44

Факт

преди 4 години

По наШТе ширини, повечето, които си изкарват прехраната с ползване на автомобил, са ментални джуджета с пръсти като кебабчета и съответно и им лисва капацитет да си представят как един град без коли би изглеждал и дори и дълго време да им обясняваш пак няма да те разберат. Ще ги познаете по честото използване на обиди като "екоталибани", "***" и тн. Трудно е да си станеш голЕм мислител като по цял ден въртиш волана...

43

Анонимен

преди 4 години

Стандарта на живот в Осло е по-лош отколкото някъде в бегето. Където и да мръднеш само мутри, един двама полицаи видях на пистанището да арестуват един пиян клошар с раница. Страх ме беше като се стъмни. А там сега е тъмно. Трябват им фенерите на колите.Само се правят на интересни. По-малко са от българите.

42

До 27

преди 4 години

"Възможно е да. В Африка е пълно с такива."Ми то афиканците там в Осло са си като в къщи. Сега разбрах за какво става въпрос. Коли не им трябват.

41

Анонимен

преди 4 години

До АнонименАко имаш хубав велосипед ще стигнеш до Банкя за 40 мин макс. Шосейните велосипеди без проблеми се движат с 40-50 км в час, и тук не е нужно да си професионалист. Друг е въпроса, че нашите пътища съвсем не са за шосейни велосипеди поради много дупки.Иначе по темата, има един град в Испания, мисля че се казва Понтеведра, където е забранено за автомобили. В началото е имало протести, но в последствие населението на града се е вдигнало и до колкото съм чел, хората го описват като рай.

40

Анонимен

преди 4 години

Осло е най-пропадналия северен град. Толкова са богати от петрола, но се оставиха на брадатите да ги завладеят. Бегай!

39

Анонимен

преди 4 години

Облаците са от саждите на печките с гуми и битови ***. Защо в Германия няма облаци? Всеки път като се върна чувствам разликата, особено през зимата.

38

Анонимен

преди 4 години

Ако сме оптимисти за бъдещето на човечеството, би трябвало да е ясно, че положението, в което сме в момента, с кафяви облаци над градовете, няма да се задържи още дълго. Просто е самоубийство. А как ще бъде решен проблема - с електрически транспорт, отказ от лични автомобили, работа от вкъщи, автоматизация и дигитализация и т.н., са подробности. Ако сме песимисти, то всичко е възможно, и няма за какво да разсъждаваме.

37

Анонимен

преди 4 години

Да, възможно е. В Осло може с моторни шейни и зимни кънка 7 месеца в годината, а за 5 месеца пускаме камилите за местните.

36

Все тая.

преди 4 години

Мене ме е страх да не измислят летящи коли. Ако българите се докопат до тях, 11 септември ще изглежда, като пунта мара работа. Войната в небесата, през деня,а през нощта, междузвездни войни!.

35

Анонимен

преди 4 години

Например магазините на гръб ли ще ги зареждат със стока? Ами колите на бърза помощ, ами пожарните автомобили? Само безплатен обществен транспорт ще спаси донякъде положението!

34

Анонимен

преди 4 години

Осло е града на африканските наркодилъри. Продаваха директно под прозореца на нашия хотел в центъра. Отидохме с детето на една детска площадка - беше като в софето, пълно със спринцовки и мърсотия. Който не е ходил там, не му трябва. Толкова пари потрошихме за едно нищо.

33

Бъдещето

преди 4 години

Зимата която е 2 седмици и пада сняг от 3 см може да се ползват повече маршрутки Велоалеите могат да се почистят мноооооого по бързо от широка улица. Иначе резултата с всеки с кола ще доведе до гибел на всички.

32

Анонимен

преди 4 години

Край Истанбул на Принцовите острови колите са забранени Има само коли на полицията , пожарна и линейки Такситата са с файтони с коне Живеят си добре и местни и многото туристи

31

Преминаващ

преди 4 години

До Анонимен 28 Вие сериозно ли? Ходете на село да си живеете!

30

Бъдещето

преди 4 години

Коли под наем само извън града за пътуване до другите градове.

29

Анонимен

преди 4 години

И как ще ползваш тротинетката през зимата , в студа и педя сняг ?

28

Бъдещето

преди 4 години

Автомобилите са най вредното следствие на прогреса (заедно с пластмасите). Сега започва да се появява техен заместник - ел.тротинетките (трябва да се работи за екологичен вариант на батериите им). Трябва да останат само таксита и служебни автомобили, за снабдяване със стоки. Ако не пренасят стоки - голяма глоба над 5000. Това може да се следи онлайн. Всеки с деца или без ще може да отиде за 20 мин навсякъде много по евтино, чисто и спокойно. Ще е много по хубаво от сега!

27

Анонимен

преди 4 години

Възможно е да. В Африка е пълно с такива.

26

Анонимен

преди 4 години

Хубаво би било, но манталитетът на нашенеца не може да доведе до подобно обществено одобрение, затова при нас не виждам как ще стане. Много хора са пълни комплексари и колата им е компенсаторен механизъм да се почувстват важни. Нямат 2 лв в джоба, ядат хляб и сол, ама в кола да са... ПЪк най-готините хора ползват метро, карат колело и им дреме на шишарката с каква кола са, ползват я само за извънградско.

25

Шофьор

преди 4 години

До Анонимен 22: Хм, град под 5 /пет/ милиона, казваш без автомобили ... щото за Китай това са представите за "малък град"!!