

60

IQ 3.14

преди 1 година

българският "бизнес" дето е недоволен от тва че плаща цели 600 лева нетно щел да наема персонал от индия?

59

Анонимен

преди 1 година

По едно време робовладелците чакаха виетнамки, филипинки... и други тесно п?ти мераци имаха... ама не би...

58

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен: "Хахаха, сервитьор от Турция ще дойде да работи в България за умрялата заплата от 1500 лева." Хайде да не се изказваме НЕПОДГОТВЕНИ, става ли? За Гергьовден бях в Reyna Del Mar (Обзор) и двама от сервитьорите в нашия сектор (където сядахме по-често) бяха от Турция. Да не подценяваме България чак толкова!

57

Спиридон

преди 1 година

Индийците работят много отдавна в Англия, за много повече пари.

56

Анонимен

преди 1 година

Интересно тия от Узбекистан и Индия на какъв език ще ми приемат поръчката?

55

Спиридом

преди 1 година

То пък и едни посетители на баровете, личи си от селията с претенции.

54

Анонимен

преди 1 година

То пък и едни посетители на баровете.

53

Анонимен

преди 1 година

У София сме само IT специалисти с над 10000 лева и искаме бармани от столипиново и факултето. Само че проблема е като си отидем на село през уикенда какви ще бъдат.

52

Анонимен

преди 1 година

Хахаха, сервитьор от Турция ще дойде да работи в България за умрялата заплата от 1500 лева. Да не е луд при положение че ако работи в елитен ресторант в турски курорт може да изкара толкова само от бакшиши. Мой роднина в момента работи в Сандорини Гърция,оставят му бакшиши между 200 и 700 евро на маса.

51

Анонимен

преди 1 година

Хей такива наети от тук от там ме отказаха от Португалия. Работещите бяха някакви пришълци и каквото и да поискаш или да попиташ, те гледаха тъпо, бяха малко мърляви и неприветливи. С пришълци и то от странни страни ще е голяма забава.

50

!!!!!!!!

преди 1 година

Преди години работих в туризма. !996 година сезонът беше почти 6 месеца. Преди 15 години избягах от този мишмаш и сезонът беше малко над 3 месеца и половина. Никой не го е еня какво правиш през останалата част на годината. Никой не обучава персонала си. Условията са мизерни. И после "младите нямали желание". Желание има. Условия няма. Спасявайте се както можете! Съвет към родителите: не позволявайте на децата си да работят в тази сфера. нищо няма да научат. Нищо няма да спечелят! Експлоатация!

49

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 53. Всички крадат. Народопсихология.

48

Анонимен

преди 1 година

Първо на повечето места не плащат добре, второ условията, в които персоналът трябва да живее в много от случаите са доста зле(тези които са ходили да работят там знаят. Бутат ги в разни мазета и мизерни стаи с влага и мухъл), и не на последно място има некоректни работодатели, които не плащат на края и си тръгваш дори без пари след дълги часове здрава работа цяло лято. Друг е въпроса, че има и много персонал, които пък крадат от работодателите.