318

Ха-ха

преди 4 години

Фалшивите болнични (понеделник и петък) са най-вече при чиновниците на държавна и общинска служба. Там на никой не му е зор на работа ли е или не някой служител

317

Анонимен

преди 4 години

Гласувайте пак за тия в парламента. Да не сте посмели да се разболеете. Само бачкане и пак бачксне за без пари

316

бай Тошо

преди 4 години

що за див капитализъм е това, да не се изплаща болничен, не е ли грубо погазване на конституцията?

315

икономист

преди 4 години

Много тежко наследство има цялата осигурителна система за да си говорим, че като не се плаща първия ден болничен ще се реши огромен финансов проблем. Която власт не е идвала тя на е мазала из КСО, а да се администрират 40 вида осигурени- това е върховен лукс за бедна държава като нашата. С тоз бюджет да се издържа такъв апарат- няма как някой, който разчита на осигуряване да остане доволен- по-скоро да не умре от глад или че не може да си купи лекарства.

314

Анонимен

преди 4 години

Така ще бъде.Нали вие си ги избрахте?!

313

МЕНТА СТОЯНОВА

преди 4 години

Тя е от най-отявленото комунистическо семейство в квартала!!!!!! Далу БКП!

312

Анонимен

преди 4 години

Bravo, bravo, sprete im i hepten visokite detski bg nadbavki, da imate pari za uvelichenie na zaplatata na pensioner pilot prezidenta i pensioner tv darjavnata govoritelka viceprezident...i na starcheskia prezidentski konak...

311

Уф

преди 4 години

До 65-ясно е,че трудно може да се оспори болничен и че никой няма да се заеме с това!Но е безумно да ни санкционират при положение,че всеки мес. плащаме здравни,че имаме 3 лв. такса посещение и 3 лв. за бележка,когато детето е болно,че лекарствата са на безумни цени,че масово гледаме да не взимаме болнични,тъй като ни се отразяват негативно на фиша,че ни правят на маймуни,казвайки че целта е да се спрат порочните практики..И не говоря глупости-просто казвам,че така би било редно,а не осъществимо

310

Анонимен

преди 4 години

А аз като се осигурявам на три основания какъв ми е смисъла да плащам тези вноски? Който плаща 30 и който плаща 130,сме под един знаменател.

309

Анонимен

преди 4 години

И каква стана тя?Престъпници съдят България и всички ние плащаме глоби, хулигани правят дивотии на стадиона, ние плащаме глоби, тарикат плащат на лекари за фалшиви ТЕЛК решения и болнични, ние страдаме! Докога? Всеки да си плаща за шмекериите и дивотиите!

308

65

преди 4 години

До Уф- ама има доктор виновен,та говориш глупости.Кой ще успори диагнозата на лекаря?Отиваш сутринта при лич.лекар ,пише ти кръвно160/95 -т.е. хипертонична криза.И си готов.Много работодатели ги е страх някой да не пукне на работното място.Как ще се докаже че си имал ,или нямал високо кръвно.Просто старата поговорка ,че покрай суровото дърво гори и мокрото е вярна

307

Почтен

преди 4 години

Като се създаде атмосфера на надлъгване, така е. Във фирмата, в която работя, никога не съм взимал болничен - от 18 години вече. Когато съм болен, се обаждам и казвам - и началниците ми вярват. Отсъствам, докато се оправя. Ако искам 2 дни допълнително по Коледа - казвам, понякога може, понякога - не. При нас е така - научихме се да не се лъжем надребно. При пълна непочтеност от двете страни - нищо не помага!

306

Анонимен

преди 4 години

И как точно това ще спре "фалшивите" болнични?А също така какво правим ако болничният ми не е фалшив? Защо трябва да съм ощетен?

305

65

преди 4 години

През оная работа им е на тези с фалш.болнични.А тия дето наистина са болни да го мислят.Нестига че за един грип се дават по50-60за лекарства,ами и без надница.Знаете ли как наказват работниците (роби)в най-голямата БГ хранителна верига ФФ за три дни болнични?Вземат им талоните за храна за целият месец.И на топла точка ти подсмърчат ,кихат.Сбъркана работа.

304

Дръндер

преди 4 години

До MaxХоландеца, да те питам нещо от колко време е така там? За това не ми говори глупости! Тази стъпка на коЯлицията ще ги загроби!

303

СС

преди 4 години

Както е казал поетът: "А вий, вий сте и-д-и-о-т-и!".

302

Уф

преди 4 години

Не разбирам защо не се предвиждат санкции на издаващите фалшиви болнични!Моята лекарка без преглед и констатирано заболяване и за детето няма да даде болничен,но мои колеги всеки месец я детето, я кръста ще го заболи или пък най-откровенно си казват,че ще вземат болничен ей така да си починат....и да в държавната администрация това е масова практика...само магаретата си кихат, кашлят и работят.Щом мен ще ме глобят, за това че съм болна, то трябва да и лекаря да си го отнесе,че извършва измама!

301

Max

преди 4 години

В Холандия първите 2 дни от болничните не се заплащат.А останалите на 70%

300

ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

преди 4 години

До На ви демокрация/// Може ли да ми обясните как фалира планова икономика,като фалита е присъщ за пазарната икономика.Ако може да ми обясните под фалит на държава какво се разбира.Мантрата с трите фалита нещо се изчерпа и аз се чудя,защо фалитите да не са 5 ,някак си по-кръгло изглежда,а ако са 10 направо перфектно.Ако тогава държавата е била във фалит три пъти,,то сега е в един ама продължаващ 30 години

299

Анонимен

преди 4 години

Браво, браво! Всичко се прави за да се притиска народа докъде ще издържи.... такова решение могат само некомпетентни ръководители да го вземат...така когато е болен един човек, той няма да иде да си вземе болничен, а ще виси на работа и така ще зарази и останалите работници. Да си помислят тогава работодателите, кое е по-добре за тях един болен в къщи или 10 болни на работа?