29

Анонимен

преди 5 години

Умен даскал и зелен кон нямало, няма и да има.

28

пипи дългото чорапче

преди 5 години

Историк съ737м и знам какво е по училищата.Винаги,от малка исках да уча история и осъществих мечтата си.Но действителност та е друга-за да вляза като преподавател ми трябват връзки.Да,взимат по 700-800 лева но имат възможност да търсят нова литература и да получават нови знания. Но 70%не стават от колегите ми.Не всеки който преподава е Добър учител.Учители бол,търсят се млади и с връзки.Когато съм ходила на интервю никой не се интересува дали разказвам и ме харесват учениците.Унизително е.

27

Анонимен

преди 5 години

Вие правите ли разлика м/у провинцията и София ?!В провивнцията даскал се става с протекции от кмета, защото в малките градове няма работа и там господстват феодали, така ме там учители стават хората на власта. В София има огромен глад за кадри, защото заплатите са по 2-3000 лева и учителите реално мизерстват на фона на разходите за живот !

26

Анонимен

преди 5 години

Аман от умници в тази държава. То затова и затъваме в блатото. Никой не му се работи друга работа освен компютърна, ама накрая доматито било ГМО. Ами берете си го от комчютъра бре умници.

25

Анонимен

преди 5 години

Точно така е - назначават се подмазващи се връзкари и връзкарки, които са там да мързелуват и да искат само заплати. Рядко може да се срещне качествен учител. Затова са масово неграмотни децата. Видяха се и тази година гафовете на МОН.

24

до 20,19 и другите

преди 5 години

Ами елате и станете даскали бе !Елате да си клатите краката и ненормални, неграмотни родители, като вас да си проявяват комлексите !Дърти администратори да ви карат да попълвате планини от ненужни документи, същевременно да пазите децата да не се пребият, да не ги ограбят и да се опитате да ги направите хора ! И всичко за смешни пари...

23

Бай Спиро!

преди 5 години

Учителите,спокойно! Необразованите неграмотници,не ви обичат и това е резонно,тъкмо защото са такива,защото за собствените се неуспехи и бъщо аутсайдерство,са склонни да обвиняват веки,но не и себе си!Затова,давайте частни уроци,дерете им по две,три,че по повече кожи от гърбовете,ако искат от децата им да стане нещо! Хич да не ви дреме на сайдера!Вие поне имате какво да предложите,на пазара,а тия освен простотия друго нямат!Успех!

22

Анонимен

преди 5 години

Лошите условия за работа означават липса на качествени хора, които да стават учители. Тук или завиждате на учителите, или твърдите, че не им завиждате, а просто посочвате, че са неадекватни. Ами нали именно лошите условия на труд водят до това да не отиват качествени хора в училище. Нали от това следват лумпенизирани деца, неграмотни и агресивни подрастващи. Това устройва управляващите - *** народ лесно се управлява. Така като гледам сте супер удобен електорат -и парите им били много на тях :)

21

Анонимен

преди 5 години

Защо не кандидатсвам за учител ли? Ами системата е такава, че трябва да си много свой човек на някой, затова и не кандидатсвам. За едно място в провинцията се борят 20 човека, а в същото време на бизнеса му трябва работна ръка да работи, ама да работи здраво, а не през 45 мин. почивка и след 13 часа в къщи или лутане по магазините.

20

Анонимен

преди 5 години

18 хората кандидатстват, но както тръбят, че нама учители така трябват връзки. Реален случай от малък град, жена с 2 специалности търси връзки да стане учител, има стаж и ценз, но е взет "наш човек" не отговарящ на изискванията. Квалифицираната моя позната лепи обяви за 5 лв. на ден, а "нашият човек" е на заплата с договор.

19

че кой пък завижда

преди 5 години

Никой не ви завижда, че да се натиска да става учител. Просто който не може нищо друго да работи поради некомпетентност и/или психически заболявания си става учител

18

Анонимен

преди 5 години

Нищо не работят. Само се чудят как да харчат бюджетни пари изкарани с много труд от обикновенния човечец.Не ги съжалявам даскалите. Заплатите им са твърде високи за техния труд.

17

Анонимен

преди 5 години

Всички онези, които завиждате на учителите - заповядайте в училище, всички бягат оттам. Няма смисъл да спорите, тъкмо ще се уредите с хубава работа и ще си клатите краката, щом така ви изглежда. Странно защо никой не ходи да кандидатства на интервютата за работа за учители.

16

Аман от офци

преди 5 години

Разбира се, че касиер в магазин ще взима повече от даскал. Защото от него се очаква да е през цялото си работно време с всичкия си, иначе няма да му излезне касата и ще го глобяват. Даскалката може спокойно да си вирее в розови облаци и да си припява на ум псалми, те повечето учителки са сектатнки и са изцяло смахнати

15

Анонимен

преди 5 години

млад касиер със средно образование в супермаркети от 1260 лева",....айде стига вече с тези приказки. В 600-700 лв. са при това в големи вериги, единствено в Лидъл които са и работодатели на годината са по-високи. И сега за часовите, учител 1-4 клас си тръгва на обяд, за какви 59 часа ми говорите? Да проверява вкъщи 1 час при това не всеки ден. Хайде още 1 час административен труд, айде стига с тази пресолена манджа.

14

Анонимен

преди 5 години

Работят до обяд горките. Много им натоварено. Тогава да ходят при частника да видят как се работи нощно време. И когато той реши тогава моренце и отпуска.

13

Анонимен

преди 5 години

До xЩом като мислиш така *** да станеш учител бе!!! Защо приказваш, като не знаеш и не си бил в системата! Хайде стани даскал на днешно време, да те питам как ще издържиш в "зверилника"/защото българските училища се превърнаха в зверилници/,какво време ще имаш за семейство, за собствените си деца и как всеки кой откъдето мине може да те навре в мишата дупка, защото закона не те защитава тебе, а защитава учениците!

12

Бивш даскал

преди 5 години

В последните 15 години учителската професия твърдо излезе извън свободните професии.Администриране, бумащина, феодално господство на директори, непрекъснати и все спорни "реформи" с нови програми и учебници, делегирани бюджети, водещи към все по-голямо снижаване на качеството на обучение.Щастлив съм, че напуснах училището. Там и ученици и учители се задушават. Източникът на обгазяването е един - МОН!Диагнозата е ясна - бавна и мъчителна гибел на българската просвета!

11

закон на Паркинсон?

преди 5 години

Какво толкова правят цели 59 часа?! Провеждат уроци по няколко часа на ден. Имат ваканции, на които целият бизнес може да им завиди. Какви 59 часа? Ако просто приблейват над бумажките и си разтягат работата от глупост си е техен проблем. И тези заплати на кокошчиците са им много. И без друго не са адекватни, от ранни зори са на силни успокоителни, че им се разхлопват мишите сърчица от стреса - тук ли да подпишат, там ли да въведат редче в тази стресираща таблица на онзи ми ти компутър

10

до 10 х

преди 5 години

Аман от хора, които държат да се изкажат без да си имат идея какво бръщолевят. Типични избиратели на мутри и чалгари или патриотари. Само едно ще ти кажа, понеже нямам повече време за теб. Писал си, че отпуската на учителите е регламентирано 2 месеца, но на практика били три заради сроковите ваканции. Да оставим това, че казва срочни, а не срокови. Отпускът на учителите е под 2 месеца като дни, а ваканции отделно нямат - за тях ползват от същия този отпуск.