26

Анонимен

преди 8 години

До ОФФФФgluposti v italia horata s darjavni pensii jiveiat mnogo dobre.bil sam nevednaj i znam to4ka. Бил си ама скоро явно не си, дори екскурзоводите го казват, за старите пенсионери с по 2-3000 пенсия и новите с по 600-700 - "най-голямата болка на Италия"....и тава става на всякъде, държавна пенсия над минималната заплата го ЗАБРАВЕТЕ в бъдещето!!! Помогнете си сами, а не се лъжете на голи обещания! Статията е профанска и няма ни един анализ, а само жалване за нещо, което е неосъществимо!

25

Анонимен

преди 8 години

До ОФФФФgluposti v italia horata s darjavni pensii jiveiat mnogo dobre.bil sam nevednaj i znam to4ka.

24

Анти

преди 8 години

Не народ - а *** - това сме ние българите,и 100 години да ни вдигнат възрастта - пак така ще си кротуваме,няма по големи убитници от нас

23

Анти

преди 8 години

Какви европейски тенденций бе калфин,що се правиш на *** бе човек - до кога ще се подигравате с хората бе.С мижавите български доходи цените на ток и услуги - на храни трябва да са съобразени с българските доходи *** а не с европейските тенденций.Пенсийте следва да са съобразени със средната продължителност на живот в България а не със европейската.Отвратена съм от всички вас продажници

22

художника

преди 8 години

Сега най сетне се разбра, че и да се делиме на националисти, леви или десни, докато не ни кипне и не станем БЕСНИ, ще го ядеме всичките еднакво.

21

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 8 години

Като чета коментарите се обнадеждавам, че доста хора вече са прозряли нещата. Инвестирай в деца и внуци, не чакай филанкешията-чиновник да се грижи за теб. Същото е и със "здравеопазването". Не мисли, че лекарят е отговорен за твоето здраве и за това те лекува. Отговорният си само ти, а за лекаря си "портмоне".

20

Анонимен

преди 8 години

Не давам нищо на катуна България,1 стотинка няма да дам.Тази страна е обречена,пенсийте са по черноморското крайбрежие и още,просто българите трябва да си ги вземат,тогава може да подкрепя държавата си.Но това значи борба на живот и смърт,както и много затвори.Клиентите за тях са много,олигарси,мутри,"политици""съдебната власт"

19

elisk

преди 8 години

Обречена държава и обречен НАРОД! Ще работим, докато не умрем, за да можем да издържаме! Тези, които доживеят пенсия ще мизерстват и ще се питат това ли сме заслужили? Така, както са сега нашите близки! Очаквам с нетърпение "светлото" бъдеще....

18

Буря

преди 8 години

Истината е в частните пенсионни фондове!! Там моето си е мое, чуждото се знае на кой е!! Там който е работил и каквото е получавал си е за негова сметка. В тях поне е сигурно- недай си Боже се споминеш ...ЗАКОННИТЕ ти наследници получават всичко което си събрал през годините. Много държави осигуряват на гражданите си достойни пенсии благодарение на частните фондове. Хора, моля прочетете повече за тях и се ограмотете. Никой няма да мисли по-добре за светлото Ви бъдеще от самите вас.

17

Анонимен

преди 8 години

"А тъмните ни събратя до колко години ще работят. Упс забравих. Те не работят. Те ще получват помощи до 65г, а после пенсия."Ами те ще толкова, колкото получават белите им събратя, ако мислят като аврторчето ;-)

16

Анонимен

преди 8 години

А тъмните ни събратя до колко години ще работят. Упс забравих. Те не работят. Те ще получват помощи до 65г, а после пенсия.

15

ДАм

преди 8 години

Абсолютно, хора научете едно!!! Това, което сега плащате на държавата, ще ви стига САМО за социалния минимум в конкретното място, където живеете....няма да споменавам държави и колко е необразован автора, НО има развити държави, където 60% от пенсионерите имат доход НЕ от държавната пенсия, а от други финансови инструменти (в това число и акции, лични спестявания или фондове и т.н. и т.н.), така става навсякъде държавната пенсия = социална......питайте италианците за старите и новите пенсионери!

14

куку

преди 8 години

Въпросът е и какво ще си купя с тези 1100лв, ако пак мога да си позволя само 1 кисело мляко и хляб ..............

13

Анонимен

преди 8 години

Кой ще ви работи през 2037 не знам! Аз си стягам багажа и отивам да работя в някоя нормална държава!

12

Анонимен

преди 8 години

то си е за писване ,край няма ...бачкаш,хрантутиш още поне три кърлежа и умираш преди мизерната пенсия ...

11

ОФФФФ

преди 8 години

Офф глупости, каква е тази *** статия. Отново див популизъм, че като плащаш чинно на държавата и тя ще те гледа като писано яйце като остарееш! Няма такива пенсии никъде, а старите пенсионери, който обикалят света.....ами те просто не разчитат на държавната им пенсия - позаинтересувайте се малко! И не разчитайте на държавата, а си помогнете сами, за да се пенсионирате когато ИСКАТЕ! А иначе автора да ходи в Северна Корея, само там като започнеш да бачкаш на 18 и се пенсионираш в същата професия

10

Баба Меца

преди 8 години

Чакайте сега, какви 20 години, какви пет лева? Някъде четох, че със сегашните темпове, ще стигнем 50% от европейското заплащане някъде към 2040-та. Така че няма да е пресилено да кажем, че "светлото" бъдеще ни чака някъде след 2060-та, но не нас, а някои "роми", щото до тогаз само те ще останат в "родината".

9

маг

преди 8 години

2037 год няма да има България.Калфин затова обещава.

8

Анонимен

преди 8 години

Абсолютно, мн добре е написана статията, страхотно подчертава целият абсурдизъм и безсмислие на тази реформа, тя въобще не е съобразена с действителното положение, в което се намира стараната, но това е нормално, в нашият парламент винаги са гласували закони и са взимали решения, които са напълно неадекватни, или са безкрайно прости или нагли, или си живеят в техния си свят и въобще не осъзнават действителността на ситуацията. Иначе страната е заминала отдавна, тепърва ще започне да си личи мн.

7

S

преди 8 години

И след 20 години ще си останем по-големи мизерници от гърцитеПонеже сега не сме ....