88

СТРАНДЖАТА

преди 8 години

Щипка комунизъм в манджата... - и вече става негодна за консумация...

87

БайПламенОтТоронто

преди 8 години

Аз имах един познат, от ранни ученически години се научи да свири на бузуки. Така и не научи гръцки. Пееше и свиреше с пълен глас. Ясу паликари. И познайте. Винаги и навсякъде беше обичан и май не му се налагаше да си плаща сметките, а всъщност си живееше супер - шморкане пушене и сиртаки понеже е готин. А хората около него - щастливи. Ами какво да ви кажа, някой просто смятат че са готини и симпатични - и ето те стават такива. А кой плаща - това е друг въпрос. Все някой. Не ги мислете гърците.

86

Ваня

преди 8 години

Колкото до Полша - всеки, който е чел Бжежински и Макинтър е наясно за Хартленда, разделението между Русия и Германия и появата на силна Полша на мястото на Германия, както и разделителната линия през Балтика до Черно море. А Гърция и Турция държат Дарданелите. Прочетете и Хабермас какво казва по темата за Гърция. Не сте по-умни от тях. И няма нищо случайно в геополитиката. Защото кризата в Гърция е геополитическа, не икономическа.

85

П.Петров

преди 8 години

До Препоръка 115,Ако изпитвате затруднения да следите мисълта ми мога специално за вас да ви разясня, стига да пожелаете. Кое не ви е ясно?През соца:"Салам у дома се купуваше само, когато идваха гости или по празник. Хлябът се зареждаше два пъти сутрин и вечер и за час свършваше."Ранния соц: 60-те години на 20 век, не съм бил роден, тога хората все още не са се измързелили и не са разбрали какви точно *** ще станат комунистите.Нямам добри спомени от късния соц. 70-80-теНещо неясно ?

84

Анонимен

преди 8 години

До бай груйоТи ходил ли си в магазина? Знаеш ли какви пари ще платя, ако храня животни с овесени ядки, например???? Гърция трябва да каже НЕ на крадците от МВФ и ?ЦБ. УСПЕХ, Гърция!

83

Препоръка

преди 8 години

До П.ПетровВие го казвате.Салам у дома се купуваше само, когато идваха гости или по празник. Хлябът се зареждаше два пъти сутрин и вечер и за час свършваше.Да му мислят хората, живели в ранния соц., които имат добри спомени за него. Аз нямам такива .---------------------- Едното изключва другото. Доброжелателно ви предупредих за вредите от палмовото масло , ГМО продуктите , но вие демонстрирате явно раздвоение на личността , за това препоръки се търсят от лекари.

82

бай груйо

преди 8 години

ОТ КЪДЕТО ТРЪГНАХА ТАМ СЕ ЗАВРЪЩАТ. МЛАДИТЕ НЯМА КАК ДА ЗНАЯТ КАКВА БЕШЕ ГЪРЦИЯ ПРЕЗ 60 И 70 те ГОДИНИ НА 20 ВЕК. А И НЯМА КОЙ ДА ИМ КАЖЕ. ТАКАВА БЕДНОТИЯ И МИЗЕРИЯ БЕШЕ ЧЕ НЯМАХА КАКВО ДА СЛОЖАТ НА МАСАТА СИ. СТАРИТЕ ХОРА В ГЪРЦИЯ ОЩЕ ПОМНЯТ КАК СА ЯЛИ ОВЕСЕН ХЛЯБ. ОВЕСА Е ЗА КОНЕТЕ НЕ Е ЗА ХОРАТА. УТОЧНЕНИЕ ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕЗНАЯТ КАКВО Е ОВЕС. СЕГА ЦИПРАС ГИ ВРЪЩА ТОЧНО В ОНОВА ВРЕМЕ КОЕТО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СИ СПОМНЯ. НО УВИ. ТЕ СИ ГО ИЗБРАХА ТЕ ДА МУ КУСАТ ПОПАРАТА.

81

П.Петров

преди 8 години

До Препоръка 106Аз не живея на пенсия, за да се храня с нещо произведено с хидрогенирани мазнини. Имам и избор, както в цената, така и в качеството. Да му мислят хората, живели в ранния соц., които имат добри спомени за него. Аз нямам такива .

80

Анонимен

преди 8 години

До ВасилевТо и в Полша приватизираха всичко.Ама там направиха и ЛУСТРАЦИЯ, другарю Василев.Тънката разлика с нашенската действителност !

79

П.Петров

преди 8 години

До Анонимен 99.Е не е вярно! Салам у дома се купуваше само, когато идваха гости или по празник. Хлябът се зареждаше два пъти сутрин и вечер и за час свършваше. Кисело и прясно мляко имаше само сутрин, също свършваше за час. Олио просто нямаше, в деня когато се очакваше опашките излизаха извън магазина. Месото се купуваше с връзки от Родопа, За качеството ще дам само един пример - "Марципан", ама социалистически, не истинския от смлени бадеми.

78

Препоръка

преди 8 години

До П.ПетровЯвно консумацията на палмово масло и ГМО продукти силно е повлияло върху въображението ви.80 % от храните са вносни и нещо повече , вредни. Вземете мерки , ефекта от палмовото масло не е само в развинтената фантазия

77

Анонимен

преди 8 години

С това съм съгласен! Във всяка една нормална развита държава образованието, здравеопазването и преквалификацията трябва да са безплатни, за да може да се извлече максимума от нацията и друг път съм го казвал. Но социалното трябва да спре до там! Всичко останало да е на застрахователен принцип. Работиш, плащаш вноски, при нужда - ползваш....Ми то така беше и при соца, за всичко друго се плащаше, но имаше само една застрахователна компания и тя беше държавна.

76

Анонимен

преди 8 години

На референдума гърците ще избират между чума и холера.

75

П.Петров

преди 8 години

До Анонимен 94С това съм съгласен! Във всяка една нормална развита държава образованието, здравеопазването и преквалификацията трябва да са безплатни, за да може да се извлече максимума от нацията и друг път съм го казвал. Но социалното трябва да спре до там! Всичко останало да е на застрахователен принцип. Работиш, плащаш вноски, при нужда - ползваш. В противен случай от прекален социализъм се шири мързел, ниско качество и ниска производителност-това съсипа социализма(плюс липсата на интелигентност във власт имащите)

74

Анонимен

преди 8 години

До ВасилевАко богатите гърци не искат да плащат, то аз не виждам смисъл бедните българи да плащат!!!...Това иска ЕС. ЕС предлага да плати заемите на Гърците (от нашия джоб) веднага ако орежат пенсиите, заплатите и социалните придобивки и приватизират. Ципрас иска отсрочка на кредите, казва, че Гърция ще ги плати сама, но от богатите и от национализация на определени отрасли, а не от заплатите и пенсиите на обикновения грък.

73

Say NO to UKIP

преди 8 години

Най-твърди противници на плана за споразумение с кредиторите остават привържениците на СИРИЗА (77%), на неофашистката "Златна зора" (80%) и на комунистите от ККЕ (57%).---------------------------------------Като сиамски близнаци са ! :))))

72

тик так

преди 8 години

Ципрас е прав за себе си. Ако ядеш едно л..йно , яж го до край. След това състояние на нещата не е логично да се отстъпва.

71

Анонимен

преди 8 години

До П.ПетровС изключение на тоалетната хартия всичко беше в изобилие, но не като асортимент. И храната беше много качествена и се спазваха и следяха много строго стандартите. За нормален живот не са неободими 40 вида салам - сега са толкова, но всички са ***. Това беше нова система и за 40 години постигна много в индустрията, може би по късно щяха да се появят 40 вида салами, но българите предпочетоха да разрушат индустрията и да внасят банани и салами.

70

Василев

преди 8 години

Ако богатите гърци не искат да плащат, то аз не виждам смисъл бедните българи да плащат!!!Спираме и ние да плащаме, ние ще имаме железни доводи и факти, които са логочески издържани!!!Агент Мики Джонсън!ЦРУ!!!

69

П.Петров

преди 8 години

До Анонимен 84,Другарю,нима не броите за стоки "необходими за нормален живот",хляб,олио,мляко,месо,сирене,риба,тоалетна хартия и още много други, някой от който дори не знаехме, че съществуват? За "дефицит само на някой стоки",го разправяйте на внуците си,дето не са висели с часове на опашка за основни продукти, който свършваха много преди да е свършила опашката, не на мене и другите, който сме живели през соца!Ние много добре си спомняме соц. "разнообразието" и "изобилието".На който му е милно за соца "Чемодан, Аерофлот,Москва, Пхенян!