264

Отговор

преди 7 години

До Питане/332Не, но ако ги бяха измислили комунистите, нямаше да се задоволят само с две ! Жертвите в Хирошима и Нагасаки са няколкостотин хиляди, а жертвите на комунистическите режими са : Над 25 милиона в СССР, над 35 милиона в Китай, няколко милиона в Камбоджа, и т.н. ! Един от най-големите и кървави бомбени атентати в света е този от април/1926г. в църквата Света Неделя, извършен в Навечерието на Великден от крайно-лявото крило на БКП - над 200 убити и над 500 ранени ! Още въпроси ?

263

Питане

преди 7 години

Атомните бомби над Хирошима и Накасаки комунисти ли ги хвърлиха, или?

262

Христо Ботев

преди 7 години

Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.Чакам събужданието на народите и бъдащий комунистически строй на целия свят.Галац, 20 април 1871 г.

261

Анонимен

преди 7 години

Капитализмът е мизерия и войни. 99% от капиталистическият свят тъне в мизерия и само няколко капиталистически държави в Европа плюс САЩ хората живеят сравнително добре, но и те вече обедняват. Капитализмът не е естестван за човека и е обречен.

260

До младите

преди 7 години

Не съществува такова нещо,като "буржоазна държава",това е нон-сенс."Буржоа" е на френски "гражданин",а некомунизъм е нормалността в този свят.Комунизмът е мракобесен и е създаден изкуствено ,не почива на никаква икономическа и политическа логика.Оцапан е с кръвта на невинни и трябва да се забрани!Целта на създателите му е,докато хранят бедните "по филийка на ден",да богатеят с милиони и да живеят удобно,докато "работническата класа" работи за тях.

259

Анонимен

преди 7 години

До 322! Елементарен е мозъкът ви-като на всички банкери!Банкнотите по определение трябва да са бележки за вече вложен труд и връзка с реалния свят и икономика!Няма финансов капитал!На 9-5-1945г 1 долар е обменян за над 2 млрд марки!Единствения реален капитал са хората с техните реални знания,умения,опит влаган труд и чувство за отговорност,а армиите- да обозначат територията,на която са валидни банкнотите,давани за този труд! Всичко друго е престъпна икономическа и финансова дейност!

258

марк твен

преди 7 години

До анонименЗа това написах, че не е добре , лаици да коментират неща които не разбират!Поне прочети малко от Маркс!И тогава ще разбереш , кое е елементарно... или сложно!Но за теб!:)

257

Анонимен

преди 7 години

До ЛилитМи радвай се, може да се радваш, може да си тъжна, може да скачаш - на никой не му дреме за емоционалните ти изблици.

256

марк твен

преди 7 години

Нашето законодателство сега е такова, че ако говориш срещу демокрацията, може да влезеш в затвора!С какво е по-различно от преди?

255

Анонимен

преди 7 години

До КАПИАЛИЗЪМКапиталЪТ е нещо много просто. Например ако имаш една стока, но ти трябва друга стока, отиваш на пазара и продаваш твойта стока за пари, и с тях си купуваш каквото ти трябва. При капитала е обратното - имаш пари и всичко имаш, но с тези пари купуваш стока и работна ръка с цел а получиш пак пари, но повече - елементарно Уотсън. Разбира се когато от пари правиш повече пари някой трябва да олекне, няма иначе как да стане.

254

Лилит

преди 7 години

До ГалчевРадвам се, че са останали хора, които да дефинират точно понятията за нахъсаните ентусиасти, защото се усетих чак след Вашия коментар, че плямпам на ангро. :)Благодаря за коментара и приятна вечер.

253

марк твен

преди 7 години

Предлагам, тези които, си нямат понятие, за какво иде реч, да не пишат изобщо, защото проявяват само невежеството си!

252

Lothbrok

преди 7 години

До КАПИАЛИЗЪМА фашизма може да смаже и двете.

251

КАПИАЛИЗЪМ

преди 7 години

Какво е КАПИТАЛА??? Трупане на пари за някои федерасти,а всички останали ще го ухат!!! Всички БОГАТИ вече имат машини да работят за тях!! А вие ще сте БЕЗРАБОТНИ!!! ЧЕСТИТО .алоумници!!!

250

Lothbrok

преди 7 години

Според вас какво щеше да стане, ако мустачко беше спечелил войната?

249

Бай ТОШО

преди 7 години

Няма да можете да боядисате това което съм ПОСТРОИЛ ФИБАНИ КАПИТАЛИСТИ!!!! САМО ГРАБИТЕ ДРОГИРАТЕ И ЗЕРЕТЕ!!!

248

Бай Ристо

преди 7 години

Днес чух най-доброто сравнение за социализма и демокрацията. Първото е все едно да живееш в зоопарка, а второто в джунглата. Аз лично предпочитам джунглата.

247

Анонимен

преди 7 години

До i'm".....унищожението на изметта в обществата."И с какво е по-различен от фашизма???

246

Галчев

преди 7 години

До ЛилитНаистина не всички искат, а почти всички. Което пак е дастатъчно да не се осъществи идеята.

245

Е-мигрант

преди 7 години

Митака, да те питам аз сега, имотите на вашите по кое време са придобити? Колко пъти годишно вашите те водиха на почивка по времето на "комунизма"? А, а имате ли още онази лятна вила на морето?Хора, вие и представа си нямате върху какво плюете. Вие сте чисто и просто "лаладжии" и жалки драскачи.Не комунистите в Европа, а ние "децата" родени в по-хубаво време и избягали по неволя няма да позволим каквито и да било символи от която и да е епоха да се бъдат потъпквани!