70

Анонимен

преди 8 години

Снимката горе може би цели да покаже каква екзотика могат да си позволят безработните със заплати

69

муспи

преди 8 години

Това не е във Финландия, а в България. Само че се прави без излишна парлама. Целият управленчески елит, около сто хиляди е на пособия, наистина гигантски. Че Станишката само си е купил замъка в Швейцария с пособия! Че властта допусна да се срине техния отбор във В група, демек и те страдат, само и само за пособията да не става дума.

68

от Финландия

преди 8 години

до Мика ХакиненПрав си. Това е нивото на списвачите на заплата тук, да маниполират читателите. Защо не написаха пресната новина от Финландия днес, че страната се тресе от стачки и искат оставката на правителството? Стачкуват милиони ученици, пенсионери, семейства с деца и работници, които не са доволни от ЕС политиката и високите данъци, от намаляването на детските , пенсиите и други социални надбавки? А? Ами защото гогле преводач не им го е казал!

67

Мика Хакинен

преди 8 години

Български фантазии в измислена статия за финландците....

66

Чак пък

преди 8 години

До ООН/127, 128Чак толкова кратко бъдеще - не мисля. Още не могат да се справят с "Еврозона". Още не могат да се справят с различията във Фискална политика в ЕС. По-скоро виждам евро-скептизъма да се увеличи краткосрочно, сред най-развитите държави, и даде отпор на такива глобални управления.

65

от финландия

преди 8 години

Доста бедни познания, за да не кажа никакви има написалият статията за Финландия! Смешно е да пишете неща, които не са така. Финландците и сега ако са безработни си взимат социални всеки месец по 600евро. Какви проекти ви тресят? Не сте превели правилно и разсъждавате с фантазии за непознати ви неща...

64

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 117Моята теза е че изобщо не трябва да се дават пари. Ако проблема е глад - да се даде храна. Ако проблема е подслон - да се даде подслон. Няма нужда храната да е добра, нито условията на подслон да са добри - не е целта хората да се чувстват комфортно. Целта е да останат живи. После те ще се борят за комфорт, и добри условия работейки.

63

Анонимен

преди 8 години

122, започваш да искаш да ядеш! Без значение как, без значение дали ще просиш или крадеш. И най-лошото е, че дори и да имаш хубава работа в момента, не си застрахован утре и ти да си в това положение, просто защото се случва, виждал съм го. И не, не уча, отдавна завърших и имам добър бизнес.

62

АНТИ

преди 8 години

до неразбралитеСоциализма имаше успехи в началото с работливите поколения останали от царско време.След като те си отидоха дойдоха тарикати крадци и накрая соца свърши.

61

Анонимен

преди 8 години

117, зависи колко взимаш и колко даваш. И сега ти отнемат част от прихода, като се дава за едно или друго и не знам да има определена ставка за цял свят, може би защото няма ясно определен процент на преразпределение. Ако ти дават достатъчно, за да не умреш от глад, но не достатъчно за кола, няма ли да почнат да искат и кола?

60

Анонимен

преди 8 години

Финландците май гледат от нашите ромове. Няма лошо. Щом има балъци да им плащат масрафа.

59

Анонимен

преди 8 години

115, за това се казва, че правят първо експеримент с 5000 души, а не се въвежда. А когато нямаш какво да ядеш и се чудиш всеки ден как ще платиш утре 5 лева за храна, вярвай ми, много бързо забравяш и да търсене на работа и за нормалното отношение.

58

Анонимен

преди 8 години

До 110Като дадеш пари на някой, първо ги вземаш от някой друг, значи съответно той не може да ги харчи и не може да се развива. Също я има и моралната страна на това да отнемеш от продуктивните и да дадеш на хора които нямат нищо общо с тях. И също цялата теза че като дадеш пари на някой, той се развива е смехотворна.

57

Анонимен

преди 8 години

Заглавието подвежда, тук не става дума за заплати, а още по-малко за безработни, става дума за минимален доход за всички.

56

Анонимен

преди 8 години

Стига писахте измислени статии! Смешни сте! Простеете и гнусеете! Поздрави от Финландия!

55

Анонимен

преди 8 години

до 108Не е трудно да се разбере, прима се че хората няма да мислят за храна и подслон, а от там имат време да се развиват, а най-хубавото е че това не са изгубени пари, а са такива, които са влезли в икономиката, защото това са задължително изхарчени пари.

54

Соц скептик

преди 8 години

До Анонимен 82Цитат "Безработицата в Русия е под 5%. Откакто рублата поевтиня..."Ами щом девалвацията работи толкова добре за руснаците, браво на тях. При нас хиперинфлацията беше държавна политика 96-97 година, но не се получи много добре за повечето хора.

53

СОЦИАЛНА СИСТЕМА

преди 8 години

В БЪЛГАРИЯ НАПРАВО Е КАСАПНИЦА ! Ако имаш телевизор и сателитна чиния ,нямаш право на помощи ,тоест "богат си" ! А тук на запад нямаш право на помощ само ако си собственик на скъп имот ! Дори автомобил да имаш пак не ти спират помощите ,ако по документи си го купил до 5000 евро ! Дори държавата ти опрощава данъка за телевизор ,който на месец е 18 евро ! Не става дума за кабелната телевизия ,а за данък телевизор ,в Бг нямате такъв данък !

52

АНТИ

преди 8 години

Капитализъм сме имали до 9 септември. Но хората не са били лоши както сегашните!

51

иван

преди 8 години

Като чета какво става във Финландия все повече намразвам българския капитализъм. Не от любов към капитализма бягат българите на запад както обясняват демагозите наши политици, а от повечето социализъм, който има в онези общества изчистени от всякакви червени, сини, жълти и широкоспектърни крадци и боядисани лапачи.