34

може би

преди 9 години

А може би, работодателят е преценил така, именно защото програмата е социална, а кандидатът е бил толкова добър ,че би спечелил място и без да е по социална програма.

33

Анонимен

преди 9 години

А споко! Това не важи само за хората с увреждания. И мен са ме отпращали с думите "Прекалено сте образована за тази позиция!" И понеже бях в началото на 20-те така и не схванах каква е логиката докато не разбрах, че вместо мен са назначили...племенницата на шефа. Най-вероятно и случаят с това момче е подобен. За позицията е имало "наш човек", ама формално, за да се усвоят едни пари, е трябвало да има и други кандидати и Мартин просто е имал нещастието да попадне в ролята на статист в пиеската.

32

Друг анонимен

преди 9 години

До АнонименАбе не е като да не пробват...

31

Анонимен

преди 9 години

Аз пък не виждам проблем. Всичко се заключава до това, че се търси определен кандидат, с определени знания и опредлен психо профил. Ако човека показва по-добри резултати от нужните, не пасва също толкова, колкото и човек който има по-малко от нужните резултати.За това се казва "не съотвествате на нашите изисквания". За какво ми е на мен човек на 30 с 2 висши и 3 езика, ако планирам да го държа на 1000 лева заплата? Нали след 3 месеца ще ме зареже и проблема пак е за мен?

30

Надя

преди 9 години

Марти, просто не си за там! Напред и нагоре! Завършихме заедно маркетинг и знам, че заслужаваш повече!

29

Анонимен

преди 9 години

Аз като му гледам мутрата неприятна и аз няма да го взема.Така като го гледам само ядове ще създава.А и освен това от къде сте сигурни,че всичко е както този го е описал???Защо драскачите преди да пишат не изискаха официално становище от работодателя.

28

Анонимен

преди 9 години

ХА ,че той си има фирма .Ха сега познайте кое ще му е приоритет?? работа в Теленор или собственият бизнес.Не са го взели защото са решили да дадат шанс на някой по-нуждаещ се вероятно.А тоо с....я вместо да го приеме мъжки тръгнал да реве.Да не си първи или ще си последният на който са отказали работа.НЕЕЕ СТАВААААШ вероятно.

27

Анонимен

преди 9 години

До ИстинаНавсякъде, не само в България е така.

26

Анонимен

преди 9 години

учете арабскиза да работите с новите си колеги от Афганистан

25

Анонимен

преди 9 години

Преди години: "Вие сте най-добрият кандидат, но няма да ви взема, защото сте жена. Ще почнете деца да раждате, болнични да взимате, а на мен ми трябва човек тука непрекъснато." Било е за добро, по-късно разбрах, че съм била в част от империята на Пеевски .

24

Анонимен

преди 9 години

Според мен просто им е трябвал някой отчаян човек, който ще си трае и ще се радва на подаяния, а те ще се тупат в гърдите колко са състрадателни и толерантни към инвалидите. А този изглежда като човек, който би имал претенции да си търси правата, когато нещо не е наред. А и има блог, което означава, че като нищо може да ги изтипоса, че си правят ПР на негов гръб.За съжаление на такива хора у нас или изобщо не се дава шанс, или се използват за реклама. А сред тях има и доста кадърни.

23

d

преди 9 години

"Излезе, че щях да имам по-голям шанс да започна работа, ако бях необразован, тъжен, пасивен и че за тях явно това е по-важно от реалната работа, която ще им свършиш. Разочароващо!""А пък аз съм имал бизнес с копирайтинг услуги и съм работил в семейния магазин, затова не съм имал нужда от помощ."Имали са предвид финансови възможности. Никой не казва, че ако е бил по-малко квалифициран са щели да го наемат. Изобщо не е разбрал какво са му казали!

22

Анонимен

преди 9 години

Не виждам нищо лошо в политиката на фирмата да дават шанс на хора, които нямат много други алтернативи в живота! Аз лично бих купувал повече продукти от такива фирми ако знам, че така ще помогна на хора в неравностойно положение да водат един достоен живот!

21

Анонимен

преди 9 години

Не обичал програми за хора с увреждания, но кандидатствал за такава длъжност и накрая остава недоволен! След като смята, че е много добър, защо не кандидатства за нормална позиция по същата специалност? Там ще са важни единствено знанията!

20

Blake

преди 9 години

Явно са търсели някой, който да им работи за МРЗ, колкото да си направят ПР на негов гръб... Момчето явно е било доста повече, отколкото са очаквали, предполагам не става да го залъжеш с малко пари...Няма страшно, и аз съм изпадал в подобна ситуация. Пича като търси - ще си намери!

19

не го взимай присърц

преди 9 години

тъпотиите на HR отделите край нямат...

18

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен12А защо по дяволите квалифициран човек кандидатства за неквалифицирана работа? Ами напишете си по-скромна биография и не развявайте пера там, където това не се изисква.

17

Анонимен

преди 9 години

Аз не виждам драма с случката, напротив - напълно резонно е, ако изискванията за длъжността са по ниски, работодателят да предпочете не най - образованиия, а друг по-малко образован, но достатъчно квалифициран кандидат. Кой ще иска да наеме, например, на длъжност обикновен касиер в една фирма, кандидат с магистратура по икономика, инженер на длъжност шлосер, юрист - на някаква обикновена административна работа (да речем ТРЗ). За тях очевидно работата е временна и се махат при първа възможност.

16

Момо

преди 9 години

И един съвет:Защитавайте си всичко, което пише в автобиографията ви!Всеки ред, който сте написали там трябва да можете да го защитите.Покажете, че разбирате поста. Познавате фирмата. Знаете какво се изисква от поста и какви качества са нужни. Говорете уверено и бъдете сигурни, че желаете поста.Покажете мотивация, но не прекалена.Ако мислите, че ще размахате някаква диплома и работодателят ви ще припадне от кеф се лъжете.Интервюто за работа си е изкуство!

15

Анонимен

преди 9 години

Интервюто е двустранен процес - и кандидатът оценява тези, които го интервюират. Аз примерно ръсих врели -некиперли пред едни юпита с докторски степени/под 30-годишни/, защото искаха да мога да карам самолет, за да карам трабанта на техния завод/образно казано/. Проблемът е ,че при третия неадекватен въпрос, просто ми станаха безинтересни и започнах да ги гъбаркам. Естествено, че не ме взеха, но и втора година пускат обяви за длъжността.