53

Анонимен

преди 6 години

Проблемите и скандалите в манастирски ливади тепърва предстоят.

52

Анонимен

преди 6 години

51, храниме се, защото българинът е свикнал все да разчита или да обвинява властта. Все тя му е крива. А като купуваха из ливадите, никой даже не си направи труда да се поинтересува как са уредени сервитутите, каква е геодезията, пуп-а как изглежда.... Не! И после някой друг е виновен, а не собствената мъpлявщина и нехайство. Ми за хранене са си. Тия същите утре на алоизмамниците ще фърлят пачки през балкона.

51

Анонимен

преди 6 години

Чудесно, хранете се един друг, утре протеста ще е в друг квартал и пак нищо няма да стане. Защото всички са разделени, вместо заедно да поискат сметката на корумпираната крадлива столична община. Лесно се управляват овце, а през това време във всички квартали става по-зле.

50

Анонимен

преди 6 години

Жителите на Манастирски ливади протестират срещу собствения си вилидж стайлинг. Накупили по 2-3 тapaлясника из тия тесни сокаци. Улиците там масово са частна собственост. Отдолу е глина и вода! Много вода. А строителството е предимно под всякаква критика. И сега какво се иска от общината?! Да отчужди улиците с общи пари ли? Е нема начин.

49

Анонимен

преди 6 години

БСП казаха че ше търсят прототип на Румен Радев за кмет на София,ше ви уреди с устройствен план.нема да се плашите

48

gogo

преди 6 години

Да не ги карах аз да си купуват жилища там? Щом са толкова прости да си търпят средата, аз не бих купил нищо без улица, канал и гараж.

47

София

преди 6 години

Само информативно - кореняците софиянци, поне повечето от тях, са приключили земния си път при превземането на Сердика от хан Крум, или по време на управлението му. Останалите сте просто кореноплодни някакви. И да, преди да почнете да плюете - роден съм в град, който от основаването си е бил град, а не село. Ако не го знаете, толкова по жалко за Вас.

46

Анонимен

преди 6 години

Чета и се потрисам какво болно и *** общество сме! Нищо смислено по темата, а само хейтърски изказвания с които се доказва, че не заслужаваме нищо повече от сегашното ни положение. Защо се обвиняват хората за покупка на жилища, а не е насочено вниманието към това, че реално в този квартал липсва устройствения план?!? И това ли е отношението на "кореняци софиянци, столичани"?? Да ви имам и самочувствието и дебилноста и примера който уж трябва да давате на "селяните от провинцията". Тъжни сте!

45

men

преди 6 години

абе много завистливи софиенци в климактериум са се събрали тука да коментират. живота им на панелни крепостници и пътуването до родното село горно нанадолнище край перник май са им разказали играта. миекащите хора са имали парички купили са си сга имат топки и искат. а вие мишоци освен че ни избирате порко подрисоф всяка година друго правите ли. жебем ти софискиот санджак, строим една ограда и ви връщаме на туркестан.

44

Анонимен

преди 6 години

"в комплекса липсват всички компоненти за една нормална градска среда." А като купувахте защо не гледахте за компоненти. И колко ще струват тези компоненти на данъкоплатеца, защото си решил да живееш до Витоша на бивша поляна.

43

Анонимен

преди 6 години

Ами да протестират пред тези,които са им продали жилища строени в бивши ливади и поляни! Лакомия,безрасъдство от една страна,а от друга строителна мафия! А сега бързо да ни построите инфраструктура! Чакайте бе,не мой така!

42

Анонимен

преди 6 години

Не винете селяците.Дошли в големият град,чули,че Манастирски ливади били престижен квартал и нали не са виждали истински жилищни комплекси дадоха торби с пари за жилища.Когато като деца сме карали велосипеди там едва ли сме си представяли,че това място ще се застрои толкова.

41

Охрис

преди 6 години

Всички селяни са в Манастирски ливади и Младост.Така,че не ривете...

40

онбашията

преди 6 години

като оглеждахме за семейно жилище с жена ми (в пловдив) като дискутирахме къде и как, ползвахме израза "манастирщина" за презастроеност и сгъчканост.

39

Анонимен

преди 6 години

Ами къде винбяха умовете и очите като купувахте апартаментите там. Аман от *** без акъл. Ако няма кой да купива, няма и кой да строи. Един брокер ми обясняваше колко хубаво било там, също и на Ляпчев един апартамент колко тих бил, булевардут е под терасата.

38

Ливадата

преди 6 години

До 1990 в "Манастирски ливади" бе забранено строителство на къщи на повече от 1 (един) етаж. Основанието - заради мочурливия терен и високи подпочвени води няма как да се направят основи, способни да издържат повече етажи. Като дойде демокрацията, високите подпочвени води изведнъж изчезнаха . . .

37

Анонимен

преди 6 години

Е това ако не е за смях , жителите в ливадите искат зеленина .Че нали те самите с ,,нашествието " си я унищожиха.Там си бяха големи влажни зелени площи.Те искат хем да строят безразборно ,хем да имало ред.90% от жителите се ползват от облагите на премахнатото софийско жителство.Защо не си идете по вашите ливади,ами ни задръстихте града.Аман!!! И това почна много преди Фандъкова,не е само тя.

36

Е2-Е4

преди 6 години

А протестиращите защо са си купили жилища в "престижен" квартал без улици, както и нито една детска градина, училище или обществена зелена площ. От снобарлък май, а?Парите, с които строителната мафия корумпира общинските служители, са дадени от същите тези протестиращи.

35

ДИНГИ БИ

преди 6 години

То името на квартала Манастирски ливади само говори по себе си Ливади,,, и пасища на София това е развалихте София като на ливадите и зелените площи наляхте БетоН

34

Къде в мочурищата ??

преди 6 години

Това не е квартал,а спонтанно изникнали сгради кой където свари.Квартала е с място с предварително програмирано разположение,документация ,инфра структура устройствен план и т.н. Не може да построиш блок или къща в мочурливото поле и после да искаш да ти прокарат улици,водопровод и канализация пост фактум,,.Ливадите" са ,,миеки какту и вий гуворити миеко" Може ли да има блокове/красиви/ със септични ями.Този безумен ,,квартал" без улици и ред трябва да се срути и да се построи по правилата.