189

Анонимен

преди 3 години

до #195 Якимов Я пак си помисли ... Както казва Ванчо Михайлов " Македония без България огън да я гори "

188

Анонимен

преди 3 години

195 Това не е вярно, много българи са се били и загинали за Македония. Един от тях е Гоце Делчев, който се е само определял, като българин.Защо му отнемате това право?

187

Я, па Я

преди 3 години

А, онзи ден гледам някакво предаване за гените и генетиката и някакъв учен генетик западняк, обясняваше за гените на европейските народи. Човека каза, че от 20 г. търсят гръцки гени в Гърция и все още не са намерили. Човека каза, че от еди кой си паралел, условно, малко по на север от Атина гените на гърците са идентични с тези на хората от Македония и България. Тези от островите и на юг са по близки с тези от Северна Африка имат и малко тюркски и арменски. Някой ден ще ви обясня защо е така.

186

Анонимен

преди 3 години

Нека нашите "антички" "бракя" да кажат колко гърци и сърби са дали живота си за независимостта на Македония ? ... за един прЕател питам ...

185

Я, па Я

преди 3 години

Редовно пътувам през Гърция за Италия и минавам през Гърция и то доста отдавна. Преди никой в Северна Гърция не смееше да обели и дума на български или да спомене България. Сега си пътувам и навсякъде се оправям с български. Даже на гишето за билети за ферибота в Игуменица. В хотелите и кафенетата също. Ти да видиш... А веднъж барманката на ферибота се оказа от Молдова но знаеше български и като разбра, че сме българи зачуролика на български. И после рече, Баба и дядо на мойте баба и дядо са БГ

184

Анализатор

преди 3 години

"...Македония се управлява от една дълбока държава това са бившите югославски служби, които контролират медиите, политическия елит и бизнеса"Това да ви напомня на случващото се в България от 1944 до днес? После се чудим защо младите бягат в Западна Европа. Но все ще се намери някой да обяснява колко хубаво е през социализЪма.

183

УМЕН

преди 3 години

"Какво значение има как ви наричат гърци,македнонци,албанци,българи,роми,***,германци.Вътрешното чувство а самоопределяне никой не може да ти го отнеме"Ние като арийци това го знаем добре. Но ходи с тези си думи в някой гръцки били македонски форум. Примитивите там ще те изядат. А паметта на жертвите на насилствените антибългарски асимилации изисква от нас да накараме тези които са ги извършвали да признаят и да се покаят. Ясно ли ти е?

182

Ех

преди 3 години

Хора стига сте живяли в историята.То ние ще станем история и скоро ще умрем.Нека си живеем живота в мир и спокойствие.Какво значение има как ви наричат гърци,македнонци,албанци,българи,роми,***,германци.Вътрешното чувство а самоопределяне никой не може да ти го отнеме.Само когато умре човек тогава вече е нищо.Червеите го изяждат.Затова докато сте живи бъдете това което сте и се радвайте и оставете другите да бъдат това което искат.

181

Милен Николов

преди 3 години

Внимателно изчетох дискусията. Браво на Умен, ти ги обори културно, възпитано и аргументирано. И когато не можаха да извадят повече доводи почнаха да се правят че не разбират и да опорочават спора. Така става с хора които защитават несправедливи каузи или просто са платени от антибългарски централи.

180

щое маке все е лайно

преди 3 години

ВЕТО до дупка!!!Интезитето да си го заврат у заднико!!!

179

Анонимен

преди 3 години

Другото име, другарю бюрмек, не Постол, а другото, българското. Не се прави на луд. Всички македонски езици по света са български диалекти. Не гръцки. И не разбираш, нали. Хехехехе, ти ли калинко сороскккаа.

178

Анонимен

преди 3 години

между другото гръцкият шовинизъм надхвърля границите не само на егейска и пиринска македония,а отива чак отвъд стара планина.да не говорим,че те смятат пловдив(филипополис)за гръцки град и разбира се черноморските созопол,несебър и т.н.преди време една гръцка екскурзоводка каза пред паметника на кирил и методий в софия-това са византийски(разбирай гръцки)просветители!

177

УМЕН

преди 3 години

"МОЖЕШ ДА КАЖЕШ СЛЕДНОТО-ТЕЗИ ТУК СИ ПЛЯМПАТ БЪЛГАРСКИ АМА ТЕ ЗА СИ ЧИСТИ ГЪРЦИ!НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ!"Последното ти изречение достатъчно добре описва перманентното ти състояние. Ти по принцип не разбираш, но спориш. Защо. Спорят разбиращи хора. Неразбиращите си мълчат за да не се излагат и/или да не се види че не разбират. Аре припкай улево.

176

Анонимен

преди 3 години

Македонците в Егейска Македония гражданска война са водили да се присъединят към Югославия, а не към България. И говорат на македонски. Напъните на някакъв русенски фъфлещ и напикаващ се "войвода", немат врска с реалността. Както и напъните на някво недоклатено с турска фамилия, което не е ходило казарма.

175

Анонимен

преди 3 години

До УМЕНКАК ТАКА ТЕ СА БЪЛГАРИ АМА СИ ПЛЯМПАТ ГРЪЦКИ!ПО СЪЩАТА ЛОГИКА МОЖЕШ ДА КАЖЕШ СЛЕДНОТО-ТЕЗИ ТУК СИ ПЛЯМПАТ БЪЛГАРСКИ АМА ТЕ ЗА СИ ЧИСТИ ГЪРЦИ!НЕЩО НЕ РАЗБИРАМ!

174

Анонимен

преди 3 години

До УМЕНпостол е пела,а вергина е кутлеш!В МОМЕНТА МЕЖДУ ДРУГОТО ОТ ПОСТОЛ(ПЕЛА) ИМА ДЕПУТАТ МАКЕДОНЕЦ В ПАРЛАМЕНТА НА АТИНА-КАЗВА СЕ ТЕОДОРА ЦАКРИ.А СЪЩО И ДЕПУТАТ ОТ ЛЕРИН,КОЙТО ДОРИ ГОВОРИ НА МАКЕДОНСКИ ПО ЕДНА ОТ ТЕХНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕВИЗИИ!

173

УМЕН

преди 3 години

"чакай сега...гръцката държава била шовинистична...а българската не е?!така ли!?все пак границата между българия и гърция е отворена"И аз ако бях заграбил гръцки територии до Коринт и Пелопонес щях да отворя границата за гърци и да им викам елате в България бе, ама не се чудете защо старите хора тука знаят гръцки. Те са българи, ама си плямпат гръцки, ей така дар божи им е.

172

УМЕН

преди 3 години

А ти знаеш ли как се казва градът в който е роден Александър Македонски преди гърците да го кръстят Пела през 1920г.Айде провери и му напиши странно-защо-ли-силно-български-звучащото му име.

171

Анонимен

преди 3 години

До УМЕНчакай сега...гръцката държава била шовинистична...а българската не е?!така ли!?все пак границата между българия и гърция е отворена повече от 20 години и нито един македонец не е дошъл от там да каже аз съм българин!а всички в сандански и петрич казват-говорим на македонски!

170

Анонимен

преди 3 години

"добре!всеки втори грък носи името георгиус или георги(йорг она кратко)той българин ли е?"Да, ако е от северна Гърция. И дядо му със сигурност е българин.На юг от еди кой си паралел не ме интересува.