42

Анонимен

преди 5 години

До сражението се стига, след като на 5 октомври 1912 г............................Много отдавна е било! Сега сме *** от всякъде! Веднъж ЕС да спре да плаща на Ерко и ще бъдем прегазени от мигрантски орди без да можем да се защитим - нямаме армия! До такъв позов ни докараха родолюбивите български оправници - л***!

41

Анонимен

преди 5 години

През каквито и повратности да премине България,трябва да помним покритите със слава герои ,от българската армия.От обикновения войник,да най-високия чин,бойният им дух и любовта към отечеството е еднакво силна.

40

Анонимен

преди 5 години

Само смешните и комплексарски народи се оправдават за всички свои неволи с други народи без да търсят вината в себе си. Има една определена група вписвачи със съмнителни мотиви в интернет, на която само Русия им е в устата. Нищо че България е в НАТО, ЕС, има американски бази, купува Ф-16 за милиарди, а премиера се надпреварва да прави чупки, прегръдки и целувки с евролидерите. Цвъ Цвъ пък е през седмица на молитвени закуски в Щатите. Айде стига пропаганда.

39

оЧуден чиляк

преди 5 години

Пак ли българско чудо бря?! В годината има 365 дена, в годишния календар на българина има 3650 чудории в годишния им календар! Брех брех брех брех ... човек да се неначуди на чудото българско брех ... Незнайно защо, колкото е по-жалко и мизерно едно племе в днешно време, толкова по-грандиозна им е историята в миналото! Що ли т'ка?!

38

Анонимен

преди 5 години

Язък за победата в първата балканска след като тъпaнapите кобургски нападат доскорошните си съюзници Гърция и Сърбия без да мислят за последици като например, че се оголват за атака в гръб на Румъния или на Османците. После кобурзите прoклети ни вкарват и в ПСВ на страната на губещите. Да не говорим за въртигъзищините през ВСВ - уж неутрални пък както винаги лижат немския диpник и обявяват война на съюзниците колкото да ги избомбят. И пак губещи. А след ПБВ България е най-голямата на Балканите..

37

Анонимен

преди 5 години

Когато сме имали Отечество сме били като юмрук. Но руснаците за да ни разединят направиха от всеки доносник и Отечеството умря. Така и до ден днешен Отечеството все не се появява..

36

Българин

преди 5 години

Вечна памет на някогашните ни войници и Генерали! Сега имаме само мишки, благодарение на Съветския съюз (Русия).

35

Анонимен

преди 5 години

До ФактологияТова което си спомням от "светлия комунизъм" беше режима на тока. Но ти едва ли си го спомняш. Деменцията не прощава.

34

Фактология

преди 5 години

Няколко години след 500 годишно робство робите превземат Одрин....След 50 години светъл комунизъм превземаме дъното на класациите.Цялото население на империята е било 13 милиона от които около 4 милиона турци другото основно араби, кюрди и гърци.България е била 3 милиона...Сега Турция е 80 милиона ,а България 7 милиона и нещо....Три години след това -1915г сме съюзници с Османската империя в ПСВ,но я губим и Гърция,Сърбия и Румъния ни отнемат 52% от България...

33

Анонимен

преди 5 години

В тази битка да се е видяло името на загинал български политик

32

FAKE NEWS

преди 5 години

Какъв е тоа ФЕЙК НЮЗ няма такова нещо има Балканската война , и 2-те наименования на местности в Турция нямат нищо общо с България , я вижте старите карти на България по Османско , защо Русия е дала част ор Бългаските земи на Румъния , Сърбия , Гърция и Македония ето това е интересна Тема а не тоа ФЕЙК НЮЗ в ютуб

31

привет от Германия

преди 5 години

Да спечелиш битка ,не означава че печелиш войната !За съжаление България няма спечелена война , но все пак браво на българските войници ,които са се борили мъжки и достойно и са давали живота си за родината !

30

Анонимен

преди 5 години

НАПИШЕТЕ НЕШТО ХУБАВО КОЕТО СЕ Е СЛУЧИЛО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 60 ГОДИНИ,АМА НАДАЛИ

29

z-rock

преди 5 години

Понеже цяла сутрин ни занимаваха с напъните на комшийте около най-големият Християнски храм /искат джамия да го сторат/, сега са решили малко да компенсират!!

28

Анонимен

преди 5 години

и на онази Одринска Тракия която тогава се изпепели какво направиха политиците за тази Тракия и за тези Бежанци които оставиха имане там в днешна Турция -къде е обезщетението на Турция за тях че постоянно изпитваме някаква вина за възродителния процес който трябваше да се извърше много по-рано

27

Сачанли

преди 5 години

Днес е Денят на Тракия!

26

Анонимен

преди 5 години

Правилно, Факт! Същото е впечатлението от мемоарите на Антон Страшимиров - ,,С шопите към Цариград"!

25

Анонимен

преди 5 години

В момента сме в дълбока летаргия и даже вече не усещаме геноцида от собствени политици върху народа .Какво ни трябва още да се пробудим -това че нашите родители едвам кретат и се надяват на нас това че децата на България предпочитат да я напуснат вместо да са тук и да се борят -заличено е българското в учебниците заличен е българския дух заличен е от парите които се сипят само и само да изтрият от картата на Европа

24

Анонимен

преди 5 години

ДОСТ на Местан работят с/у националната сигурност на България!Защо прокуратурата не се самосезира?Цацаров защо спи???

23

Анонимен

преди 5 години

Отлична статия. Може да въведете такава рубрика - не за новини, а за събития от миналото от тази дата.