125

никой

преди 6 години

има версия че е убит и почвам да вярвам в нея.не е нормално да оставиш телефон , а до носиш резервна тениска.никой не се преоблича на такава височина.а и тези дрехи имат способността да не задържат влага.от догодина всеки катерещ ще бъде задължен да има шерп , но за тази цел ще трябва много дълбоко да се бръкне в джоба.

124

Лети

преди 6 години

Писна ми от съболезнования , отишъл по желание и останал там по собствено желание ! Спрете да се правите на загрижени !48939

123

WTF

преди 6 години

Жалко :( Рискувал е. Колкото и да не мога още да го повярвам, е факт. Мит на праха му. Остава ни красивият спомен за него.

122

Анонимен

преди 6 години

Ако Левски носеше ботуши...Ако Ботев беше с каска....Ако "красивият и умен" от снимката не се беше правел на мъж, щото така бил свикнал и беше изчакал групата или поне си беше взел сателитния телефон....

121

Горан

преди 6 години

До ДА: Едва ли ракът го е изяждал, човече! Дойдат ли метастазите краят е много, много близо! Метастазите не те убиват бавно, убиват те за месец-два, от появяването си! Да не говорим, че с раково заболяване, дори не можеш да стигнеш Непал, камо ли да катериш 8-хилядници! Раковото му заболяване датира още от когато е бил 26 годишен. За толкова време или се излекуваш напълно от това, или си умрял!

120

Анонимен

преди 6 години

А пък на едно място четох, че шерпите са го намерили и убили, защото тръгнал сам. Те от това живеят, от воденето на групи.

119

Анонимен

преди 6 години

Изгледах някои видеа с него.Той е всичко друго,но не и безразсъден.Често се е отказвал,именно защото преценява,че има риск,има момент в кой стига 50 метра под върха и преценява че има риск,връща се и изкачва върха по-късно.Това не е човек на безразсъдния риск.Не му вменявайте вина!А дали е паднал в пропаст,не можем да знаем и няма как да знаем,така че не подвеждайте хората.Мир на душата му!Бог да го прости!

118

Анонимен

преди 6 години

Ако си беше седял в София пък нямаше да похарчи и 50 хиляди на спонсорите за експедиция. Много неуместно вклюване на Гармин.

117

Анонимен

преди 6 години

Успяха и реклама да ни пробутат като статия за Б. Петров.

116

Горан

преди 6 години

Вижте, човека си го е казал, че е стигнал до точката, от където не може да се откаже! Не може да си изкачил 10 от 14 8-хилядника, и да спреш! Трябва да продължиш докрай! Независимо от риска, и цената, и всичко! Никой не трябва да го обвинява за нищо!

115

Горан

преди 6 години

Не мога да разбера защо търсите разум при алпинистите? Нима в мушиците изпечени от лампата има разум? Привлечени са от върховете точно така! Всеки от тях знае, че може да умре, но се надява да не е той!

114

Дре

преди 6 години

По-добре вместо връх Еверест да се нарича гробище Еверест, както също и другите гробища над 8000м.

113

До 22

преди 6 години

До АнонименПо твоята логика и Колумб така, и Армстронг така, боже а *** на френската революция, защо ще я вдигат. нямам думи.

112

Анонимен

преди 6 години

Загинал е руският алпинист Рустем Амиров изкачващ Еверест, спасили са останалите от групата, за него не е дошъл ред. Има съобщение в руските медии, без истерии и десетки статии, без героизиране, като споменават, че от началото на май само там има над 30 инцидента с пострадали хора от измръзване и височинна болест. Загинал е и един индиец на слизане, така че случващото се там никак не е хубаво и трябват мерки.

111

Анонимен

преди 6 години

До дедода въведем нов термин в НК - 'непредумишлено самооубийство'...=и сурово наказание със строг режим, за подбудителите му.съгласен ли си?

110

Анонимен

преди 6 години

Не ви прави чест! Да именно не ви прави чест! На всички вас, които никога не сте ходили НАВЪН и не сте оставали САМИ да коментирате ЧОВЕКА Боян Петров! Дано всеки от нас има възможността да следва мечтите си до самия край!

109

Ако е паднал

преди 6 години

В процеп нищо не може да помогне. Кажете: Бог да го прости!И спрете да сипете акъл, храбри задМонитор ни бойци...

108

Анонимен

преди 6 години

jiv e toj jiv e ...

107

Аз съм 119

преди 6 години

До До Анонимен 144Извинявам се, написах на анонимния 111, очите ме подведоха.А въпросният мислител не видя ли как Боян подхвърляше детето си на прощаване? Типично за самоубиец повединие и изражение? А? Най-добре е да прочете "Последните седем"!

106

Анонимен

преди 6 години

Ако е получил инсулт или инфаркт или е изпаднал в инсулинов шок, каквато и джаджа да беше взел, крайният резултат щеше да е същият. Човекът е преди всичко биологична машина, не можеш да предвидиш всички нещастия, които могат да ти се случат. Може да е ослепял, може да го е духнал много силен вятър. Става въпрос за изключително екстремни условия при които дори съвсем малко отклонение от оптималния маршрут е смъртоносно. Мир на душата му, оставил е живота си в жертва на планината, която е обичал.