142

Анонимен

преди 3 години

До 159Само не разбрах защо обвиняваш хората на ГЕРБ! Те са единствените, които бяха против заплатата от 10 000 лв, която гласуваха единодушно всички! ВСИЧКИ без ГЕРБ! Това чалгарския ти мозък вдява ли го! Но ти едва ли имаш против да взимаш 600 лв, пенсионерите 350 лв пенсия, а неграмотниците по 10 бона само заплата и още 6 000 за участие в комисии и още по 4 000 за пътни разходи, т. 20 000 лв месечно! Твоя Славуц го гласува това, чалгарино! И любимото ти ДПС и ДБ, и отровните, БСП и те!

141

Много болни

преди 3 години

горките депутати.Уж избрахме 240,а на гласуване-172.Къде са останалите 68?Над28% разход.Сигурно са отишли по родните места да се похвалят пред родатаи да натриват носа на враговете.Какво да правиш,парвенющината на новитеи щастието да си оцелял на старите.Заплата -10 000.А колко ще им удържат занеявяване на работа?

140

Припомням резултата

преди 3 години

от гласуването в НС,по предложение на ХрИВ,деп.заплата да стане10 000 лв:Гласували 172;За-102:против-60;въздържали се-10.По групи:ГЕРБ-ЗА-3;ПРОТИВ 60;ВЪЗД.4;ОБЩО-67; ИТН-ЗА-44;ПРОТИВ И ВЪЗД.няма;ОБЩО-44;БСП -ЗА-7;ПРОТИВ-5;ОБЩО-12; ДПС-ЗА-20;ОБЩО-20; ДБ-ЗА-20;ОБЩО-20;ИМВ-ЗА-8;ВЪЗД.1-ОБЩО 9.Единствено ГЕРБ е ПРОТИВ(но има 3 за и 4 севъздържат).Има 5 въздържали се от БСП и един от ИМВ.Това е грижатана новите партии за намаляване разходите на НС и осигуряване на пари заобикнновените хора.

139

Анонимен

преди 3 години

Как не можем да си изберем поне веднъж нормални и поне малко честни в спазването на обещания управляващи. Тъжна история... Не е луд, който яде баницата!!!

138

Тамън ще видят

преди 3 години

Защо който може напуска страната...а не всяка седмица на семинарчета сред природата ,добре ще им се отрази една ,,спа,, социална пенсия . Да видят какви простотии са натворили на собствените си глави , много е възпитаващо.

137

добре печелят

преди 3 години

Щом пълнят цели шкафчета с евро по 500 и кюлчета --- дори да ги разнасят по шкафчетата ,това пак означава ,че за тези хора 1400 лв или 4000лв са някакви незначителни суми ? Иначе за този който е честен и лежи само на заплатата си и е от друг град 1400 лв няма начин да му стигнат, въпроса е колко от тези хора са само на заплати найстина . От друга страна и 300 лв е правилно да са им заплатите и да се обвържат със растежа на пенсиятя .расте пенсията ,расте и заплатата да видят как е,,матряла,,

136

Тая не е наред

преди 3 години

То е добре да се намалят заплатите им, но тая глпачка отива пък в другата крайност, съвсем далеч от реалността и здравия разум - има дори чистачки, получаващи повече ! Ей на това му се казва чист популизъм !

135

Анонимен

преди 3 години

Много интересно! Защо коментиращите се впуснаха в защита на депутатските заплати днес , а вчера със същия ентусиазъм се възмущаваха на заплата 10 хиляди. Или е ненармална работа или пишештите *** командвани от разпадащато се герб са много.

134

Анонимен

преди 3 години

1400лв никак не са малко за депутат, понеже те се прехранват от разни комисийки. Храната им е силно субсидирана, колите са служебни с всичко платено, имат пари за очила, костюми, евтин фризьор в сградата за жените, където един сешоар е 5лв спрямо 30 в нормален салон. Така че 1400 базова заплата са пре ама пре много. Само не разбирам защо е временно предложението?

133

Сега в групата

преди 3 години

на мутрите в НС трябва да има събрание:Как така лидерката предлагадепутатската заплата да бъде орязана,а колегите и я бламират и нагласуването всички освен нея гласуват не за намаление,а за увеличение.И тя милата,пред медиите говори за намаление на заплатата,а нагласуването се въздържа.И това ако не е двоен стандарт и заблудана хората чрез медиите,здраве му кажи.

132

Лойко

преди 3 години

Тази чафка съвсем изпращя. Толкова евтин популизъм не бяхме чували скоро.

131

Мая си знае

преди 3 години

Всичко,излязло от устата на тази жена като политически твърдения,е лъжа.Досега НС,под диктовката на новото ОФ,се занимава само с три неща:1.Да показват колко лоши са били старите и че ще ги ревизират:2.Да решаткак да манипулират Изборния кодекс както им е удобно;3.Да си увеличатзаплатите.И да излъжат избирателите:Няма да има мажоритарен вот;нямада се намаляват субсидиите;няма да се редуцира броя депутати;няма дабъдат орязани заплати,бонуси и привилегии на депутати.Е къде е промяната?

130

Анонимен

преди 3 години

Добре де, вчера нали се сърдехте, че си били гласували 10 000 лв заплати? Оказа се, че преди това са били още по-високи. Сега направо ги правят 1400 лв - на гербавите малко ли са км 1400?

129

Голяма неточност

преди 3 години

в заглавието.Не ИМВ иска намаляване на заплатите,а ММ лъжи по медиите.Доказателство:По предложението на ХрИв депутатската заплата да станене 1400,а 10 000 лв,което бе прието със 102 гласа,от 172 гласували депутатасамо 60,всичките от ГЕРБ/СДС,са против.От 8 гласували депутата на ИМВ 7 саЗА,а 1(ММ) се е въздържал.Поредната заблуда за излъгания народ от иметона новото ОФ и по-точно мутрите.

128

Анонимен

преди 3 години

Мая браво - надявам се да се приеме , депутатите са част от бьлгарският народ като такива трябва да получават доходи като всички останали

127

Ристо

преди 3 години

Майче ,на теб Божков ти плаща.Можеш и без заплата.Ама аз как ще изкарам месеца?

126

ЗАНЗИБАР

преди 3 години

като се споменават екскременти, най-ароматният е Тошко африкански

125

Много ми харесва

преди 3 години

надцакването на двете квачки.Едната "замразява"депутатските заплати,адругата ги намалява с пъти.За съжаление,това е пак долен популизъм,щеима:"ние предложихме,защото милеем за народа,разходите за управлениеда паднат,да има за хората,но... другите не се съгласиха".Нещо катосубсидията за 1 лев и мажоритарния вот."Много сме готини,искаме да даваме,ама...предишните похарчили парите и няма какво.Пък и за съжаление,товапредложения не мина".Дума дупка не прави,но я помним и ще знаем другия път.

124

Атанас Велмазов

преди 3 години

Няма по-гн.усна , корумпирана и нагла от Маяма. Предпочитам ГЕРБ и Бойко Борисов

123

ВАГИНИР

преди 3 години

БКП ЕКСКРЕМЕНТИТЕ,НАПЪЛНИЛИ НЕРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПОД КОПИТАТА НА КОНЯ НА САШО ТАРАШО РАЗИГРАВАТ СЦЕНКИ ПО КРЕМЪЛСКИ СЦЕНАРИИ. ВСЕ ТАКААААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... (то и сесесере нямаше край,пък се ***)