24

vlady

преди 7 години

Жалко за уникалния архитектурен паметник беше невероятна сграда. Крайно време е да се създадат архитектурни резервати в София - Сточна Гара, Банишора около трамвайното и тролейбусното депо, Захарна Фабрика - старата фабрика и няколко околни сгради. Всички тези резервати следва да бъдат строго охранявани от съвместни патрули на ДНСК и МВР и да не се допуска промяна на уникалната архитектура.

23

Анонимен

преди 7 години

Кога ще срутят и сградата на Син Сити и още много други полусрутени постройки. Помня имаше един завод за панели на бул.България,сега там е България мол.Да пуснем сълза и за него.Реваха и за някакъв тютюнев склад в Пловдив,чак съдят хората там хахахаха.Да запазим като музеи тогава и старите къщи на село,старите бусове.Столична.община що купува нови рейсове,да се возим в движещи се музеи Икарус и Чавдар.

22

SpaceX

преди 7 години

От 30 Именно пред кино Сердика съм виждал най-голямата опашка за билет за кино . Тя се виеше първо във фоайето на киното като змия след което поемаше покрай сградата в посока СУ и стигаше почти до светофара на Оборище . Година беше 1981 на премиерата на Империята отвръща на удара от поредицата Междузведни войни.

21

SpaceX

преди 7 години

В момента в София има повече киносалони с повече места за зрители , за качеството им въобще няма нужда и да се споменава. Мога да ви ги изброя старите по имена , всичките .

20

Цеко

преди 7 години

СОфия- Европейска столица на киното???

19

Иван

преди 7 години

И аз съм ходил едно време на кино там, както и в други кина. Но е факт, че след като се появиха кината в моловете /по-комфортни, модерни, приветливи/ другите залязоха. По-добре, че са го бутнали и да направят нещо което да се ползва отколкото да седи някаква запечатана сграда и да се руши с години. Голяма драма голямо чудо

18

29msf

преди 7 години

Някой спомня ли си как преди години нарочно го запалиха това кино, за да го дадат в последствие на някое "наше" момче да прави парички наготово от локацията.Още тогава се знаеше, че ще го бутнат нарочно и ще направят хотел на негово място. На никой не му дреме как изглежда нашия град и да се запази облика му.Съсипаха кино "Изток", х-л "Плиска", кино "Сердика". Да са ни честити били-те, банките и моловете, братя европейци.

17

До 23

преди 7 години

Няма по-стойностен заместник на киното от хотела, нали???

16

Анонимен

преди 7 години

сега ще излезе, че учителката-кмет не знаела и е в отпуска на някои екзотични острови и връзка с нея няма!

15

bros

преди 7 години

До АнонименУви, напълно съм съгласен с Вас, Драги ми господине!Стефчо с белите маратонки и изтърканите 'жинси... Оная малката наркоманка, Майчето,Любчо вокалчето, Мирчо каризматичния... Се фани единия, удри го у другия! Невероятно посредствени, но за сметка на това нагли и пробивни със всички средства (разбирай и дупки)...

14

Ник

преди 7 години

Снимка: Стефан Вълдобрев ?!?

13

Анонимен

преди 7 години

От снимките е видно, че ако се води по пирнципа "старо и занемарнено" то и другите сгради около киното са за събаряне. Единствената разлика е, че там живеята хора. Ще бъде като на други места у нас. Лъскава сграда и покрай нея сива и мрачна история.

12

Анонимен

преди 7 години

И в провинцията и в столицата има достатъчно кухи ***, които ще превърнат България в султанска "демокрация", също като Турция. Простолюдие ,което не уважава интелигенцията си рано или късно се превръща в анадолско-арабска диктатура.

11

Анонимен

преди 7 години

Ами като толкова ви е мъчно за киното защо не си зададете въпроса защо не е било поддържано, а е оставено да стигне до положението от 8-*** снимка опушени стени и разбит покрив?

10

спомени

преди 7 години

Да. Остават само спомените. Star wars гледах за първи път там.

9

Анонимен

преди 7 години

Пожелавам бърз фалит на хотела

8

Анонимен

преди 7 години

Една от трагедиите на България е невероятната посредственост на софийския "елит" - по-точно жълто-паважната лум.п.ен върхушка. Типичен пример е "певеца" Вълдобрев, един от легиона небедени пишмян звезди - "известни с това, че са известни".

7

ля ля

преди 7 години

хубави филми съм гледал там :) беше с най-якия саунд :) и екран разбира се :)

6

Комшиите за София

преди 7 години

За липсата на напредък в интеграцията й в ЕС, след като получи огромни средства, може да се съди по занемарения вид на столицата София, която, меко казано, прилича на турски град от 70-те, пише авторът на статията Илнур Чевик. Градът и България се нуждаят от сериозни подобрения във външния вид. Човек да се чуди какво са направили тези хора с милионите евро, които ЕС наля в страната. Българският колега на Давутоглу - Бойко Борисов, изглежда, се мъчи да внесе стабилност в страната, където хората започват да си задават въпроса какво е станало с всички тези евросредства.Прочети още на:

5

Киноман

преди 7 години

Багериста е просто изпълнител... но придава цвят на статията.