50

Ха ха

преди 2 години

До Маке .... Може и така да е както "кажуваш" хахаха . ... Ама недей забравя че МАКЕДОНИЯ Е В ГЪРЦИЯ . Там има провинция Македония ... .ВИЕ СТЕ СЕВЕРНОМАКЕДОНЦИ ... А какво е Казал Яне Сандански за Северномакедонците ? НИЩО .

49

ИстоРик

преди 2 години

Северна Македония през цялата си история е била провинция на някого . На гърци ... на българи ... на сърби ... и едва от 1991г. е Независима държава . Ето затова има проблеми със съседните държави. Имат обща история да делят ... а това на бившите господари на бившата македонска провинция въобще не им е забавно. Но още по- трудно е За самите македонци... упс, исках да кажа СЕВЕРНОмакедонци . Те имат национално самосъзнание да градят. А то става трудно с ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ,ЧУЖД ЕЗИК, ЧУЖДА ИСТОРИЯ...

48

Маке

преди 2 години

Според западни извори, (британика) Илинденското востание 2 август 1903 е македонско востание со учество и на блгарски доброволци од Блгариа. Инаку малку е познато дека (според турски извори), Гоце Делчев ко бил против востанието е предаден од Софиа што допринесува за неговото загинуване. Самиот Делчев иако се декларира како Блгарин се бори за слобода на Македониа. Самиот ане Сандански кажал Македониа на Македонците! Што е тука спорно?

47

Анонимен

преди 2 години

И да ви имам кодсматите, миризливи герои със завъдени паяжини под мишниците. Предци бореци.

46

Анонимен

преди 2 години

До Маке Автономна Македопня е от Турция, защото и България е васална на Турция. Война срещу Турция означава война срещу Англия и английския васал Гърция или срещу Австрия-Унгария и австриския васал Сърбия, които също искат Македония че и България. Ако загуби България както 1919 г. България ще бъде разграбена.

45

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 57 Прочети какво казва Гоце Делчев. Няма никакви комунисти както в твоята глава и на Каракачанов като лъжете. Гоце Делчев: " Другари, не виждате ли, че сега вече не сме роби на разпадащата се турска държава, а сме роби на европейските велики сили, пред които Турция подписа своята пълна капитулация в Берлин."

44

Анонимен

преди 2 години

Кой пък изобщо може да си помисли, че това възстание е северно-македонско? Стига с тези съветско-сръбски комунистически небивалици.

43

Константин Величков

преди 2 години

До до 39 И това твърдение е просто неистина! Никъде не можете да покажете исторически източник, но знаете само да повтаряте сръбските (Съветските и Коминтерновските) лъжи. Вие Северно-македонците трябва да разберете, че никой не ви иска земята, нито сърбеенето. Живейте си спокойно. НЕ ИСКАМЕ ДА НИ НАПАДАТЕ И ДА ЛЪЖЕТЕ СВЕТА, ТОВА Е!!!

42

Анонимен

преди 2 години

На 20000 човека са дали 220 пушки. БРАВО, ГОЛЯМА ПОДКРЕПА, ЗА БОРБА СРЕЩУ 50000 ЧОВЕКА ОТ ПРОФЕСИОНАЛАН ОСМАНСКА АРМИЯ.

41

Константин Величков

преди 2 години

До Маке.... Точно това е смисълът на разказването на историята, Маке. Явно не можеш да прочетеш ядрото на текста - хората са искали да се освободят от турско, така както останалата част на България. Днешна Северна Македония никой не заплашва, Маке. Никой. Спокойно си седи! Но колкото и да отричаш фактите, по Титовски, те не се променят. Разбери го. Българите не искаме да ви вземем нищо, нито земята, нито историята. Искаме да уважавате историята и произхода си. Тито и Сталин ви направиха сърбоман

40

Анонимен

преди 2 години

Както и сега, така и тогава държавата д помагала а Българите в България и в чужбина. Т. Е никак и с нищо. ВИНАГИ САМО СОБСТВЕН ИНТЕРЕС

39

Анонимен

преди 2 години

Продадоха ги за скраб, защото беше скраб. ТОГАВА НИЕ СИ ИЗЧИСТИХМЕ СКЛАДОВЕТЕ. А пушките и бомбите са за възстанието. Това ни е основното учазтие, заедно с доброволци коитп искат да помогнат на братята си, но не и държавата.

38

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 46 Няколко пушки и бомби ли?Ти знаеш ли колко танкове и гаубици заедно с боекомплектите заминаха за Македония?Ти изобщо нормален ли си?И за капак на всичко въшльовците в Македония ги продадоха за скрап.

37

Анонимен

преди 2 години

Българската Държава е участвала в това възстание като куковица. Изоставила своите деца сами да войват. ДАЛА ИМ НЯКАКВО ОРЪЖИЕ И ДО ТАМ. След възстанието са избити стотици хиляди хора, а БГ само гледа от страни безучастно. МАСОВИ УБЙСТВА И ИЗНАСИЛВАНИЯ,Унищожавани села. НАШИТЕ ОТ ТУК САМО ПЪРСТИ СА ЧУПИЛИ.Срам за БГ историята е това, а не гордост.

36

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 46 ВЪСТАНИЕ се пише,неграмотен македонски ***!Дори не знаеш майчиният си език.Не те ли е срам!?Поне малко...

35

Анонимен

преди 2 години

И какво от гова?Какво променя настоящето? НО ВЪПРЕКИ ВСИЧКО БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ТОГАВА ИЗОСТАВИЛА СОБСТВЕНОТО НАСЕЛЕНИЕ. ЗА ТВЪРДИШ, ЧЕ БГ Е УЧАСТВАЛА В ТОВА ВЪЗСТАНИЕ Е ВСЕ ЕДНО ДА ТВЪРДИШ ЧЕ Е УЧАСТВАЛА В КОН ФЛИКАТА ПРЕЗ 2001ГОДИНА КОГАТО МАКЕДОНЦИ ВОЮВАХА С АЛБАНЦИЯ. Това че си дал 200 пушки и 100 бомби нищо не променя при това въЗСтание.С документи не става, а с истинско действие. СМЕШНО И ТЪЖНО Е ТОВА КОЕТО ПИШЕ ТУК.

34

Маке

преди 2 години

Нема Илинденско-Преображенското въстание, има само Илинденско востание и борба за автономна република Македониа.

33

Анонимен

преди 2 години

До Азнапротив единственият принос на българия във въстанието е,че е със своите действия и бездействия са озлобили още повече турците да колят македонците...

32

Анонимен

преди 2 години

Поклон пред илинденци! Сега като гледат отгоре на какво е заприличала Македония, за която те положиха кости сигурно се обръщат в гроба.

31

Бунгар

преди 2 години

Всичко на този свят е българско.Толкова ли е трудно за разбиране.