31

Анонимен

преди 6 години

...Основното разделение в системата е между имащи и нямащи власт, а властта се придобива с капитал и експлоатация на хора.

30

Анонимен

преди 6 години

Напишете сега и за бг работодателите какво представляват. Мнозинството могат да правят пари само ако са близки до властта.

29

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 24Германия инвестира в България-> България произвежда -> Парите отиват в централата на компанията в Германия-> Централата дава малка част от тези пари на завода в България (заплати, машини, поддръжка, други) -> Завода в България плаща данъци върху това което е генерирал като печалба (което е нищожно) -> Централата в Германия плаща данъзи в Гемания -> България тегли заем от Германия и после го връща!Ето как България е поставена в позицията на зависимост от Германия!

28

Анонимен

преди 6 години

"Няма как да съществува такава, при наличие на абсолютното право на всеки да прави свободни избори, тоест сам да направлява живота си"Имаш избор веднъж на няколко години да избираш измежду партии удобни на статуквото, а след това "те" имат пълната свобода да правят управленски решения и политики, без да те питат за каквото и да е. Имаш избор на работния пазар да избереш кой да те експлоатира, но след това пак си роб и трябва да се подчиняваш на заповеди.

27

Коняр МакГредър

преди 6 години

"Да но без западните инвестиции, източноевропейските икономики, щяха да колабират многократно."Точно това съвсем не е така, западните "инвестиции" доопоскаха каквото беше останало СЛЕД колапса. Кажи кое предприятие не затриха и изнесоха за скрап, УМИШЛЕНО плащайки на политици да се заличи всяка възможна бъдеща конкуренция. Доколкото знам е имало и ЗАБРАНИ западни банки да отпускат заеми за изграждане на каквито и да е производствени мощности на изток.

26

Анонимен

преди 6 години

24 - Браво !

25

Анонимен

преди 6 години

До Коняр МакГредърДа вярвам си, защото това е реалността, а твоето са брътвежи на един неудачник, който би заменил свободата си, защото не знае какво да прави с нея, срещу това да види онези които се справят, развиват и растат в своето собствено окаяно положение. И не съм писал за политически избори, а за свободата да избираш какво да правиш с живота си, но дори там правото ти избор е в много пъти нахвърля три кандидатури.

24

Анонимен

преди 6 години

Да но без западните инвестиции, източноевропейските икономики, щяха да колабират многократно. Да се сърдиш, че някой е инвестирал и след това реализираш печалба е меко казано признак за много нисък интелект. Ако искаш силна, жизнена и растяща икономика, дръж на далеч политиците, особено изгладнелите популисти.

23

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 18Хе Овен с "У", те тези дето знаят да пишат са тези дето са учили през комунизма, сегашните праскат на латиница, че е по - лесно "У-ен".

22

Коняр МакГредър

преди 6 години

"Няма как да съществува такава, при наличие на абсолютното право на всеки да прави свободни избори, тоест сам да направлява живота си."Ти като го пишеш това, вярваш ли си? Колкото можем да избираме по време на избори, толкова можем да избираме и по принцип в тази система. Сложили трима - терорист, масов убиец и изнасилвач. Избирай де. Каквото и да правиш, ти го вършиш в РАМКИТЕ на системата. А тя е изначално конструирана да те дере. Някои са по одрани, но накрая на всеки му липсва козина.

21

Анонимен

преди 6 години

7 - На кое ? То останаха ама и халета и дупки. Ако ок някъде има нещо святнони то е от чужбина, онези ще си го вземат, защото е тяхно.

20

Анонимен

преди 6 години

16 - Идентични ? Че в България средно взимат еднва-едва 2800 лева на месец. Извинявай, ама на повечето места се взима по 12-13000 лева...

19

Анонимен

преди 6 години

Разбира се - вижте качеството на източно европейска компания и на западна такава ....Който има мозък, си създава бизнеса на запад, не тук.

18

Анонимен

преди 6 години

Няма да се научат! *** комунисти!

17

Ерген

преди 6 години

До 6 Научете се да пишете бе! ЕВТИН , А НЕ ЕФТИН

16

Me

преди 6 години

Ауу, лошите капиталисти как експлоатират горкия пролетариат. Да му се доповръща на човек.Ами, нешо за пазар на труда никой не споменава.Ето, заплатите в ИТ сферата са почти идентични с тези на запад. Присто, пазара е такъв. Няма как, изкуствено да се повишат заплатите. Ако ги дигнат на чистсчката в мерцедес до 2000?, тогава чистачките в чешкия парламент и те трябва да взимат поне толкова, нали е същия труд. Това е абсолютен популизъм, Ленински стил.

15

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 7Рано или късно...Пак,ще има национализация!Аха, искам да видя как ще национализирате Лукойл.

14

Анонимен

преди 6 години

Експлоатацията е част от типичения комунистически арсенал от демагогия. Каква екплотация може да има в едно демократично общество в условията на пазарна икономика? Няма как да съществува такава, при наличие на абсолютното право на всеки да прави свободни избори, тоест сам да направлява живота си. Напротив експлоатацията е неразделна част от всяка тоталитарна система, а комунизма непременно води до нея - тежка диктатура и тотален контрол над обществото и процесите вътре в него.

13

Клара

преди 6 години

А, не бе!

12

Анонимен

преди 6 години

Национализацията е начин мързеливите бедняци да се почувстват богати. То само с чувството си остават ама нейсе:))) Простия българин ще си е бедн винаги! Злобен, завистлив и мързелив