53

Анонимен

преди 4 години

Радославе, логиката ти е първобитна щото масово в ЕС и държави, които излизат от ЕС вършат всичко по електронен път и си живуркат, не си губят времето с опашки и администриране. Да не говорим, че да започнеш работа из ЕС никой не ти търси "свидетелство за съдимост" или "медицинско". Пътя не е в местене на институциите и задържане на опашките, а в деадминистриране. Но първобитниците не го осъзнавате.

52

Радослав

преди 4 години

До 45Какво точно търси Морска администрация в София след като най близкото море е на поне 300 км от там? Какво търси Агенция Митници в София като има толкова много гранични градове които са в пъти по логично място за нея? И куп други агенции, министерства, комисии са в София,а реално мястото им не е там и пак заради тях централите на една камара фирми са там, а това води и до поток от хора които вместо да работят по родните си места отиват в София заради тази концентрация на работни места!

51

Анонимен

преди 4 години

Изтриха ми коментара,защото написах как Софийските големи лапачи унищожиха България.Но ще дам друг пример - как се наляха пари в метро,много добре,имаме нужда от столично метро,но съсипаха БДЖ и не вложиха работа и средства в БДЖ,които се използват от хората от цяла България,включително и от софиянци.

50

Радослав

преди 4 години

До 46Принципно си прав, хората следват парите, но парите идват от частните фирми, а те следват институциите! Защото масово за документи ти казват, че се издават само в централата в София и за да не им се налага на големите фирми да пътува някои от майната си до София през ден, местят централата си в София, а с това се отварят работни места и от там вече преселението на хората! Ако махнеш Речно и Морско корабоплаване от София знаеш ли колко централи на воден транспорт ще се преместят например?

49

Анонимен

преди 4 години

До Анонименточно така-разходете се до съседна гърция и ще разберете какво значи чуждоземна инвазия!това чка и българия,но в много по-сртрашни размери

48

някой

преди 4 години

Ако някой си мисли, че така наречената "демокрация" е виновна за увеличаването на населението на София за сметка на провинцията, то дълбоко се заблуждава!Вината е на комунизма от 1944 г. със слизането на партизаните от Балкана, с насилственото отнемане на земята на земеделците и вкарването им в ТКЗС-та, та чак до 1989 г. и след това когато чрез преврат младите комунисти смениха старите.Още тогава от селото на баба и дядо половината жители имаха роднини в София и други големи градове!

47

Анонимен

преди 4 години

"изтичат личните документи на близо 6 милиона българи. От тях над 1 милион софиянци"Това означава повече от всеки шести, а не всеки седми.

46

Анонимен

преди 4 години

спокойно дишайте токсичен въздух "столичани"турция,русия и сащ ще се погрижат да напълнят опразнената провинция с чужденци от азия и африка!

45

Анонимен

преди 4 години

Трябва ли в крайна сметка удостоверение за постоянен адрес при подмяна на документите?

44

Анонимен

преди 4 години

Радославе, хората следват парите, а не институциите, нещо не си у ред момче хахахахахахаахахха.

43

Радослав

преди 4 години

Вместо да се делите на столичани и провинционалисти е редно всички да отидем пред парламента и да настояваме за решение на проблема! Защото само политика от най високо ниво може да реши проблема, а не на местно! Кметовете по малките селца какво могат да предложат, че да задържат хората там? Нищо! Затова трябва да има национална политика за развитие на районите и децентрализация! Това е единствения шанс! Ако се махнат част от държавните институции и фирми от София, хората ще ги последват!

42

tral

преди 4 години

В петък подадох документи за смяна на изтичаща лична карта, всичко мина много бързо, повечето неща бяха вече попълнени само трябваше да напиша че е вярно. След 2 часа телефонът ми звънна и ми съобщиха, че са им върнали документите ми и сега трябва да ида до общината по местоживеене и да си извадя удостоверение за постоянен адрес. Знаех си, че е прекалено хубаво да е вярно бързото подаване на документи. Уж щеше да е всичко на едно гише и службите имали връзка помежду си. Дрън дрън както винаги.

41

Радослав

преди 4 години

Ако трябва да се сърдим на някои за състоянието на София и провинцията, то трябва да се сърдим на управляващите сега и тези преди тях! Защото наложиха политика на централизация, всичко отива в едно населено място и с това започват проблемите. Факт е, че София е пренаселена, но и е факт, че вместо да се разраства е по добре да се започне най накрая децентрализация и да живнат малко другите райони! Не си мислете, че е приятно при наличието на собствено жилище в градче да плащаш наем на майната си!

40

Радослав

преди 4 години

Простата истина е, че всички проблеми на София и провинцията са следствие от държавната политика! Както някои казаха вече след като всичко се заличи в малките населени места, хората които живеят там нямат друг избор освен голям град или чужбина, но вече и някои от големите градове са тръгнали по пътя на малките села и градчета! Парите на държавата се наливат основно в София, затова и масата от хората (читавите в чужбина, не толкова читавите или родолюбците в София) се насочват натам.

39

Анонимен

преди 4 години

До: azz (номер 18)Така е, вярно казваш! И не само това! И Русия, в лицето на Путин се стреми да раздели Балканите за да ни завладее, толкова е прозрачна политиката на руския цар... пардон, президент.Северна Македония и България, Сърбия и България, Сърбия и Черна Гора, трябва да има раздор, взаимно подозрение и прочие, а сме също славянски народи, освен съседи.Не само на Русия се пада привилегията да ни смята за близък народ!С тази разлика, че Русия е доста далече от нас.

38

селянин

преди 4 години

до 37ти па си ного убав имам даже и прасенца и градинка с тревки

37

До GG1987

преди 4 години

И какво търсиш на 30 с хубава работа в Студенски град

36

човек

преди 4 години

До: номер 31Гледал си ти овце по телевизията!Много знаеш как се гледат...

35

GG1989

преди 4 години

Особено в студентски град само софиянки - като кажа, че имам апартамент, кола и хубава работа и ме видят, че съм на 30 и с добро тяло, и поне 10 намирам за съвместно жителство :)Колко е хубаво да си млад и успешен :) Лошия момент е, че Бойко с щракване ще изкара колкото аз за цял живот, ама :)

34

Анонимен

преди 4 години

До АнонименСофиянците са като германците - поканиха всички да дойдат, сега реват че не дошли само лекари и инженери, ами дошли и прости хора.-----И това(образованието) не е гаранция,гледах видео в което жена инженер,която се е занимавала и поддържала водната мрежа на София е изхвърлена от работа и в момента е бедомна, няма работа и се храни от частна благотворителна кухня.И половината от бездомните,наредили се на опашката за храна бяха с висше образование.А по етажите поставят некадърници