24

до Пфф

преди 1 година

Аферим, бе, Пфф, машалла! -)

23

33 г, с вишу, безраб

преди 1 година

22, 'от бюрото тук в БГ взимам 1600 лева обезщетение за безработен' ---от 10 г вися в бюрото и никой не ми е предлагал пари

22

до Асан

преди 1 година

"3 месеца по 2000 евро и после леж :))) " ---- Е, па навремето тъй съ живели по-селата! Лятото работиш, зимискъ лежиш и прайш деца! -)))

21

Пфф

преди 1 година

6000 евро чисто на месец да работиш по 6 часа/5 дни седмично. Работя 4 месеца, прибирам се с 24 хиляди евро, което е по 3000 евро па месец и от бюрото тук в БГ взимам 1600 лева обезщетение за безработен, т.е. 3800 евро или 7600 лева чисто.

20

мак

преди 1 година

Западняците не искат да работят в земеделие, примамват хора от изтока с по-големи заплати, тукашните шефове не щат да плащат подобаващо за труда, та нищо чудно, че бг земеделието е в колапс.

19

Анонимен

преди 1 година

Сезонните май муни от Източна Европа пак ще слугуват на белите в Западна Европа

18

до Чудно

преди 1 година

Затуй децата са били принудени от ранна възраст да работят по полето и на ч.орбаджията, че иначе ще измрът от глад! Гледай "Господин за един ден" там в сатирична форма е описан реалноста в демократичното ни минало преди 9 септември! Или може да прочетеш разказите на Йовков и Елин Пелин.

17

Анонимен

преди 1 година

До 10..... Прочети разказа за Белчо и Сивушка и после пиши тъ по тии.

16

Анонимен

преди 1 година

До Асан, Добре си е с и има и социални от бчрото по труда кат се преумориш колкот заплата на пруграмис тука

15

Анонимен

преди 1 година

До Чудно. Кви отворени граници преди 9-ти бе образ ? И как да идат "на запад" кат не могат да идат до града щото нямат пари за трена ? Нал са отивли ивръщали от пазар за 3-4 дена. Ти връзка с действителността имаш ли ?

14

Чудно

преди 1 година

До Анонимен 12 Сърдечно благодаря.

13

Петров

преди 1 година

какви граници са били отворени преди 9 септември, България е била победена страна и навсякъде са искали визи за бългерианите, хеле пък в Америка.

12

Анонимен

преди 1 година

До10 . Много точно описано . Браво

11

Анонимен

преди 1 година

Тази Васильонова ни лъже . Първо преди тридесет години земеделието бе 100% държавно с бригадири безплатно работеха / студенти, чиновници , арестанти/ . Частно земеделие бе без регламент , извън закона. Дори производство на ракия , вино не бе законно. Сега можеш да си купиш казан . Можеш и земя , животни . Но държавата ограбва еврофондовете ,като не изплаща бонусите на частните земеделци на време и ги дава на администрацията. И никой и няма доверие.

10

Чудно

преди 1 година

Преди 9-ти септември границите са били отворени , но много малко са емигрирали предимно в Аржентина и САЩ. Българите са си работили земята. Трудно им е било , но са били свободни , без партиен секретар над главите.Идва дядо Иван , земята се национализира и идилията свършва.Сезонни селско стопански работници в чужбина не е имало.Та такива ми ти работи от славното социалистическо минало.

9

Интересно...

преди 1 година

....никой не иска да работи за 1000 лв на месец, изкарвайки по 2000 за сейбията на имота? Леле, какви неблагодарници!

8

Маалатъ

преди 1 година

Ами как да работим у Бг-то, бе, бате! Нашту ч.орбаджи - хем пари не дава, хем на бий, хем жената такова! Затуй ходим на Запада да работим, там ч.орбаджито - хем плаща, хем нъ храни, хем жена му таковаме.... безплатну!

7

...

преди 1 година

"резервоарът на Източна Европа е вече изчерпан" за това гледат към Западните Балкани :) За това бутнаха и укрите...ама се оказа, че рези са егаси парцалесите мързеливи! Сега и тях хрантутим след други азиатци и африканци!

6

Къро

преди 1 година

А то не е само в земеделито така.Във всички сектори е така и още по -зле ще става.Докато не се научат че хората в България трябва да получават що годе добри заплати ще е така.Затова хиляди работят в чужбина.Викат че българите се прибират.Я да погледнат самолетите и рейсовете за чужбина колко са пълни с работници за чужбина и тогава да ми говорят ,че се връшат .Пишат си и си говорят само да се намират на работа и да си пълнят емисиите и саитовте с новини.ХАХАХАХАХА

5

Петров

преди 1 година

14 часа на ден на полето, спане във фургони, общи тоалетни, далеч от град или някакво населено място, без осигуровки и договори, минимално заплащане, ако е 8 евро на час е много добре, ама едва ли. късмет е ако се върнеш жив от сезонна работа. да живей Америка.