48

38

преди 6 години

Дадох път и отворих способностите на мнозина. Имайки занижени очаквания и изисквания към децата, ги унижавате. Светът е малък. Хората се срещат след години, след десетилетия. Тогава се разбира кое как е било.

47

Анонимен

преди 6 години

Учител съм , пред пенсиониране , и твърдо съм за младите в училище , но ... млади и можещи , а не млади партийни креатури , директорите - ами как да назначават знаещи млади - те ги слагат в джоба си: имат компютърни умения , нови идеи , не се подмазват на партийни величия , собствено мнение , децата ги обожават..а става опасно за номенклатурките ,може млади , но безлични. Сега ситуацията се контролира от ГЕРБ , но и при БСП не беше по-различно , няма да има промяна

46

Анонимен

преди 6 години

Теди е с връзки там. Ако не е, директора си го бива, отивайте всички. Без да проверят как се справяте с работата ще получите постоянен договор.

45

Анонимен

преди 6 години

Отразява се, отразява се. Някои от тези деца сигурно имат амбиции. Ако повтарят Вашия правопис, най-малкото ще им се смеят зад гърба. Отнася се и за други пишещи тук учители.Правилно хората негодуват от нивото на преподавателите.

44

Теди

преди 6 години

Вие какво постигнахте в живота изпипвайки нещата ? Или пък профвсионално,ако вие по лесно да отговорите ?

43

Теди до 44

преди 6 години

Можете да си отдъхнете. Правописа ми не се отразява по никакъв начин на децата. Благодаря за обратната връзка.

42

38

преди 6 години

Не съм. Но не ми отговорихте по какво преподавате. Не умеете да използвате правилно пълен и кратък член, не сте наясно и с пунктуацията. При 8 грешки на диктовка се пишеше двойка. Сега може и да е престижно да сте ларж. Но показва, че не чувствате необходимост да разбирате и да изпипвате нещата, от които не виждате пряка полза.

41

до 39

преди 6 години

Ако незнаеш да ти кажа , че директорите също преподават .

40

Теди до 38

преди 6 години

Да , такава грамотност. А Вие да не сте от сезонните учители ,че ме нападате ?

39

Значи

преди 6 години

това е редовна практика не само с педагогическият,но и с помощният или обслужващ персонал?!Играем си на ела си-*** си,с прекъсвания за лятото,подписване всяка есен на нови договори за услуги и доставки,и всичко това се обяснява или оправдава с делегираният бюджет?!Нямало пари,а за директорски заплати и глупости има?!Сега сме в подобна ситуация и сериозно обмислям варианта,на есен, ако ме потърсят за нов договор,да им откажа?!Аман от дребни селски хитреци,пардон училищни директори?!?!?!

38

Анонимен

преди 6 години

За първа година съм учителка в училището, в което завърших преди 4 години. Сега ще ми бъде втора и ще бъда и касен ръководител. Не са ми прекратявали договор и дори не се е коментирало. Това за мандатност, не знам кому е нужно. В нашето училище вече 9 година ще бъде директорът ни. За тези 9год - 5 като ученичка и 1 досега като преподавател съм видяла много неща напраяени в положителна насока, и колективът е отличен А ако дойде някой нов дали ще се продължи по същият начин развитието на училището

37

Анонимен

преди 6 години

Крайно време е да се въведе мандатност на директорите. Професия директор няма. Те са учители, които не жеаят да работят като такива.Щом хванат властта за рогата, стават неузнамаеми. Отнасят се лощо с колегите си, крадат от делегираните бюджети, правят го по различни начини-чрез комисионни, чрез фалшиви фактури, включително и по проекти.Училището им става частна собственост. Уволняват кадърните си колеги, не желаят колегите им да продължават да се образоват. Пресен пример има в едно училище в Шум

36

Анонимен

преди 6 години

Теди, по какво сте учител? С такава грамотност ли сте винаги?

35

Анонимен

преди 6 години

В София и другите големи градове връзките трябва да са големи за учителско място. А в селата паралелки и даже цели училища се унищожават поради липса на ученици. Затова и там няма места за учители. Но след няколко години,когато сегашните учители се пенсионират, ще има много свободни места, но няма да има желаещи да ги заемат с тези смешни заплати.

34

Анонимен

преди 6 години

"само забранен достъп до училището ми се вижда пресилено."За съжаление и това не е пресилено. Практика си е.

33

111111

преди 6 години

До SILANCEНапълно си прав. Има още една причина да назначават учители за 1 год.: всеки, който може да си намери друга работа, се отказва. И се освобождават места за пенсионери с връзки в съответната община или РИО! И конкретни примери мога да дам за детска градина към основно училище с делегиран бюджет - т.е. с прилични заплати!

32

Анонимен

преди 6 години

Сезонния договор е редовна практика вследствие делегирания бюджет в училищата. И не само той. Кой про.стак е измислил този бюджет, с това директора е малък бог в училището, заобиколен от некадърни ангели. Способните учители се унизяват и на тях не се плаща полагащото им се възнаграждение.

31

Анонимен

преди 6 години

Ако искат качествено образование, трябват високи данъци или високи такси или и двете за високи заплати на даскалите. В противен случай държавата ще задлъжнее.

30

SILANCE

преди 6 години

Нормални хора,особено такива,които /освен диплома/ имат и реално образование,съответстващо на длъжността,не им трябват. Към чалгарските "учебници" са им нужни другарки и другари,които да затвърждават опростачването.А в частните т. нар. училища се форматират връзкари за хранилките ...

29

Анонимен

преди 6 години

Теди, разбира се, че е с подкрепата, и с процент даже.