47

Анонимен

преди 7 години

аутсорсинг= източване, модерна форма на робство и ограбване на работниците с ниски заплати

46

всички гледни точки

преди 7 години

До 67,Аз не знам кой накъде бега, ама айде обясни ми факта, че хиляди турци работят в Русия, в строителството, при условие, че минималната работна заплата, някой условности, в Турция е около 4-5 пъти по-висока от тази в Русия!

45

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен"Абе аз не съм чул някой да бега в Русия, всички бегат на запад, а вие?"Просто си нямаш на идея, колко хора чакат за руски паспорт и колко са го получили до сега!!!Това , че не го споменават по нашите медии...

44

всички гледни точки

преди 7 години

До анонимен 67,Ти зарежи печалбата, ами виж на каква цена им изкупува НЕК електоренергията!

43

всички гледни точки

преди 7 години

Не че му пука особено много за Лукойл, но след като плаща- какъв е проблема?

42

Анонимен

преди 7 години

До всички гледни точкиЛукойл е най-големия платец на данъци в България - всяка година плаща 4 милиарда.

41

Анонимен

преди 7 години

Бе защо никой не иска да аутсорсва в Швейцария, Германия, Англия, САЩ - толкова ли са зле тези държави, ами всички аутсорсват във Филипините, Индонезиа, Виетнам, България?

40

всички гледни точки

преди 7 години

До анонимен 55, Само не ми е ясно как се генерират тези 5млрд от Газпром и Лукойл, дето всяка година изтичат към Русия? Аз принципно съм навит да ги национализираме, само че чакам предложения какво ще ги правим след това! Виж, "Мариците" ако ги национализираме- въглищата са си наши, водоемите и територията също- няма проблеми!

39

всички гледни точки

преди 7 години

До анонимен 38,Ти пък откъде знаеш колко вземат програмистите в Русия?Относно аутсорсинга- това не е нещо ново за България! Просто досега се прилагаше предимно в строителната дейност! Преведено на *** български език, това означава подизпълнителна дейност! Няма лошо, ама като се има предвид, че безработицата във Франция не е от най-ниските, то едва ли някой ще го вземе насериозно този призив! Още нещо- програмирането за чужди фирми не е точно аутсорсинг дейност!

38

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

преди 7 години

Като отидеш в Лидъл , попитай на касата или някой , който реди стоката колко взима, ама тихичко, за да не чуят и да не го уволнят...И при социализмът се крадеше, НО сега по време на демократичния капитализъм - нещата излязоха от контрол!НЯМА НИТО ЕДНА ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА, В КОЯТО ДА НЯМА РУШВЕТИ И ПРОЧИЕ! НЯМА!Има гей-паради, с които не знам какво се опитват да ми кажат, че може би не трябва да имам нормално семейство а да се извръщавам...Да работя и пак едвам да свързвам двата края....

37

Наблюдател

преди 7 години

Френските фирми имат опит. Питайте Ченалова, тя добре ги "подготвя"!

36

@@@@@@@@@@@@

преди 7 години

Страхотна инвестиция направиха Кауфланд! Огромни магазини, работни места , заплати по 600 лева, а в същото време убиха родното производство, и печалбата , която се равнява на много милиони, вместо да остава тук в БГ и да се инвестира в нещо друго, то тя тече към Германия...Колкото до социализмът, живели ли сте по негово време, знаете ли каква е същността му , каква е идеята му и дори от къде произлиза...

35

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

преди 7 години

Вместо държавата да инвестира ударно в образование и от там да се изкарат кадри, които един ден да отриват нови технологии , правят производства и сами да работим за себе си.... то стратегията ни сега е , да идват западни фирми , да правят фабрики тук, един от висшите да се намести на президентския пост на фирмата и да *** голяма заплата, а другите роби да бачкат...И печалбата да си отива примерно във Франция...Нещо схемата не ми харесва!

34

Щирлиц

преди 7 години

Нормална снимка поне сложете,че е срамота...

33

ha ha

преди 7 години

Този дали е чул /или по-скоро разбрал/ зо Брекзит??? Много се съмнявам...

32

БГ Работник

преди 7 години

До БГ работодателСори пич, ама аз като наемен работник имам интерес заплатите да са по-високи. Щом оутсорсинга те е принудил да ги вдигнеш, значи си можел да си го позволиш , ама просто си цакал работниците. Така че аз съм за оутсорсинга щом води до конкуренция за работници.

31

Коцев

преди 7 години

Каквото и да приказва Плeвню, думата имат пазара на труда и социално-иконимическата обстановка в дадена държава. И двете неща се формитат пряко от обитателите на държавата. Така че каквито обитателите, такива и инвеститорите. Не търсете причината у президента. А и като писа някой по-долу не чакайте друг да направи нещо , а проявете сами предприемачество ако имате акъл за такова нещо.

30

mery

преди 7 години

До АнонименПредпочитам дъщеря ми да работи за една от изброените фирми, а не с две висши да е безработна по цял ден да виси и затъпява по кафенетата! Упражнява си чуждия език, осигуряват я на пълния размер заплата, ползва болнични и извънредния труд се заплаща така както трябва!

29

БГ работодател

преди 7 години

Абе заради тия залъгалки оутсорсинги постоянно ми бягат работниците, принудих се да вдигна заплатите почти с 50 % , а това ми оскъпи продукцията и намали печалбата. Ако продължава така може и да затворя кепенците.

28

:(

преди 7 години

Момчето е натрупало милиони с продажба на бели роби (строителни работници) в Германия. Затова не му се чудете, че отново предлага българите за роби. Това може, това прави.