131

Защо не си чел

преди 2 години

Тайван си е китайски. Името му значи Китай, говори се китайски и живеят китайци там . Освен това :Република Китай често е наричана Тайван, а от края на 1970-те години името Китай често се отнася за Китайската Народна Република (КНР). Поради натиск от КНР, в международни организации Република Китай често е наричана Китайско Тайпе

130

От Германия

преди 2 години

Реекспорт на евтина руска газ за Европа...

129

от Унгария

преди 2 години

ТАЙВАН си е ТАЙВАН никога не е бил китайски по смисъла на " една нация" просто защото в средновековието НАЦИИ НЯМА!А в момента ТАЙВАН е щатски протекторат, там е голяма част от тихоокеанската флот на САЩ, а не на китай! Това са фактите, колкото до траленето, аз говоря само с фактология! През 2025 г щатската ФАБРИКА за процесори започва масово производство, 2027 *** година най вероятно и китайската ФАБРИКА ще започне масово производство на китайски процесори!

128

Анонимен

преди 2 години

Какво става сега:- 1. САЩ си продават газта в Азия, щото е по-изгодно- 2. Русия доставя на Германия цялото количество заявена и договорирана газ на по-ниски от спотовите цени- 3. Германия препродава тази газ на Полша и Украйна - естествено вече "облагородена" с немска демокрация /разбирай завишени цени/Е, кой е зависим от "руската недемократична газ" - май само лаещите Поляци и Укри

127

Анонимен

преди 2 години

Руският газ е най евтин, достъпен и сигурен. Газопроводите им работят от десетилетия. Всичко друго е ала бала на американски лакеи.

126

Анонимен

преди 2 години

И кой газ е по-евтин от руският може да се достави за по-малко време и е с постоянно подаване независещо от атмосферните условия.Норвежкия ама почнаха да им прекъсват кладенците а Алжирският ненустройва Германия че ще трябва да плащат транзит през Франция а те искат обратното да продават льошият Руски газ на другите и Германистан да богатей те така са свикнали да крадат другите да им ядат от яденето и да пър дят гръмко на масата хилейки се държавата на там кои бяха кант хегел и хакан шукур

125

Анонимен

преди 2 години

Между другото тогава Русия направи договори с Индия и други страни. Поляците загубиха, индийците се видяха в чудо за един ден взеха полският пазар.

124

Анонимен

преди 2 години

154 ябълките поляците си ги правиха на оцет по едно време. Даже правиха кампания да си ги ядат . Беше гротескно.

123

Анонимен

преди 2 години

150 руски ракети са излетяли по посока Вашингтон. Почвай да учиш китайски за да те вкарат там в затвора и да се спасиш от руснаците. Аз проблеми нямам с тях

122

Анонимен

преди 2 години

Huada semiconductor си е китайски. Hisilicon в Шенжен също. Примери бол.

121

Анонимен

преди 2 години

Да каже първо Германия с какво и откъде ще замени 30 милиарда кубически метра газ за миналата година внесена само по газопровода "Ямал"!За другите потоци пък,няма какво въобще да говорим и до каква цифра набъбва вноса!За освободените борсови цени--също!Смее ли пък там някой да остави без стока едни тари....ти,които спекулират с нейната цена и трупат космически печалби!

120

Анонимен

преди 2 години

Китай си произвежда чипове beijing smartchip microelectronix си е пример. Осеен това Тайван си е китайски. Самото име на тайван значи китай. Заминавай за марс вече с троленето си, нямаш капцитета и за това.

119

А бе

преди 2 години

До от УнгарияКогато Тайван стане отново китайски, к'во правим с чиповете? Само не казвай, че не може, щото и Крим не можеше, ама се върна в Русия.

118

нн

преди 2 години

Това европейците, много *** хора. С руската газ ставали зависими. Каква зависимост, европейците да си гледат Европата, руснаците Русията, колко просто и елементарно, но американците ровят, плашат европейците, месят се в работата им и резултата, откачена работа. Туй американците, дай им само мръсотии да правят.

117

от Унгария

преди 2 години

До Ваня Чиповете/ процесорите 80 % се произвеждат не в Китай, а в ТАЙВАН ( които са ВРАГОВЕ на Китай!), Америка в момента изгражда ФАБРИКА за процесори като инвестицията е близо половин ТРИЛИОН ДОЛАРА, Китай също прави ФАБРИКА за техни процесори за китайският пазар ще са основно! И двете нови фабрики ще влязат в експлоатация 2025- 27 година!!!

116

Ха-ха

преди 2 години

Брюкселските *** са в състояние да окепазят всяко едно нещо, с което се захванат. На практика действат като слуги на Сорос, а не на собствените си народи. Добре, ще се откажат от руския газ, въпреки огромните щети. И какво става после? Руският газ тръгва към Китай и започва да стимулира неговата икономика, която става все по-конкурентноспособна, а европейската угасва. Това ли искат?

115

Анонимен

преди 2 години

Лошото за Европя е че други то много друминимат хем повече технологии хем повече капитал хем по-голяма ефективност.

114

Чалгарин дудаев

преди 2 години

ЕВРОПА СИ ИМА РЕШЕНИЯ.СИЛА.КАПИТАЛ.ТЕХНОЛОГИИ.ЕВРОПА НЕ ЧАКА КАКВО ЩЕ И КАЖЕ ПУТИН ИЛИ БАЙ АЙДЬН.

113

Анонимен

преди 2 години

Ще спре!Когато затвори нацяло производство и икономика,когато субсидираното им земеделие спре да ползва горива,торове,препарати и спрат с 90% потреблението на стоки и услуги за населението си!Това все още е в сферата на конспирацията и фантастиката,но...знае ли човек!Колко фантастика и конспирация станаха реален живот и ежедневие!

112

Асан

преди 2 години

СССР да не би да е давал газ по време на Студената война ? :)))