52

Анонимен

преди 4 години

За брадатите "германци" ли става дума?

51

Анонимен

преди 4 години

До юбералесМного си "умен", затова не си се научил.

50

Анонимен

преди 4 години

Да, 8 години са, а при специални обстоятелства може да намалее до 6.5/7 години (студент)---Това също не важи за бежанците. Условието за всички бежанци да кандидатстват за немско гражданство след 8 години е преди това да са получили разрешително за заселване (Niederlassungserlaubnis), което се различава от статутите за други чужденци. Едно от условията на Niederlassungserlaubnis е работното място. Не знам дали такъв статут се дава дори на работещи студенти.

49

юбералес

преди 4 години

Немския е изключително труден език, с най-трудната граматика. Успех е ако само 12% не го пишат. Аз, който живях 50г. в ФРГ и имах бизнес, не се научих да пиша правилно.

48

Анонимен

преди 4 години

до 44Тук не се държи сметка за фактите. Повечето хора които постват са или хора които просто няма какво да правят и постоянно пишат безмислици, или хора които си имат дневен ред, и той също не признава факти. Да, 8 години са, а при специални обстоятелства може да намалее до 6.5/7 години (студент).

47

Анонимен

преди 4 години

Супер, а това заглавие расистко ли е, или се отнася за новите германци?

46

Анонимен

преди 4 години

До ....aaНемския не само е труден но и лесно се забравят думите като се научат.

45

....aa

преди 4 години

немският е труден език де...при нас са над 50 %..шведите пък.........

44

Анонимен

преди 4 години

меркелица покани представителите на най-мирната религия. да се оправят

43

Анонимен

преди 4 години

МАЛКО МЕ СЪМНЯВАМ, ЧЕ В ГЕРМАНИЯ Е ЗА ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ПОЛУЧАВАНЕТО НА ПАСПОРТ!---Ами не се съмнявайте, работя в Германия с бежанци и трябва да ги съветвам по такива въпроси. Бежанците не само не получават немски паспорт, а дори нямат право да кандидатстват за такъв. Условието изобщо някога след най-малко 8 години да кандидатстват, е преди това да са получили разрешително за заселване. За немско гражданство не може да се кандидатсва с никакъв ограничен престой в Германия (виза, бежански статут).

42

Анонимен

преди 4 години

Единствената държава която посреща 20 век с 100% грамотност е Япония,нещо което не могат да се похвалят нито България нито Германия дори за началото на 21 век.Дали в началото на 22 век нещата ще са различни съмнявам се.

41

Анонимен

преди 4 години

Вие вкъщи пробвайте да напушете 5 реда ръкописно, всеки различен текст. Разменете си написаните текстове и ги прочетете на глас. Преценете доколко се справяте с четене да различни шрифтове. т. е. доколко четете буквите, доколко думите като еднотипен печатен образ. Голям пропуск в нашето образование е, че не се обучава действително на четене чрез непознати текстове с различен шрифт и размер.

40

АнонимеН

преди 4 години

До Анонимен 37ЯСНО ПИШЕ , ЧЕ Е ВЗЕТО ТО ДОЙЧЕ ВЕЛЕКОЛКОТО И ДА ТИ СЕ ИСКА НА ТЕБ АЗ СЕ НАДЯВАМ НОВИНИТЕ ОТ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ДА НЕ СПРАТ!!!!

39

Имигранта

преди 4 години

КАКВО Е ФЕЙК???????АНГЛИЧАНИ МОИ

38

Стига с

преди 4 години

Дойче веле, никой не я чете тая помоя. От край време се знае, че днес.бг копират статии от други медии. Не се тупайте по гърба, толкова много, не сте открили топлата вода.

37

Анонимен

преди 4 години

За неграмотен по европейските стандарти се счита човек, който не умее да си попълни основни документи. Не е да не познава буквите и да не може да си напише името. У нас също е крайно време да се въведат изпитвания за четене с разбиране, защото масово хората НЕ умеят да получават информация от писмен текст, чакат някой да им го каже "с две думи". Положението за четивните умения и у нас е трагично, включително сред хора с високо образование като документ.

36

Анонимен

преди 4 години

А поне отдясно наляво могат ли да пишат, или само бомби и деца могат да правят? За един преятел питам...

35

Анонимен

преди 4 години

не е само в Германия.И у нас,и навсякъде е така.В министерството на образованието са длъжни да знаят,че умението за четене на букви се свързва с определени участъци в мозъка, които,както всички други участъци в мозъка,може да са неразвити,слабо способни за развитие и много способни за развитие.Писмеността отначало затова е била с картинки, защото този вид разпознаване е за всички животински видове.Хората,които не умеят да свърват букви в дума, обикновено са с добра зрителна памет и рисуват добре

34

Анонимен

преди 4 години

Един критичен Коментар няма тука за копирания Текст от друг сайт , значе коментарите са вътрешни на сайта ви , никой освен вас не пише тука

33

Анонимен

преди 4 години

Немският език е много зле. В него се използват думи както от новият подобрен немски така и от старият немски. Все едно ние да използваме едновременно старият български и новият едновременно.