43

Анонимен

преди 8 години

Румънците днес правят мобилни телефони - дали са взели лиценз от някой - съмнявам се.

42

Анонимен

преди 8 години

Абе що за "селтако" няма звездички?

41

до 48

преди 8 години

***, нищо не сравнявам - просто казвам как беше! А колко игри съм играл на Правец - без изобщо да подозирам как са го направили.... :-)

40

Анонимен

преди 8 години

Къде си тръгнал да сравняваш Китай с България, селтако. България първо има подписани споразумение и договори с ЕС, следователно и със САЩ. Китай нямат, а и в Китай е като на друга планета. Ти знаеш ли какво означават 1 милиард и 400 милиона население. Всяка година в Китай се раждат по 16-17 милиона деца на година, колкото 3 Българии.

39

Анонимен

преди 8 години

Сега китайците крадат и копират на поразия и никой не смее и дума срещу тях да каже, а ако ние го направим ще ни смачкат...

38

Анонимен

преди 8 години

"За да се преодолее ограниченията върху трансфера на технологии от западни страни наложени от COCOM през 1964 г. към Държавна сигурност е създадено Управление за научно-техническо разузнаване (УНТР), което на практика се занимава с промишлен шпионаж като тайно закупува ембаргови образци, технологии и елементи. Разузнаването използва за прикритие външнотърговските организации и задграничните им дружества, а има и свои фирми. Политиката на безогледно използване на всички средства за развитие на технологиите е одобрена от най-високо ниво."- С други думи - едно време копирахме като китайците..

37

biturbo

преди 8 години

Епъл винаги е бил имиджов аксесоар, но при тази честа смяна на моделите таргет групата на потениалните потребители започна да се задъхва със събирането на средства за закупуване на новия модел. Особенно очевидно е това в бедни държави като България.

36

Анонимен

преди 8 години

"Правец е серия български персонални компютри, създадени от Иван Марангозов и разработени в ИТКР, БАН, произвеждани основно в ЗИМ, Правец и други заводи в България. През осемдесетте са използвани компютърни архитектури на Епъл (при Правец 8x, с изключение на Правец 8Д) (Apple I, Apple II) и IBM PC (при Правец 16). Всички 8-разрядни компютри Правец са с процесор 6502 с работна честота 1,018 MHz или българското му копие СМ630. Производството на всички модели е прекратено в началото на 90-те го

35

Анонимен

преди 8 години

Китай е голяма държава и американците не смеят и грам да им се противопоставят!Едно време по времето на социализма и нашите служби откраднаха технологията за компютъра от епъл и произвеждаха компютри правец, но тогава бяхме по-силна държава и можехме да си го позволим....

34

Анонимен

преди 8 години

Епъл не е нищо особено само актьорското майсторство и маймунджалъците на Стив Джобс ги крепяха, но вече ги няма. На iСектата обаче не им пречи вече почти десетилетие да са зомбирани.

33

Анонимен

преди 8 години

Китайците отдавна продават телефони с ретина дисплей като на айфона, с многоядрени процесори - и то на цени много по-ниски от телефоните на епъл! И даже китайските имат някои екстри от които са лишени епълските телефони..

32

Анонимен

преди 8 години

Китайците са копирали почти всичко от скъпите епълски телефони - и ги продават 5 пъти по-евтино! Да не забравяме че тези "невероятни" айфони също се произвеждат в Китай!

31

Анонимен

преди 8 години

И "супертелефоните" на епъл струват над 1000 лв, а с почти нищо не превъзхождат китайските телефони за по 200 долара - някои от които са даже по-добри.

30

Анонимен

преди 8 години

За по 160 долара има китайски телефони с почти същите качества. 200 долара да сложим за по-хубавите модели - далеч по-евтини са от супергениалните телефони на епъл!

29

Анонимен

преди 8 години

Чакам с нетърпение тази година да излезе и да си купя НОКИЯ ( НЯКОЯ ) с андроидче без никакъв контакт с микрософтчето и забравям за каквито и да е било марчици , дори и за гаражните супер велики .

28

Анонимен

преди 8 години

Ябълките са прекалено кисели, ако не са достатъчно узрели. Сега на мода са по-евтините азиатски сливи.

27

Ханонимен

преди 8 години

''Най-високооценената компания в света...'' ...ППФАААХАХАХАХААА... хахаххаааа... Добре, добре ...!

26

Анонимен

преди 8 години

Както винаги тука са се събрали най-големите капацитети. Разбират ги нещата. А в това време милярдите в сметката на Епъл капят, управленските нива взимат милиони зплати и бонуси, а минъоните мислят че за интелектуалният им труд 10к в долареси е яката работа. А най странно е да си фен на нещо за което даваш пари а друг печели яко от това.

25

Анонимен

преди 8 години

до ИветаТи сериозно ли имаш ТЕЛЕФОНSamsung Galaxy ultra led !!! :))))))И какво не се СМЕНЯЛО !!! :))))

24

42

преди 8 години

Много важно.