21

Анонимен

преди 6 години

Никой не иска да ви отказва, искат само да не палите огин пред блоковете. Едно време варяхме бурканите в старата къща на баба ми и дядо ми - кирпичена, с турски керемиди и един голем оджак с верига. Котела събираше 37 буркана. Гледахме да даваме по-малко пари на комунистите.

20

селянин

преди 6 години

Някой може ли да ме светне как гърмят тези буркани, че и хората нараняват даже? Обяснете ми моля, защото вече 40 години варя консерви и не ми се е случвало до сега. Въпросът ми е напълно сериозен. Не мога да си обясня как може да стане това нещо. Да се спука някой буркан се с случвало, но да гръмне е повече от абсурдно. Просто няма как да стане. Няма от къде да дойде това налягане, за да се случи.Капачката ще поддаде, но не и да гръмне буркана.От температурата може да се спука, но не и да гръмне

19

бааа го

преди 6 години

''По един пострадал от гръмнaл буркан на седмица в "Пирогов"-Патрони ли варят в тези буркани?!

18

?!

преди 6 години

Варя си компоти, лютеница, кисели краставички си правя, купувам си месо от села, където хората си гледат животни, от него си правя и пастърма, и суджук и готвя, киселото мляко си го заквасвам сам, прясното мляко от села пак го вземам, яйцата и тях. На 40 съм, жив, здрав.

17

Qwerty

преди 6 години

Квито и наредби да приемат като няма прилагане няма никакъв смисъл. Как може в нормалните държави като ти пишат глоба да тичаш да си я платиш, а при нас никои не може да те накара,защото няма никакви последствия.

16

Дедо

преди 6 години

Като не могат или не знаят как да си затварят бурканите-още доста "отстреляни" ще има.За половин век само един имам,и щото не го затварях аз.

15

Тато из Правец

преди 6 години

Целта е да купувате миязмите на ,,Дер.ни,, , ,, Олине.а,, ,лютеница с дрога !!! Конфитюри с 30 % плод и 70 % шекер...Да не правите сиропи а да копувате *** на Кауфланд,Била ....

14

знаеш ли

преди 6 години

Аз ако бях на твое място щях да викна комшията, после той да я лежи и плаща актовете си.

13

Анонимен

преди 6 години

С дърва закупени само от т.нар. "цар" ли? Или той не играе хазарт? С отпадъчен гудрон от магистралите и стиропор от санирането може ли? Всички плащат заемите за тях.

12

луди

преди 6 години

Всичката Мара втасала, опряха до компотите, сладкото, палатките, ракията, петте кокошки на баба и други такива неотложни проблеми. Какво става с КТБто, как върви НДКто, какво става с Натурата, къде са милионите от Полимери, какво става със самолетите, Цанков камък тече ли?

11

Анонимен

преди 6 години

цялата политика и у нас и по света е подчинена на т.н. "бизнес" .въртят, сучат - закони, наредби, глоби, само и само да ти забранят или да те откажат от традицията "направи си сам", а да преминеш на "цивилизованото" - "купи от бизнеса"!"купи - продай"... само през тази думи е пречупено цялото съвременно , тотално сбъркано и объркано общество!как ше "купуваш" и "продаваш" това, което природата ти дава ... безплатно ?! как ще "притежаваш" нещо, което е било преди теб и ще го бъде и след теб !

10

тези мишки

преди 6 години

Тези мишки ли ще ми обяснват как да си варим комппотите ,ай сиктирррр е

9

Тъпак

преди 6 години

Моите си ги варя на газ. И не може да ме "отстрелят", че са във вода потопени и има капак. А тоя 3, какви отрови ми говори? Да вземе да си напише коментара грамотно, нищо не му се разбира. И стила му куца

8

Анонимен

преди 6 години

Държавата в момента блокира хората да произвеждат качествени храни, държавата иска да се продават *** от ЕС за да може някой депутат да прибира печалбата. Това е милата Татковина.

7

Анонимен

преди 6 години

До всеки казан и милюцинер!4 милиарда бюджет!

6

Анонимен

преди 6 години

До 3И кои са тези отрови я сподели, че виждам си "запознат" с материята.

5

Анонимен

преди 6 години

Балканска простотия.

4

Анонимен

преди 6 години

Как така вече 30 години варя компоти в казан и нито един не е избухнал? Може ли тия тъппанари да ми обяснят? Да се спука буркана- много често, но да гръмне, че и теб да засегне...тука се оляхте бе! Махнете жалката си статия! Никога няма да ви купя лютеници и компоти от магазините.

3

Анонимен

преди 6 години

Не варете компоти копувайте си *** от ЕС те са по хубави да живее ЕС.. и нии покрей него дано най скоро излезем и спрът да ни заразяват с *** отрновни ..

2

луди

преди 6 години

Наредбите не предвиждат санкции, но при последствия от неспазването им може да се стигне до сериозно съдебно дело, обясниха пред "Монитор" от пожарната.Дело има, санкции-не :) това е за учебниците по право направо.