48

Анонимен

преди 9 години

Тъпите руснаци и този ли празник искат да ни вземат ?

47

Анонимен

преди 9 години

Русия е изконен враг на България понеже винаги ни е смятала за васална республика. 24 май е САМО български празник и няма нищо общо с Русия !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

46

До български америка

преди 9 години

Няма такова нещо "български американец"! Има българи, има американци! Аз, като живеех в Русия и за година цялата материя, от която съм направен беше руска, но си оставах българин, да не съм бил български руснак. Живял съм и в САЩ достатъчно дълго, за да сменя органиката си и голяма част от калция в костите, да не съм станал като теб? Миризливецо, дразниш! Стой си там, не се бъркай в нашите, български работи! С Русия сме две братски страни и хич не се надявайте, че ще мрем в битка с братята си!

45

Mr.STARBUCKS

преди 9 години

На тези ПИЩНИ тържества , движат ли се пак железа по Червеният Площад, с окачени на тях букви.

44

Вечно питащият

преди 9 години

До рейгънкъф рейган си ти бе? Оня беше виден приятел на д-р Алцхаймер, бивш артист, прозноглавец - фигурант! А ти си НИЩО! Абсолютна нула!При която нищо не мърда, не шава! И ти си първият в света, който я е постигнал!Сега *** въпрос, не към тебе, заради гореказаното, а към другите форумци: вярно ли е твърдението, че ако руснаците не празнуваха Светите Братя, щяха да бъдат заклеймени от нашите патриотари?А вярно ли е твърдението, че щом го празнуват, пак са виновни, крадат, присвояват?

43

навремето

преди 9 години

пешо коня известен предател назначен от гаргамела костов се опита да унищожи КИРИЛИЦАТА като въведе латиницата и беще заплатен в американски долари, днестова са тиквата , мулето му и цялата сбирщина,НАРОДЕ ПОМНИ.

42

рейгън

преди 9 години

До 56. Не лъжи. Първите крадци на 24 май са руснаците. Още в 1986 г. В СССР започва да се чества 24 май като техен празник. А от 1991 г. Е официален празник. Дума не се споменава за това, че българските ученици на Кирил и Методий са създали кирилицата. У нас се чества от средата на 19-ти век.

41

Miro

преди 9 години

До АнонименZhelyo

40

рейгън

преди 9 години

До 53. Не само забелязах, но се възмутих дълбоко. Внушението в Сочи беше, че кирилицата е руско изобретение. А българските коментатори по телевизията и нашите русофилски политици плахо и свенливо си мълчаха. Проклети ***. Това е великият принос на българските ученици на Св. св. Кирил и Методий.

39

до 52

преди 9 години

май не си чувал за черноризец храбър, за паисий, за софроний.-Като си толкова отворен, я посочи какви романи са написали тримцата! Говорим за литература! Софроний е написал няколко попски дивотии. Неизвестният Черноризец Храбър е написал само За буквите - при това не се знае на какъв език е написан, тъй като текстчето го има запазено само на руски език. А Паисий, драги, никога не е писал литература, а една апологема, пълна с многобройни фактически грешки.

38

български американец

преди 9 години

Честит 24-ти май честни българи и продажни кремълски ***. На този велик ден благодаря на бога, че сме членове на цивилизацията и съюзници със САЩ и ЕС. Това ни държи далече от мракобесния режим на Путин. А опитите им да си присвоят авторството на кирилицата не са от днес. Нещастници.

37

Анонимен

преди 9 години

Рашките да пратят едно благодарствено писмо, че сме ги направили хора, давайки им писменост.

36

ха ха ха

преди 9 години

българската литература е най- древната в Европа.-Хайде стига смешки. Българската литература се появава едва в края на 19 в. Я назови три български романа от нашето средновековие! Така е - няма нито един! Ами научни средновековни трактати - също нито един. България в това отношение е изключително изостанала страна. Българска литература има едва от 120 г. с повяването на първия БГ роман Под игото.

35

Анонимен

преди 9 години

май доста *** във форума ги е яд, че руснаците почитат Кирил и Методи. Хахахахахххааа

34

Сергей-чист българин

преди 9 години

Кирил и Методи са руснаци! Така, след няколко години фашиста Лилипутин ще прокламира великата роля и принос на Русия в световното културно наследство. Дори и парад ще има. Ще има и евакуация на най-съвременне руска военна техника. Дори министър председателят ни ще ходи на уиденция при руския патриарх. И всички русофили ще плеснат с ръце и ще се прегръщат до насита.

33

Маке -Танас

преди 9 години

Ква е тая славянска азбука? Азбуката е българска.Русия е просто една по-голяма Македония.Дадохме им азбука, отпуснахме им стари наши територии, измислиха си нация и сега се мислят за голямото добрутро"

32

Анонимен

преди 9 години

Аз се казвам Жельо. Ако някой тук ми каже как да си напиша името на латиница да дойде да ми се обади. И Гърците нямат буква Ж!

31

Стоян

преди 9 години

До Анонимен 28Не искам да те обиждам, но имаш празнини в знанията си, затова чети повече! На латиница само латинците ли са писали? Щото турците, патагонците, португалците, баските, исландците със сигурност не са латинци (всъщност кои са латинци е дълъг разговор!). В Моравия известно време са писали на кирилица, а пък хърватите - на глаголица. Прочети класика на тъпотията - свиняря, пост 33! Той гледа кой колко е *** на морето! Добре поне, че не ни просвещава за митични генетични изследвания!

30

Анонимен

преди 9 години

Типично по тероРуски, военен парад ще има ли, само сквернят празника тия терористи и окупатори

29

Анонимен

преди 9 години

Стига сте умували бе ***, днес е празник. Руснаците си го попичтат както и ние. к'во се пените тука ша ва у читанките.