32

морски

преди 9 години

Новината е друга,вече 50% от Нова телевизия е собственост на Бойко Борисов.Чакаме само ,,обективни" и ,,безпристрастни" новини!

31

Маркс

преди 9 години

БОСТАН, ПФУ!

30

симпатяга

преди 9 години

Факт е, че от 10 пенсионни фонда, има 3-4, които не са много читави (познайте чии са), но има и 3-4 с международно участие/управление, които са си ок, инвестират нормално и имат нормален доход. По-добре да се види какъв е проблема в нечитавите фондове и да се оправи навреме, отколкото да се закрива една добре измислена система с 3 стълба. Само и само да има кой да пълни кацата НОИ. По този начин накрая никой няма да иска да я пълни. Да повторя-*** калинки!

29

симпатяга

преди 9 години

Реформа е точно обратното - да се увеличи постепенно дела на капиталовия модел (фондове) за сметка на разходния (НОИ), за да има ясна връзка между размер и срок на вноските и бъдещата пенсия. А не всичко в общия кюп и после поравно - ами аз не искам поравно, защото аз внасям повеч, а стотици хиляди търтеи не внасят нищо (или съвсем малко). Какво му е справедливото на такова уравняване. И защо аз да имам стимул да внасям в кюпа? *** калинки!

28

симпатяга

преди 9 години

Никаква реформа не е *** предложение на гербавите калинки! Каква реформа е, когато индивидуална сметка, по която доп. пенсия след време ще зависи от размера и времето на направените от мен вноски (УПФ) се смотае в общия кюп (НОИ), където са такива с големи вноски, такива с малки вноски, такива без вноски? И вместо ясна връзка между пенсия и вноски, след години някой бъдещ супермен да определя колко да ми е пенсията (ако въобще има някакви пари в НОИ тогава)???

27

турчин

преди 9 години

ДПС сгреши с това гласуване. Тази промяна е лошо за тези които се пенсионират с трета категория труд. Изобщо Адемов в тези реформи винаги казва неща които са против електората.

26

Анонимен

преди 9 години

Каква е гаранцията в частния фонд. То там на мен ми се струва по-несигурно. Утре обявява фалит и до тук. За НОЙ трябва да обяви фалит държавата- то, не че е невъзможно. Вижте в щатите как фалираха голяма част от пенсионните фондове и хората останаха с едно голямо нищо. А, за тези във властта не мислете. Те си имат лични пенсионни фондове в имоти, ценни книжа и бизнеси.

25

ало

преди 9 години

От НОИ ще ги крадат там е бездънна яма. Спрете да коментирате за тази реформа. Направена е държавните служители да си получават пенсиите си и то големи. Публичните финанси в България се ползват за лични цели. Защо не се направи проверка за тези инвалидни пенсии.

24

КЧ-5

преди 9 години

Хора бдете. Тук става въпрос за много пари над 8 млр. лв. Ако изберете НОИ забравете за тях. Ще покриват дефицита на пенсионния фонд. Ако се направят индивидуални партиди това вече е друго, но като знам как герберите ликвидираха по този начин парите от здравните вноски и касата не можеше да разполага с тях не им вярвам. Герберите знаят само да вземат, те не дават. Ако дават го правят под формата на възложени обществени поръчки на свои фирми и бонуси на чиновниците, които работят за тях.

23

Анонимен

преди 9 години

Da se zadgarbyat starite vrazhdi,po rdna i edinstvena prichina: "politicite veche da rabotiyat po sashtestvo,v usluga i po zadalzhenie na naroda"

22

Камен

преди 9 години

Реформа било. Нямам нищо против да се даде избор на хората дали да си дават парите за пенсия в общия кюп на НОИ или в индивидуални партиди в частните фондове. Ако вярват, че държавата може да управлява по-добре парите им (въпреки всички доводи за обратното, имайки предвид държавните фирми като БЕХ, БДЖ, ВМЗ и т.н и т.н.). Имам против това тези, които не са подали заявление към фонд автоматично да ги прехвърлят към НОИ и след това да няма излизане от там.

21

Кънев и Кунева

преди 9 години

Куднев и Куднева-" НИЕ СМЕ ГЛАДНИ КОКОШКИ И ПРОСО СЪНУВАМЕ, ИСКАМЕ ПЕНСИИТЕ ДА ИЗПАПКАМЕ" - ко,ко,коооо

20

Анонимен

преди 9 години

герберасите си разчитат на Пеевски и Доган. От ясно по-ясно е. Заедно с Ердоган.Не разбирам реформаторите какво очакват. Да се цивилизоват гербеасите? И как?

19

ХХХ

преди 9 години

Радане , защо съм сигурен че незнаеш кой е на портрета зад теб ?

18

реалиста

преди 9 години

Искам лично тези в парламента да обещаят, че си дадат парите в НОИ, на семейставата си и тогава ще им повярвам, че това по - доброто за хората. Не само да ми говорят празни приказки и ме обеждават в неща, в които самите те невярват.

17

ДПС - хитреци

преди 9 години

ЕЕЕЕЙ, тези ДПС пак успяха да ги скарат! Опасна работа е това борбата за власт. Страшна помия е това България в момента...То май винаги си е било така...

16

реалиста

преди 9 години

Искам да имам избор и в двете посоки, защо само в едната. Отговора е ясен, защото ще изядат парите в НОИ и няма какво да ми дадат. Само това ли измислиха нашите гении?

15

Анонимен

преди 9 години

Тук не става дума само дали да си в държавен или частен фонд. Става дума за ЛИЧНИ партиди или за общ кюп, в който всеки крадлив политик може да бърка. Ако НОИ подсигури лични партиди на хората - добре. Иначе не, пак ще има да прехвърлят средства в неизвестна посока, които после 'мистериозно' да изчезват (както стана с 1,7 млрд. от НЗОК).

14

някой е обиден

преди 9 години

ГЕРБ + ДПС - прегръдка под юргана

13

унижение

преди 9 години

Това си е чиста гавра на ГЕРБ с реформаторския блок. Ами то слугинското поведение до там води...