36

Анонимен

преди 7 години

Тоя ,,столичанин'' ако е толкова загрижен за реда, да беше посочил като местен и компетентен човек на габровеца къде да паркира удобно и сетне да ,,санкционира''. Човека да не е тръгнал от много кеф и рахат по пътищата. Разправии, болници и вместо помощ - санкция.

35

Йов

преди 7 години

Тези дето паркират така са свикнали с ***, сред тях живеят. В този смисъл ще си ги изчисти. Къде обаче са другарите от ЦГМ? Да го пренесат до наказателния паркинг, да му вземат стотина лева, пък после ще видим дали няма да помисли дали да паркира така в столицата. Такива *** най ги боли като ги удариш в джоба...

34

BILL

преди 7 години

Наказателна акция? По страшно от изкуствения интелект е естествената простотия.За подобно паркиране си има глоби, има и служби, които трябва да си свършат работата. Саморазправата ни отвежда при страните от третия свят.Погледнете "бежанците", на тях ли искате да приличаме?

33

гери

преди 7 години

Преди 20г подобни проблеми и държание нямаше в столицата.... Откакто се напълни с хора от всички райща на България , манталитета на "столичанина" коренно се промени.... наделява агресивното и селско арбабско поведение на пишман столичани, които само чакат празници за да си отидат по родните места .... и да видиш София най сетне спокойна и тиха.

32

sport

преди 7 години

До Men"Кокошката или яйцето". За едните единия диалект е смешен, за другите другия. Нормално е, защото средата около теб е наситена с хора, които имат подобно изкривяване на книжовната реч. И отново мога да дам пример. Човек от Варна коментира диалекта на човек от Габрово. Ето, не е София. Просто в тези медии много по-рядко се публикуват снимки от други градове. А и за пореден път забелязвам основна характеристика в БГ - Разделението на народа. Делим се по всевъзможни поводи. *** история!

31

Жоре Трабанто

преди 7 години

Хахаха това е на ъгъла на Бачо Киро и Поп Богомил...има един злобен чичак дето ги прави тия мизерии, пише бележки, вдига чистачки, драска с ключ..просто си мисли, че улицата му е бащиния. Веднъж бях паркирал там, съвсем в очертанията и пак ми беше сложил бележка на стъклото, но след като му обясних, че при второ провинение ще му счупя ръчичките не смееше да "твори". Това не е до София и провинция, по-скоро има други фактори- основно простотия и липса на парко места в центъра. Ай със здраве

30

ждяш

преди 7 години

А не може ли по-просто? Някой да си свърши работата, за която получава заплата.

29

Men

преди 7 години

До sportТака, но то си има причина. Всички от провинцията са имали среща неведнъж в нагли и надменни софиянци, които с подигравателното си държане обижат хората. Само един пример ще ти да - подигравката с мекото говорене. Шопския диалект и мекането са в пъти по-грозни.

28

sport

преди 7 години

Според мен това е много показателно за всички хора, които не са родени в София, или са гости на града. Има и софиянци, които са адски зле настроени към всички извън София, но това отново е породено като рефлекс от всичките нападки по тази линия. Също така, ако автомобилът беше лъскав, се съмнявам да беше извършена подобна "наказателна акция".

27

Stan

преди 7 години

Паркирах на платен паркинг за 5 дни в София, на паркинга на ATM , платих си , накрая получих две черти на колата ,която боядисах преди 2 месеца. ... Имам пълно автокаско, но в София живеят много деградирали хора.

26

нено

преди 7 години

Проблемът не е в това кой от къде е, а в това, че София се превърна в едно голямо село пълно със ***, които и грам не плащат данъци в тази община, а имат само претеции и не спазват елементарни правила в големия гред /не само София/, защото са свикнали на "село" да си правят каквото си искат и да не се наказани от това.

25

sport

преди 7 години

До MenНе проблемът е, че всеки един е с предразсъдъци спрямо хора, които са от София. Няма да забравя една случка, която ми разправи един съученик преди около 19 години. Момче и момиче се качват в кабинков лифт. След кратко мълчание започва разговор. В един момент момичето пита момчето от къде е. След като моят съученик е отговорил, че е от София, момичето се обръща на другата страна и до края на пътуването е било мълчание.

24

Анонимен

преди 7 години

Едното село не знае къде се паркира, а другото село - как се действа, когато се установи нарушение.И двамата селяни са си за къра. Но то в селска държава и поведението е основно такова - селташко.Тавталогията е умишлена!

23

пепе

преди 7 години

Корсичката си е в нарушение....но, Тая работа трябва да я е свършил някой мноооого комплексиран шопски селяннн. :)

22

Митко

преди 7 години

Видно е че не е открил място,а се опитва да хитрува за да не плати,зона.Там въобще не е очертано за спиране.

21

До ???

преди 7 години

Не това е основният въпрос. Основният въпрос тук е колко трябва да си прoст, за да си изсипеш *** върху нечий автомобил.

20

Men

преди 7 години

До До 20Проблема е че на Софиянци са им набивали в главата постоянно че са нещо повече от останалите само защото са се пръкнали в шопския кър. Истината е че почти всичко в софия, цялата интелигенция и големи предприемачи са от провинцията. София преди да стане столица е била малко по-голямо село в което не се е случвало нищо. Сега потомствата на тия прости хора гордо се тупат по гърдите като кореняци.

19

Анонимен

преди 7 години

Искам да поканя инспекторите от община Възраждане да си вдигнат тлъстите дирн*ци и да свършат работата. Заради неправилно паркирали автомобили не може да се минава на тротоара по "Опълченска" до "Цар Симеон".И това е ежедневие.

18

До 20

преди 7 години

Бяна голям град в България, където жителите му да са кореняци с прадеди още от турско. София не прави изключение, както и Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Плевен и още поне 10-20 други града, ако не и много повече

17

Анонимен

преди 7 години

Един съсед такива неправилно паркирани коли ги оправяше с кофичка кисело мляко върху стъклото - няма измиване като изсъхне. И разбира се няма значение дали колата е скъп джип или евтина кола от автоморгите на Италия. Само хора с комплекси слагат ударението на това, каква е колата.