138

Анонимен

преди 2 години

Дъщерята на моя приятелка с 300 зора отиде на матура по БЕЛ. Нищичко не знаела и очаквала да има Слаб. На втората матура по биология са им подсказвали, та казвам там може да хване тройка. Ужас! Ужас просто! Ти 12 години да учиш и един български език да не можешДа научиш , и имат претенции да следват във ВУ З. Затова сме на това дередже

137

Анонимен

преди 2 години

Само така от малки тапунгерчета ще станат истински големи тапунгери от БГ

136

Анонимен

преди 2 години

Виждаме абитурентите като плод на образователната ни система и ни е ясно, че не само 25% по малко посещават училищата, но и с 70% по-некачествен матерял им се набива. Още една негодна генерация, да ни е честито.

135

Анонимен

преди 2 години

Най-къса учебна година, най-глупав народ. Вижте образователната система в Китай, Япония, Корея и Русия за да разберете накъде върви света и колко много България се отдалечава от възможности да бъде развита държава, но за камериерки и бармани това ни стига.

134

Анонимен

преди 2 години

Всичко е хубаво, но я министъра да ми каже как се учи в класна стая на 36 градуса? Защото министъра много добре знае, че училищата ни нямат климатични инсталации и климатика в топлото време е отворени прозорци и врати и течение на което стоят децата. Факт. В момента е 31 градуса в стаята на детето ми. А трябва да учи още месец и половина. Вече е с болно гърло и с хронични сополи. Как си представя министъра учене в тия жеги? Не е ли важно не само количеството, а и качеството?

133

Нобел

преди 2 години

Денков е за нобелова награда. В България, учебната година е 9 месеца. Ако, както твърди г-н министърот, учебната година у нас е с 25% по-къса от средната в Европа, то излиза, че средната учебна година в Европа трае точно 12 месеца (12 - 25% = 9). Интересно, колко ли месеца трае най-дългата учебна година в Европа? 15?

132

Анонимен

преди 2 години

Зная, че България е страната на чудесата, но тук попаднах на чудо невиждано: как хора, които са продукт на абсолютно сбъркано и нискокачествено образование (според самите тях...) коментират и дават съвети за същото това образование? Може би съветват другите какво да правят, за да не станат подобни на тях? Но ако е така, как са научили какво да посъветват все още непострадалите от същото това ,,скапано" (пак според тях) образование?

131

Анонимен

преди 2 години

Философията е много сложна наука. Не е за всяка глава. Това е приказване на вятъра, а приказване с мислене и взаимовръзки. Всеки е философ, но не всеки Философ.

130

Handel

преди 2 години

До Анонимен 131: Правенето на истински учебник изисква познания, време и труд. Много по-лесно е да направиш учебник по викито. И доскоро беше жизнено важно да не забравяш да споменаваш поредния партиен конгрес на ГЕРБ и личната роля на другаря Борисов за превръщането на българите в нация техническа. Не случайно за по някоя и друга година *** и пульо ставаха професори (за справка - ректора на СУ от никой стана професор и ректор точно за 4 години).

129

Handel

преди 2 години

До Анонимен 134: Амчи то филисофстването е лесно. Важното е да нямаш представа за какво филисофстваш защото иначе може и да се замислиш.

128

Анонимен

преди 2 години

Моят син е в 11-ти клас и грам не му върви математиката. Добър е по философия. Ще става философ, а изобщо не е чувал за Платон и Аристотел! На какво ги учат, не знам!

127

Анонимен

преди 2 години

Извънредно ограничен)

126

Анонимен

преди 2 години

С тоя и сороските калинките в МОН е добра новина, че прекарват по-малко време в училище. По-малко им губят времето и ги индоктринират, което е метална и душевна кастpация

125

Анонимен

преди 2 години

Понеже съм инженер, взех един учебник по физика от 80-те, дето ние учихме, и взех един настоящ, дето сегашните учат. До толкова елементарно ниво са свели физиката в училище , че не е истина.

124

Анонимен

преди 2 години

Бе я връщай старите изпитани учебници по химия, физика и математика, разкарай новите безкрайни бълвочи писани с цел захлебване

123

Анонимен

преди 2 години

Герберската мафийка по малките населени места,вече се притеснява.

122

Анонимен

преди 2 години

Не тормозете децата!

121

Анонимен

преди 2 години

Да учат, но какво да учат? Да не, да е просот "седим си в кръг и рисуваме с пръсти, докато си говорим за това, че никой не е роден с определен пол, а генеталиите са просто случайни гени и не определят това, дали си мъж или жена :) "

120

Дес

преди 2 години

При доста деца има пропиляване на способности и заложби , защото никой не ги е насочил и нямат информация какво биха могли да правят. Което води и до огромно неудовлетворение. Това е много важно да се промени.

119

Анонимен

преди 2 години

До Тенгри Кан"Аз не искам да бъда слуга на западняка, не! И да ям химиите му!" - Супер! И аз. Но я ми обясни, не искаш и в бъглария да имаме топ инженери, математици, финансисти, лекари и прочие? Нима си мислиш че тея хора просто се случват, ей така! Седи си Петьо Дебелия, еидн ден, виак си, бе ше стана физик, нищо, че последните 7 години играя Fortnite, вместо да чета, щото "да имам детвто" и ВОАЛА - Ражда се нов Айнщайн!