46

Анонимен

преди 6 години

"Демократична Европа" не обича народната воля, защото се страхува да не се разпадне на части. Това разпадане може да я сплоти и да я направи по силна. Столиците в определена степен изсмукват държавите които владеят.

45

Смех

преди 6 години

БВП Франция: 2,650 трилионаТурция: 2,045 трилионаБългария: 0,156 трилиона

44

Анонимен

преди 6 години

ама вие си изгубихте всичко вече.

43

ХА-ХА-ХА !

преди 6 години

Демокрация, ама не баш !Да забраняваш на хората да гласуват на референдум ..Да пращаш тежко въоръжена жандармерия и полиция срещу цивилни граждани ...Да бъдат блъскани, бити и влачени за косите жени, деца и възрастни хора ...Нима всичко това е демокрация ?Защо в Косово можеше, а в Каталуния не може ?Не са ли това двойни стандарти ?!И същите тези западни псевдодемократи поучават останалия свят и го обвиняват в липса на демокрация ...Наглост и цинизъм !!!

42

smej

преди 6 години

БВП на Каталуня е 20 % от този на Испания, а на Турция е 30% от този на Франция.

41

Smej

преди 6 години

До администарторите. Тук има болен хомосекуалист, който използва чужди имена, за да ни натрапва фантазиите си. Моля да го триете, а той да си ходи в Анадола или къзето обича.

40

Турчин

преди 6 години

До историк"Само че Османската империя я няма отдавна, а не е сигурно,че ще има и Турция."----Само че Турция увеличава населението си, икономиката и настига вече икономиката на Франция, и е сигурно, че с тези темпове на намаляване и най-висока смъртност в света България след няколко десетилетия изобщо няма да я има.

39

Анонимен

преди 6 години

Общо взето всеки говори, както му е изгодно. Едните теъгват на война с държавата ...после плачат. Другата живяла в Лондон и не искала тяхната грешка извън ЕС ...после пак Рахой бил виновен. Той човека 2 месеца призовава да се спре с незаконния сепаратизъм? НикоЯ държава, няма да остави част от земята си печелена с кръв. ..просто така. Всеки един гражданин го знае много добре и теъгва на там . После трябва да си носиш ...кръста. Имат късмет , че не им пратиха армията.

38

osman

преди 6 години

v kataluniya ne moje.a v kurdistan kak shte moje.komunisti dolni .ima li shans spored vas.May nyàma a.kato osmanliya vi kazvam nito katalunec shte ostane nito kyorav kurd na kraka.hayde chestita nezavisimost..

37

smej

преди 6 години

Това е нарочно предизвикана криза, за да бъде ударена отново Европа. Всичко започна, когато БВП на ЕС надмина този на САЩ. Взеха мерки и сега отново 1 е САЩ.

36

Анонимен

преди 6 години

МАЧКАЙ, ВОВА!

35

OMG

преди 6 години

42% гласували, 90% за, което прави 38% са за отделяне от всички имащи право на глас. А останалите 62%?

34

Smej

преди 6 години

До фалшивия Smej Браво,турчине. Показа си фантазиите.

33

aaa

преди 6 години

Ако бяхте спазвали законите на страната в която живеете нямаше да ядете бой.А който вреди и не се съобразява с обществото в което живее и си мисли ,че може да прави каквото му хрумне,боя му се полага по право.

32

Smej

преди 6 години

Кой има силата да предизвиква всяка година тежък европейски проблем - гръцката криза, мигрантското нашествие, брекзит, Каталуня...Ритмично и настойчиво. Ако въобще има такъв въпрос отговорът е: Тези, които могат да превърнат дори президентът на САЩ в ходеща луда кукла. Но са от САЩ.

31

Aбе всичко може,aмa

преди 6 години

aко си го извоювaш,с кaкви средствa нямa знaчение,победителите не ги съдят,товa е !

30

хаха

преди 6 години

В неделя двете й сестри на 16 и на 18 години се ужасили при мисълта, че полиция може да нахлуе в изборните секции, където двете били доброволки.Чакай бе жена, първо, допитването е незаконно. Кво търсят там? Второ, едната на 16... малолетна??? Вие си мислите, че ядем доматоту с колците... смешници

29

Smej

преди 6 години

Не може по-богатите райони да се отделят от по-бедните и да правят "държави". Какво да правят бедните провинции? Тук ги стяга чепика каталунците, че плащат от данъците си на други испански граждани.

28

Анонимен

преди 6 години

Забелязал съм , че всички коментиращи тук са IT специалисти някъде в БГ или хардуерни инженери.

27

Анонимен

преди 6 години

Тия *** каталонците тръгнали да се перчат на Испания. луда работа.