20

Capital

преди 6 години

А някой може ли да ми обясни, защо аз като краен потребител частно потребител на всичко плащам 20%ДДС ?Същевременно на фирмите им се приспада като разход ! Не говоря за преработваща промишленост.

19

Самотек

преди 6 години

До 1 не се подава. Само ако приходите са от източник в България. Но България е с най-ниските данъци в Европа...

18

Анонимен

преди 6 години

Държавата всячески се опитва да вкара всички пари в банките. Вече направиха прага за кеш-плащанията такъв, че да принуждава административно не само фирмите, но и гражданите да си държат парите в банките. Това, че вече няма да са нужни никакви усилия от финансовата олигархия да привлича парите на хората, автоматично означава почти нулеви лихви и такси, от които на човек му се завива свят. Тихомълком олигархията работи и ни изтисква. А нищо чудно и да ни спретнат поредния банков фалит и девалвация

17

Анонимен

преди 6 години

До Гарантирано от ГРОБГледай теб да не те хванат, като "обираш"!

16

Г

преди 6 години

Тоест всички искаме всичко да е супер, но когато органите си влязат в реалните правомощия ревем, че ни обирали! Ей, да започвате да работите и да си плащате дължимото на държавата!!! Единствения начин е ВСИЧКИ да започнат да спазват законите. За тази цел трябва все от някъде да се започне! Чипа на хората трябва да се смени, чипаааа... Цвъкайте минуси сега, жалки отрепчици...

15

Анонимен

преди 6 години

нз, ама щом нефтохима няма пари и е на загуба, то защо търсят по бедните ЕТ-та??

14

Гарантирано от ГРОБ

преди 6 години

Някой може ли да ми обясни, защо в България трябва да се плащат данъци?! 7 пъти ми обираха магазина, нито веднъж не ги хванаха.

13

Анонимен

преди 6 години

Андрешковско поведение на нашите пишман бизнесмени. За заплати на служителите се стискат, искат да им работят едва ли не ангария, данъкът върху дивидента е едва 5 %, но и това им се свиди да платят, за това крият разпределението на печалбата, най-обичат обаче да харчат огромни суми за коли, къщи, яхти и луксозни пътувания. Няма що, големи капиталисти!

12

абсурдистан

преди 6 години

А,за източеното ДДС какво правите ? Някой върна ли го? Милиони ДДС се източват от "наши" хора -Нали?те тръгнали пак да тормозят робето- ми много ясно,че фризьорката си е купила месо,ляб и прах за пране.

11

Анонимен

преди 6 години

Никой не знае кога ще му кацне поредният държавен служител с желание да суровака, затова стоят парите в касите. А ако липсват, значи друг е минал преди него и собственикът още не е намерил как да го узакони.

10

сминдух енд чесън

преди 6 години

Адекватно икономическо състояние у нас?При тази тежка зависимост от властта това звучи като виц.

9

пънчо

преди 6 години

Това квазимодо защо го показвате неговите глупости нямат край.този плиткоумник само мозъци ръси.това е да си държавен служител - лява китка е достойнство

8

wer

преди 6 години

Атаката е към фирмите, пълнещи бюджета с данъци. Тези, които по документи нямат печалба никой не ги закача.

7

Фирмаджи

преди 6 години

До АнонименМи на кой са бе льольо?!!! Юридическото лице без налично физическо е просто една адвокатска изгъзица.

6

ds

преди 6 години

еми накарайт ги да платят 5% дивиденти и готово. Принципно този данък е поредния обир , амааа..

5

до 2

преди 6 години

И аз мисля точно по този начин.Най-добре да ги дават към държавата,че тя да им ги пази най-добре.

4

Men

преди 6 години

До АнонименЛъжа е че се крие печалба така. Печалбата е в касата и са платени всички данъци. НАП иска да ми вземе 5% само за да мога да си прехвърля от сметка на фирмата на моя, което е пълна идиотщина.

3

Men

преди 6 години

Аз съм едноличен собственик, много ясно, че ще си ги ползвам парите като лични средства. На всичкото отгоре разходите ми за транспорт не са признати от нап защото не били свързани в дейността, е явно се очаква да се телепортирам безплатно от едно място на друго...

2

Анонимен

преди 6 години

Бг "бизнесмените" си мислят, че като фирмата е тяхна, фирмените пари също така са техни. Голяма грешка е личните средства да се мешат с фирмените!

1

ХМ

преди 6 години

Ако плащам данъци в ЕС за бизнес ,в БГ нужно ли е да се подава данъчна декларация за приходи при положение ,че те са платени в ЕС ?