215

Банките ни са

преди 2 години

дребнави,жалки и мизерни.Кокошкарски номера с такси за всичко.Никаква визия за инвестиране и подпомагане на инвеститори.По каква причина да си държа парите в банка?Да ми ги пазят?Да ми е неудобно и струващо пари и време? По-добре да се връщаме към изпитаната от началото на "прехода" система "буркан банк",вместо да чакаме банкерска глава да роди пореден тарикатски номер като КТБ.А банките да мишкуват с дребни кредити с едра лихва за изпаднали хорица,което си правят постоянно и неуморно.

214

Анко

преди 2 години

Когато икономиката не върви,малките и средните фирми боксуват,икономиката не върви,нона кой-му пука в смачкана,оглозгана и разграбена България!Много приказки,голи обещанияи накрая бития бит,еваания еваан и стадото...вълците го яли!НАЗДРАВЕ!

213

Handel

преди 2 години

До несведущПри валутния борд нищо не се губи. Народа обедня, но както четеш от новините хората с по над 400,000 лв по сметките са станали повече от врабчетата - т.е. парите на обеднелите хора са създали цял куп милиартдери и милионери.

212

Handel

преди 2 години

До ЕСМи тя инфлацията в момента е вдигната не до 4%, а до 14%. Ако тогава вярваме на такива пишман икономисти трябва вече да сме първата икономика в света.

211

Сиромашка психика

преди 2 години

Сиромашки народ със сиромашка психика сме. Няма как да мислим за бизнес и инвестиции. Който е направил пари ги къта за черни дни. Най-много да инвестира в апартаменти и да чака. До там стигат инвестиционните намерения. Още се сещам как ни учеха в училище, че да си беден е добродетел. Трябва да измре моето поколение и още едно и да си сменим чипа.

210

Тръмп

преди 2 години

Пак Бойко е виновен.

209

Даам

преди 2 години

Като прочетох заглавието се обърках че съм в ПИК или БЛИЦ.Я по сериозно, бизнес насочена медият сте.

208

Дидо

преди 2 години

Как така пък от над 200 изказвания нито един не се доближи до истината . Или се правите на гръмнати.

207

несведущ

преди 2 години

Толкова е невероятно -когато хиляди останаха без работа и се редяха по опашки за помощи -изведнъж да се "задръстят" банките с пари...Кой и как ги спечели при неработеща икономика,невероятно поскъпване на всичко?А валутният борд би трябвало да гарантира покритие на всяко левче,Държавата бедна-поданиците-особено някои-богати.Пълен абсурд.А най-абсурдното е банка да откаже да съхранява парите на хората.Дано някой начетен човек обясни какво става,инече-буркани и дюшеци ще изчезнат от пазара.

206

Анонимен

преди 2 години

До ПадаряСтига си писал глупости! Къде са тези лихви по 10%? Да не живееш в 2008 г?!!

205

банкеръ

преди 2 години

До ПроСоТо- Пари се дават на акулите, не на шараните. Шараните се зарибяват за да могат по лесно да отидат в тигана. Акулите движат света. Шараните само затлъстяват. Мисля, че ме разбра.

204

@@@

преди 2 години

От студенските си години си спомням за подобни изменения в макроикономиката и знам че не следва хубаво....Капитализма е стой на фалитите , като няма фалити а увеличено парично предлагане следва Парадокс на Гифън.Който му е интересно да си го проери какво точно значи :)

203

ПроСоТо

преди 2 години

До банкеръ...Добре,да допуснем че си банкеринъ..Айде тогава ни "светни" на кого "трябва да се дават кредити"?...Кажи нещо и за прословутата "Колекторска фирма",която получила 50 МИЛИОНА от ББР!...Тя за какво ще употреби тия милиони?...Ами за какво?..Ще наеме няколко офиса,телефони,секретарки,ще цани и 5-6 яки борчета като Щъки,които да "посеищават" длъжниците ,скромно носейки бухалки в задните си джобове,и..ДО ТАМ!..Е?..Какво ще кажеш?..Кого стимулират банките?

202

Антрополог

преди 2 години

Ако имахме здравеопазваане и обучение като в европейска държава нямаше да кътаме бели пари за черни дни по банките,а щяхме да си харчиме на воля като белите хора за екскурзии и млади имигрантки от източноевропейските бардаци. Но в България ако заболееш ти трябват средно 30 бона да прескочиш трапа толкова излиза и един университет за детето...

201

Анонимен

преди 2 години

Лихвите са нулеви от 12 години! 12! Не от вчера, не от онзи ден. И на това му се вижда края, но просто ми е жал, като гледам как подмамват като за последно хората, че "инфлацията ще ви изяде парите, купувайте имоти на 2000 е/м2".

200

Бунтата

преди 2 години

Това е защото продадохте банковия сектор на миризливите американци!!!Те ще вземат парите,няма сърашно

199

Богатия

преди 2 години

Споко това е само за бедните мойте пари са си на лихва и без такса.

198

Бла бла бла

преди 2 години

До АнонименНяма значение дали бития кон ще ти, такова таковата, значение има в това че вече се знае че такава технология вече е възможна, това като да откриеш как работи двигателя и конярите да ти казват че нищо няма да стане от теб и това което си сътворил, няма значение дали моя конкретен двигател ще успее, важното е че хората знаят че има нещои по хубаво от конете с каруци.

197

Ванката

преди 2 години

4лв. такса за битови сметки!!! 5лв. за да изтеглиш до 2 000лв. от собствените си пари!!! Май ще минаваме пак на бурканбанк...

196

Роко2

преди 2 години

Българските банки ги дадохме на червени агенти и мутри ,а чуждите не им пука за народа.За 30 години не успяхме да направим и борса за акции щото само червени агенти и мутри в схемите. Има вариант да се депозира в Д банк там дажат 0.55% лихва и в пощенска банка няма такси за депозитите