49

ок беше грубо

преди 6 години

Някой беше ми казал,че от хартия се помни по-лесно,така е прав е....Чакай Титааааа :)

48

Анонимен

преди 6 години

Висенето пред компютъра компенсира възможността да се набавят книги.Децата и младежите не четат много, защото нямат достъп до интересните книги поради финансови причина. А за интернет се абонира ще не ще - и учебният процес го изисква, и целият съвременен живот е непълноценен, ако не ползваш компютър.Да не се забравя и това, че четенето е като яденето - апетитът идва, когато започнеш да го практикуваш!

47

Анонимен

преди 6 години

Скептично ностроените относно книгите на хартия, да прочетат "Това не е краят на книгите" разговор на Жан-Филип дьо Тонак с Умберто Еко и Жан-Клод Кариер.

46

Купувам книги

преди 6 години

всеки месец, защото мога да си го позволя!Но повечето българи трябва да избират -дали днес да купи книга или да напазарува такова количество хранителни продукти, каквото ще е достатъчно,за да се сготви ядене, достатъчно за два дена,ако семейството е четиричленно и ако домакинята е достатъчно опитна.Преди 30 години пред книжарниците се извиваха опашки, когато пуснат творба на добър автор. цената беше 2-5 лв.Днес биха купували повече, защото интересните заглавия са много повече.Но народът обедня

45

Анонимен

преди 6 години

И защо да купувам хартиена книга, като я прочитам за седмица и после се чудя къде да я прибера, щото си иска място. Електронните са по-евтини, ако изобщо се налага да я купиш, защото има много места, от където да се свали безплатно. Отделно че на компютъра не заема място, а и можеш да си я качиш на телефона и да си четеш където си искаш. Така че статията доста некоректно и манипулативно оплюва, и то неоснователно.

44

Ами

преди 6 години

Не си струват 30-40 лв за книгаКато хляб с набухвателиГледаш го нормален хляб. А грамажа 650 че и по малко.Това че мога да си я позволя като цена не значи че трябва да съм жертва на алчността на книгоиздатели и книгоразпространители.И тия книги дето се купуват са им много.А в електронните библиотеки заглавията са актуални

43

Анонимен

преди 6 години

До АнонименОткъде пари за книги ???...........Ако искаш-има начин, ако не искаш-има причини.

42

Анонимен

преди 6 години

Българина купи винетка,плати пътен данък,плати парното и тока ,плати на всякакви модератори и оператори , пллати на здравната каса и отделно на зъболекари и лекари щот ги е "избрал" ,А и трябва да яде нещо .- хората едвам оцеляват!Откъде пари за книги ???

41

Анонимен

преди 6 години

Проучването не е много коректно, защото вече има и електронни книги.В последните години книги съм купувал само за детето. Ние с жена ми сме на ел. книги. И както по-долу са писали, така чета много повече, защото телефона или четеца е винаги с мен.

40

Анонимен

преди 6 години

Въщност си купувам хартиени книги, но от антикварни магазини и от тези,които ги продават в кашони.Намирал съм много добри екземпляри.Имам запазени издания с твърди корици и обложки на "Божествена комедия", "И'диот", "Бесове", измъкнаха ми под носа "Фауст"и име е яд.Събирам старите издания, не просто ги чета .Имам сборник със стихове на Ботев на три езика-български, английски франски. нещо което сега не се издава.Ценни са ми.

39

Webley revolver

преди 6 години

Нормално. За какво му е на българина книга? Важното е да има порнак, жаргон и евтин алкаж в чалготеките и други демократски ценности.

38

Анонимен

преди 6 години

От началото на годината съм си купил 13 книги 12 от тях вече съм прочел. Скъпи са но ако човек чете две книги на месец, това прави средно 30-40 лв. Тоест, нечетенето на книги не опира до пари понеже повечето от нас харчим въпросните пари за какви ли не други неща. Като например цигари и алкохол. По скоро нещата са свързани с липса на време и желание.А проблема на библиотеките мисля са старите книги. Нови заглавия едва ли имат. Иначе за любителите на стари издания на художествени романи, ок.

37

Демокрацията победи!

преди 6 години

Хау

36

Ангел

преди 6 години

Кой купува вече книги.В мрежата има всикакви книги и си ги сваляш безплатно.Книгите в книжен формат ще отпаднат до 20 години.Всичко ще стане дигитално!!

35

Анонимен

преди 6 години

Има много автори, които си заслужават да се прочетат. Не се чудете вечер какво да правите в интернет и ФБ, ами си купете една книга - най-малко.

34

Анонимен

преди 6 години

4/5 пък не са купували никога !

33

до 34

преди 6 години

блуткави се пише с Д ! - блуДкави..........иначе мнения тук - дал Господ 1

32

Анонимен

преди 6 години

2/3 от българите са гладни като кучета

31

Анонимен

преди 6 години

До Книгознание значи - на 2 дена - книга ! кога слизаш до магазина за хляб? и кой ти изкарва хляба ? малко си се увлякъл. иначе - честно казано вече не купувам книги - пенсията е прекалено малка. но пък на 20 дни ходя до библиотеката. и днес ходих и си взех 3 книги. на 68 хората също четат. а внучката е на 5,но от 2-годишна съм и извадила читателска карта. отначало вземахме с повече картинки,но сега и чета дълги приказки. дори свършихме приключенията на лукчо и четем незнайко в слънчевия град

30

Анонимен

преди 6 години

ДЕМОКРАЦИЯ ? ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. АЗ СЪМ РУСОФИЛСКИ РОБ И ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ НА СПИРТ. ПАРИ ? КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ ? ОБРАЗОВАНИЕ ? НЕ МИ ПУКА, ВАЖНО Е САМО РУСИЯ ДА Е НОМЕР 1 !!!!!!