33

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 39Охоо,... "глад" за "кадри"... Хубаво де, аз съм "некадърен"!? Ама знаеш ли, че е пълно с кадри в Германия, Швейцария, Япония... Що не ги наемата бе, "честни" частнико?!

32

Анонимен

преди 7 години

38, Ела в Русе и давай 1000 лв. средна заплата в предприятие, да видим колко време ще издържиш.

31

Анонимен

преди 7 години

37, стига лъгахте, стига! Много от хората в частния сектор работят за себе си, примерно, няма да изреждам, че реално под 15% са скритите доходи, което не винаги става дума за некоректен работодател. А предвид, че глада за кадри е огромен, то ако става поне малко нещо от теб, то е сигурно, че няма да си при описания от вас.

30

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 32Частник ли си? Ами давай 100 лв. повече на служителите си и дай пример как частника може да дава по-голяма заплата от тази на държавните служители? Какво чакаш, та не го правиш? За 100 лв. ли си или предпочиташ да ги спестиш за почивки, любовници и т.н.!? Ако не си частник, а работиш за такъв - изискай от чорбаджията си да ти плаща 100 лв. повече от държ. служител с твоята квалификация и спри да се оплакваш!

29

Анонимен

преди 7 години

До ПетровЧастни служители! На кого служат? На чорбаджията си, който им натяква, че следва да са "доволни" на 250 евро заплата /ако им я плати въобще/! И как не трябва да имат почивни дни за да "просперира" бизнеса му за да може всяка година да си сменя айфоните, любовниците, колите, другите играчки... и за всичко това са "виновни" държавните служители!?

28

Анонимен

преди 7 години

При червените колко дена празници имаше може ли да ми кажеш ?

27

Анонимен

преди 7 години

До до 18Ако си "архитект" съм почти 100% сигурен, че работата ти зависи от държавни поръчки! Затова и тоя вой по държавните служители от твоя страна иначе няма за какво, ако сам си бачкаш и си изкарваш парите! Т.е. зависим си от пари от данъчни приходи или от евросредства, ама иначе гОУЕм го вадиш... Знаеш ли колко "частници" зависят от държавни поръчки?

26

До 31

преди 7 години

За 400-500 лева заплата трябва едно велико качество, като за теб. После аз доколкото съм имал досег с държавни служители, не съм имал никакви проблеми и си свършват работата както трябва. Не знам защо към теб имат друго отношение ....всъщност сещам се защо ....

25

Анонимен

преди 7 години

30, Хайде стига с тия митове за лошият частник, че май само държавните служители ги пишете. Алоооооо, статистиката е повече от ясна, общественият сектор е със 100 лв. по -високи заплати спрямо частния и е ясно кой създава добавената стойност - не е обществения. Когато има проблем в една фирма, той трябва да се решава, а не да обвинявате всички частници и тук идвате вие - държавните служители, които трябва да контролирате. Ама вече сте толкова некадърни, че и вашите покриви текат, а си мълчите.

24

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 29Разбрахме, че трябва и частник, ама не такъв, който да не си плаща данъци и да му бачкат 24 часа в денонощието за 500 лв., по възможност да не ги плаща и да не дава отпуски! Сега да няма и почивни дни между празниците!

23

Анонимен

преди 7 години

28, нищо, вече го имахме това в период на около 35-40 години, после разбраха, че трябва и частник.

22

Анонимен

преди 7 години

До до 21По твоята "логика", ако "закрием" "честните" частици - какво губим....

21

Анонимен

преди 7 години

До до 18Не ме интересува какво бюро имаш и какво работиш! Ако проблемът ти е, че някой не работи по точно на Великден например, а теб точно тогава трябва да те "обслужат" си е твой проблем... Явно друг ти е проблема, но се опитваш да си го изкараш да някой друг /в случая държавните или общински служители/!? Явно ти идва "вдъхновението" да твориш точно по празниците, "архитекте", ама точно тогава "мързеливите" служители не са ти на "разположение" да те "обслужат" подобаващо!

20

Анонимен

преди 7 години

21, а защо не поговорим за ефективност, а? Защото огромния проблем е липсата на такава в огромна част от общественият сектор.

19

Момо

преди 7 години

Във Франция, ако искаш да си слееш дни си вземаш отпуска. Кратко и ясно.

18

Анонимен

преди 7 години

20, пък как не споменахте един истински обществен сектор. То май само софийската топлофикация остана държавна, а ВиК-то и там се управлява от частници. Но най-смешното е че не изброихте една истинска обществена услуга - социално подпомагане, образование, здравеопазване, правораздаване.

17

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 16Ами дай да закрием училища, детски градини, съдилища, полиция, общини, военни, данъчни... за да "просперира" бизнеса на шефа ти?! Много удобна теория се опитваш да пробуташ - разделяй и владей на принципа частиците са "много работливи", а държавните служители - "нищо не работят"!? Каквито частниците, такива и държавните служители в нашата държава, ако не си разбрал!

16

До 16

преди 7 години

Хайде стига с тази лъжа!Примерно, ако в държавния и в частния сектор има фирми занимаващи се с една и съща дейност, само частния ли работи, а държавния не? Примерно, снабдяване с вода, топлофикация, фирма за транспорт и т.н. има много. После ако го няма държавния сектор, частният какво ще прави - веднага загива. Няма държава в света без държавния сектор, за да го има и частния сектор.

15

Анонимен

преди 7 години

Алоооу,хрантутнтниците от държавната инспекция по труда и синдикатите,ходете и Помолете гусина ковачки да плати заплатите на работниците,че трети месец не са получавали!И в момента стачкуват! :-) :-)

14

Анонимен

преди 7 години

До до 7И ти си "архитект", колкото аз например мозъчен хирург, ама както и да е... Явно се имаш за мОУ "работен" и "незаменим", бачкащ по 25 часа в денонощието!? Знаеш ли кжлкж, като теб познавам? Ясни сте ми, като бял ден!