15

Шавие

преди 1 година

Бавма ке дон сите до 1

14

Марсианец

преди 1 година

Искаме македонския да е офицялен език на Марс. И Марс да се преименура на МаКс!

13

Американ

преди 1 година

Уе уант то спиийк американ фром нау он лайк ауър маседониан фадърс. Уе донт уант то спийк инглиш. Ъндърстенд? Уе аре ол маседонианс.

12

Gogo

преди 1 година

Все едно австрия да се оплаква, че германия иска да заличи австрийския език или белгия да се муси на франция, че нарича белгийския език-френски :)

11

Анонимен

преди 1 година

Говорно е лингвистично международно сертифициран като юго-западен диалект на българския основен говорно правилен книжовен език служещ за сравнение говоримо,фонетично,писмено проследимо през цялото време с въвеждането от цар Борис 1,оригинален,съставен,въведен,утвърден в единствен вариант на съответствие за говор с правопис и фонетика с морфология,граматически правила за изучаване и употреба с единно,еднакво приложение и разпространение за трите школи как основни Преславска,Търновска,Охридската.

10

българин

преди 1 година

Тия пак започнаха.....!

9

Анонимен

преди 1 година

Това все едно да заличиш старозагорския мьек говор или пернишкото уъ. Невъзможно.

8

Яне се казувам

преди 1 година

Африка. Племенен вожд се опитва да ни убеди, че всички 1500 местни езика са всъщност диалекти на един и същи език.Скопие. Политичар се опитва да ни убеди, че различните диалекти на Българския са отделни езици.

7

Лингвист

преди 1 година

Защо пък да искаме заличаване? Ние сме единствената държава в ЕС, която може да се похвали, че освен нейния официален литературен език, в Европа за официален ще припознават и един от диалектите й. Прибавете и това, че в основата на литературната форма на още няколко европейски езици - славянските, е старобългарският език. Създателите на нашата азбука пък са покровители на Европа. Има ли в ЕС друга страна, която да е с такова предимство в сферата на духовността? Няма.

6

Езиковед

преди 1 година

Как може да се "заличи" нещо, което не съществува?!

5

Анонимен

преди 1 година

Това е диалект на българския, такъв език никога е е имало, Александъре говорел на гръцки, а Самуил на български.

4

999

преди 1 година

РСМ вече не преговаря с България,а с ЕС.Не вярвам това,което твърдят, да е истина.

3

Ггг

преди 1 година

Аман от тия.

2

Анонимен

преди 1 година

Кво заличаване то такъв езим няма. Развален пиринскомакедонски диалект с имплантирани няколко букви на лaтиница - пълна пapoдия.

1

Анонимен

преди 1 година

Яко ги тресат комплекси комшиинте. Кой е искал да им заличава езика?