37

Анонимен

преди 4 години

До 41 - всъщност има и то страшно много - почети кой прави дизайна на небостъргачите например. Има мнооого ръководни длъжности в китай които са зсети от чужденци и т.н. Вноса на квалифицирана работна ръка не е монопол на запада - само че в китай прошляци не се приемат за разлика от европа например...

36

Анонимен

преди 4 години

До 41:Малко четете, бе хора.Кисинджър отиде прееееди много години в Китай като им обеща американски технологии и инвестиции - всичко наготово.От Китай се искаше само едно - да се отдръпнат от СССР.Една седмица след като Кисинджър си замина от посещението в Китай, Китай нападна Виетнам за да покаже на САЩ, че вече не е със СССР.Останалото трябва да го знаеш, инвестиции, заводи в Китай, изнасяне на производство и т.н. Четете повече!

35

Анонимен

преди 4 години

ИМАМ ВЪПРОС- КИТАЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СИ ПРИБЕРЕ ЛИ ТРУДОВИТЕ МИГРАНТИ ОТ ЛОШИЯТ САЩ, А ИМА ЛИ АМЕРИКАНЦИ ПРИВЛЕЧЕНИ ОТ ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ В КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ, КОИТО ДА ЖИВЕЯТ И РАБОТЯТ ТАМ.....

34

Петю

преди 4 години

До Анонимен Естествено има печеливш от двама се карат трети печели-хитрите Японци:))) сега ще внасят на-поразия всичко за САЩ.

33

Анонимен

преди 4 години

Много интересна битка или надпревара.Аз пък имам друго мнение - има поговорка, че когато двама се карат, третия печели.Нека да видим какво ще стане - дали САЩ ще победят, дали Китай или ще има някой трети, който ще се възползва от ситуацията.

32

Анонимен

преди 4 години

Какво стана с китайските насекоми на Луната. Адаптираха ли се.

31

Анонимен

преди 4 години

Китай се класира на първо място и в трите категории и отчита толкова много патентни заявки, колкото поставените на следващите 10 позиции страни взети заедно, включително Япония (3-то място), Южна Корея (4-то място) и Европейското патентно ведомство (5-то място).

30

Анонимен

преди 4 години

Китай стои зад почти половината от заявките за патенти в световен мащаб през миналата година с рекордните 1,54 млн. заявления, водени от представителите на телекомуникациите и компютърните технологии, посочват от Световната организация за интелектуална собственост (WIPO) на ООН. Китайският дял при заявленията, който нараства с 11,6% спрямо данните от 2017 г. САЩ са на второ място с близо 600 000 заявки за патент, което представлява понижение с 1,6 на сто спрямо предходната година.

29

Анонимен

преди 4 години

Отворковците тука забравят че бгто няма и 5милиона българи, колкото едно китайско село. Разликата е че дори в китайското село произвеждат и мислят повече, китайците държат в момента повече патенти от ес и сащ взети заедно. Приказките кое било по добро мао или тръмп са за детската градина или нивото на тукашните мислители

28

аз

преди 4 години

Леново ползват ... Интел за чип.Е, чипа си има и собствено захранване и служи за шпионските афери на САЩ.

27

Валентин Тодоров

преди 4 години

Досега ноу-хауто във върховите технологии беше като търговията с музика.Ако искаш най-новото и върхово днес го купуваш от САЩ ,където се правят всички разработки, но ако почакаш година,година и половина цените падат двойно защото започва да се произвежда в Тайван,Китай или Малайзия.Китайците могат да създават ноу хау точно толкава колкото и да създават музика.

26

Анонимен

преди 4 години

След тази новина "Изтока аленее" любимата песен на Мао отново става актуална само че този път не на изгрев а на залез.

25

Анонимен

преди 4 години

Китай жестоко ще се пре е бе защото момента е крайно неподходящ за технологични войни и то точно със САЩ. Светът е на прага на големи открития и нововъведения които никой не очаква да дойдат от Китай и това ще лиши китайците да станат техни бенефициенти за доста години напред. Освен всичко друго Китай няма технологичната и научна мощ на САЩ грубо изчислена от института Томпсън като 1 към 30 в полза на американците.

24

КОЕТО ЗНАЧИ, ЧЕ

преди 4 години

Ако китайците не се смилят, това е краят на крaварника.

23

Р У С О Ф И Л

преди 4 години

Мачкай, Вова!

22

Анонимен

преди 4 години

Само след 10 години Китай от реална икономика ще мине в ерзац икономиката вървейки по този път посочен от новия кормчия Сидзи Пин.

21

офффф

преди 4 години

Да добавя само и един факт. През хилядолетията на човешката цивилизация всичко във света на хората се е въртяло около Китай.Периодът в който Китай е колонозиран от Британците и изпускат контрол се нарича в тяхната история "Годините на срама"Другата цивилизация която е търгувала с тях и е правила пътища заради тях е Римската Империя.

20

офффф

преди 4 години

До АнонименС тази стъпка китайците ще навредят единствено на себе си. Ако случайно живееш на запад вземи и се огледай около теб където и да си и прецени сам кое НЕ Е произведено в Китай.И ако откриеш нещо от рода на Произведено във Виетнам намери фирмата и пиши дали не е Китайска.Тръмп въобще не знае какво прави и какво говори.

19

офффф

преди 4 години

Америка пак разчита на някой от Западна Европа да ги подкрепи в поредният им конфликт. Единствената война която Американците са водили самостоятелно на 90% в последните 50 години е Виетнам. Работата е че Китай има пълната подкрема на Русия и не само. Ще видим какво ще стане.

18

Анонимен

преди 4 години

С тази стъпка китайците ще навредят единствено на себе си. Толкова колкото Путин навреди на ЕС като им мачкаше с булдозери сирената, колбасите и ябълките, толкова и Китай ще навреди на САЩ като спре да им купува технологичните продукти. Днес руснаците са вносител номер едно на палмово масло което е пък основната съставка в техните така наречени млечни продукти. Това е пътят по който е тръгнал и Китай.