15

за какво ти е пенсия

преди 3 години

Като те пенсионират на 70г. а ти преди това си се явил при Св Петър !

14

за запюатата е там

преди 3 години

Майсторка на обясненията --хубаво е да обясни ,,едно видео в тубата,, където здраво говори против ББ ,а как млъква и го защитава като лапна поста ! На такива ,ако вярваш.....????

13

когато измрем

преди 3 години

До ТедиТогава ще преизчисляват!

12

Атлантик+

преди 3 години

Колкото по-малко пари за пенсии, толкова повече за ф16. Колкото повече Ф16 толкова повече Атлантизъм

11

Теди

преди 3 години

Докато сме живи така ще е трябва да мислим за всичко

10

Има някаква лъжа

преди 3 години

Това е че тази система е справедлива . Да, за чиновниците и икономистите ,за про-ОФФ съюзите . Ако машината за раздаване на справедливост някога тръгне ТУК ,тя трябва не да дава на бедняците социални за един ресторант и една почивка на година както е в близка европа. Тя просто трябва да осигури "възможен живот" , на бедните пенсионери . Не става дума за това какво са работили . Машината за справедливост работи ,обаче само за някои... Друга история не мога да разкажа .

9

Анонимен

преди 3 години

При едно преизчисление на всички пенсии, ще се окаже, че 90% от най-ниските пенсии ще станат от под 300 лева, на над 600 лева.

8

Анонимен

преди 3 години

На работадателите не им минава през ума,че пенсионерите трябва да имат средства за нормален живот,смятат че с увеличението работата се обезмисляла.Те като плащат по 600 лв на работещ със семейство с деца ,мислят ли че той може да си покрие разходите?Разбира се,че не.Ако минималната заплата не се увеличава принудително,въпреки крякането им,ще им е много добре да плащат по 260 лв.,както беше през 2009 г.,а преди това още по малко.Затова едни имат замъци,а други таратанци.

7

Наденица сачева

преди 3 години

Няма възможност за преизчисляване на пенсиите, защото елката не бачка. Освен това полагаме всички усилия повечето пенсионери да измрат яко още тази зима.

6

До 3

преди 3 години

Не е точно така.Най възрастните имат най ниски пенсии,новите са по добре.Точно най възрастните са ощетени заради финансовата криза и плячкосването на държавата от групичките по интереси.Кой не е работил преди 90 година?Всички!През 2000 г.-МРЗ- 120 лв.е каква пенсия и прорционално облагане с необлагаем минимален доход.Най голямата грешка и хоп всички на минимална ги осигуряват.Най високи пенсии имат държавните служители от висок ранг и военните,с доходи от държавата и с големи обезщетения.

5

ПроСоТо

преди 3 години

стига лиготии!..Какви пенсии,какви "пет процента"?Хунтата в момента е в трескава възбуда как да осъвремени милиардите,които да даде на янките за "Нероден Петко Ф-16",вие за некви пенсии ми приказвате....де холан! Подреждайте си приоритетите!..Така или иначе до десетина години нема да ви има повечето пенсионери,що да са пъне "Титана на мисълта и словото и башта на българската демокрация"-Пожарникара от село Банкя,да "мисли" за вас?!Де холан!..Яжте банани и си трайте!..така де..И ура за мажор

4

Анонимен

преди 3 години

Нормално е който не е работил да не получава нищо. Колкото е работил - толкова да получава.Иначе отглеждаме безхаберници и тарикати, на които плащат работещите.

3

Анонимен

преди 3 години

Трябва пенсията ти да е 80% от заплатата за последната длъжност (по списъка..), която си заемал. И така да се индексира. Както се повишава заплатата за длъжността, така да се увели1ава и заплатата ти.

2

Анонимен

преди 3 години

Нормално е минималната пенсия да е 300 лв. ,без да се вдига максималната.Редно е не 5% за всички ,защото минималните нищо няма да разберат .За 1000 лв. 5% -50 лв.,а за 300 лв.- 15 лв.,т.е . по висок % да е за малките пенсии примерно 7%,а 3 % за максималните.Проблема идва от деноминацията през 1999 г.,когато махнаха трите 0 - ли,и пенсиите паднаха на 80-100 лв.,.Затова и сега са ниски,а болшинството имат 35 г.осигурителен стаж.Пенсионерите са ощетени от хиперинфлацията от 90-те.

1

Анонимен

преди 3 години

Има - преизчисляват се пропорционално и ... който не е работил или се е правил на тарикат - без пенсия. Само в обществена кухня - да не умре от глад. Както е в САЩ.Сега ограбват работилите, за да дават пари на мързеливите тарикати. Карате ме да съжалявам, че останах да работя тук.