17

Анонимен

преди 1 година

До ПросТото.....ако наистина сиконтактувалс иранци би трябвало да ти е направило впечатление че те владеят по някошко езика. Може би става въпрос за небългарски мозък

16

Анонимен

преди 1 година

А язе па че ги офлеймуроуввам!

15

Анонимен

преди 1 година

Хубав текст. Но в него има още толкова чуждици, които дори вече не се схващат като такива. Езикът непрекъснато се развива - расте, богатее, после, ако носителите му изчезнат, изчезва и езика. Някои езици се променят, че съществуват в две разновидности. Както старобългарският и съвременният български език. Най-често изчезват народите с езиците без писменост. Ромският народ е изключение. Длъжни сме да развиваме езика си без изнасилвания и изкълчвания, според модната политика,за да се РАЗБИРАМЕ!

14

браво

преди 1 година

Перфектна статия! Повече такива трябва да има с надеждата че властимащите ще се научат да говорят на БЪЛГАРСКИ. Не са виновни учителите!

13

ПроСоТо

преди 1 година

ще използвам случая:..-Понеже езика е свързан точно с интелектуалната съставка на мозъчната дейност,за това и най-близки до нас са ИРАНЦИТЕ !...Имал съм възможност да контактувам с такива в България..Ами хора,тия за два месеца така овладяват българския език и толкова правилно и логично го говорят,че ако не се взреш в...малко *** им лица,няма да усетиш,че не са българи...Генът си е ген!

12

ПроСоТо

преди 1 година

До Анонимен...драги,българския език е един от най-богатите в света!!!!..Колкото и странно да звучи,той /българския език/ НЕ Е ЗА ВСЕКИ!...Богатството му е резултат от интелектуалното БОГАТСТВО на тези,които го говорят!...А че не разбираш некои диалекти,ами разбираемо е!..Само ще ти припомня Вазов:..-"Език СВЕЩЕН на моите деди"...Защо "свещен"?..-Ами защото на него са изричани ХВАЛЕБСТВИЯ към Бога,а Той явно ги е приемал с удоволствие..Странно племе сме българите..Мисля,че все пак ще оцелеем..

11

Анонимен

преди 1 година

Българския език се говори от по-малко от 6 млн включая хаха роми турци арменци Селинджъри на които не им се разбира петричани трънчани арчарци които не знае какъв точно език говорят...най добре езикова англоезична реформа и КРАЙ с тази недодялана реч

10

Някой

преди 1 година

До factНе мога да не се съглася, че имаш право.

9

fact

преди 1 година

До Някойне там е ПРОБЛЕМЪТ! Разните му там ПРОФЕСОРИ СЕ НА ЗАПАД СА УЧИЛИ. И задават езиков еталон като от техната алма матер на майната си. И това се приема за авангардно, редно и достойно за подражание. Последния пирон е, че правителството ни превърна България в БЕЖАНАРИЯ. Да говориш на български: или си бълък без фешън или си от долните класа или си некой дет трее се мачка и да се страни от него. ура другари!

8

Някой

преди 1 година

Някак не разбирам.... от четири годишни масово записваме децата си на английски, немски и т.н. После, ама защо има чуждици в езика ни. Е какво да има. Онзи ден четох за статия за думи, които вече не се използват. Е бога ми 80% бяха турски. Натам накъдето се обърнем такива ще са привичките ни, такава ще културата ни и такъв ще стане и езикът ни.

7

Анонимен

преди 1 година

"Всеки втори в социалните мрежи го смята за най-истинския ни празник, но дали пък чак толкова уважаваме езика си?"___________Не знам, вие ми кажете. Вече над 10 години полагам усилия да ограмотя журналистите в сайта ви. То не бяха "пърформанси", то не бяха "хепънинги" и "трипове".

6

fact

преди 1 година

браос.Нацьонален празник на БЕЖАНАРИЯ може да е само 29-ти февруари.

5

ПроСоТо

преди 1 година

мдаааа ..."Език мой,враг мой"...

4

Анонимен

преди 1 година

Повече такива статиии трябва, ония дет тролват няма изобщо да ги разберат....

3

Анонимен

преди 1 година

Хахаха кефи статията.Макашитата няма да я разберат.

2

анонимен

преди 1 година

Ха,браво. Може би първото 'текстче', което прочетох цялото

1

българин

преди 1 година

що за глупости! аман от английски прелести! говорете на български и оставете джендърите да пътуват зад океана!